Viola (Wittrockiana Grp) Matrix Citrus

Viola (Wittrockiana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Viola (Wittrockiana Grp) Matrix Citrus er en smuk blomstrende plante med iøjnefaldende citrusfarvede blomster. Planten har en kompakt vækst og blomstrer rigeligt i foråret og sommeren. Blomsterne har en subtil duft og tiltrækker sommerfugle og bier. Viola Matrix Citrus kan dyrkes både i jorden og i potter og trives godt i solen eller halvskyggen. Det er et smukt supplement til bede, blomsterkasser eller hængekurve.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Viola (Wittrockiana Grp) Matrix Citrus er ikke stedsegrøn og mister sine blade om vinteren. Det er en flerårig plante, der trives godt i haven og har brug for regelmæssig vanding for optimal vækst.

  Planten er vinterhårdfør ned til omkring -5°C. Det er vigtigt at beskytte planten under streng frost med f.eks. fiberdug. Om foråret vil planten blomstre igen.

  Ja, denne plante er generelt ret let at passe på og kræver lidt særlig pleje. Det er vigtigt at give regelmæssig vanding og sørge for, at planten får tilstrækkeligt med sollys. Derudover anbefales det at fjerne visne blomster regelmæssigt for at forlænge blomstringsperioden.

  Viola (Wittrockiana Grp) Matrix Citrus har brug for cirka 15-20 cm plads mellem hver plante. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med lys og luft. Det er også vigtigt at give planten regelmæssig vanding og gødning.

  Violaer trives bedst i fuld sol eller delvis skygge. Det er vigtigt at få tilstrækkeligt lys til sund vækst og blomstring. I skyggen kan de have sværere ved at vokse og blomstre.

  Viola Matrix Citrus har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke gennemblødt. Generelt skal du vande 1-2 gange om ugen, afhængigt af omgivelsestemperaturen og luftfugtigheden.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de klare farver og den søde duft af blomsterne. Det er et godt valg til en blomsterhave for at tiltrække disse bestøvende insekter.

  Ja, plantens blomster tiltrækker bestøvere, hvilket bidrager til biodiversiteten i haven. Derudover kan planten fungere som en fødekilde for visse insekter og fugle. Ved at skabe en varieret omgivelse med forskellige planter bidrager planten indirekte til biodiversiteten.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Matrix Citrus blomstrer fra marts til juni. Blomstringsperioden varer i gennemsnit 8 til 12 uger.

  Viola (Wittrockiana Grp) Matrix Citrus trives godt i direkte sollys og vil trives godt på et solrigt sted i haven. Det er vigtigt at give planten tilstrækkelig med vand, især på varme sommerdage. Sørg for en veldrænet jord og eventuelt lidt skygge i de varmeste timer på dagen.

  Nej, plantens blomster er ikke spiselige og er kun beregnet som dekoration i haven. Det frarådes at indtage blomsterne.

  Ja, planter har evnen til at absorbere lyd og kan hjælpe med at reducere omgivende støj. Planters bladdække kan absorbere lydbølger og forbedre akustikken i et rum. Effekten er dog begrænset og afhænger af faktorer som plantens størrelse og tæthed.

 • Beskær regelmæssigt visne blomster for at stimulere ny blomstring. Beskær lange skud tilbage for at holde planten kompakt og busket. Beskær om foråret planten helt ned til lige over jorden for en stærk og sund vækst.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid er fugtig, men ikke gennemblødt. Gerne vand planten ved bunden for at undgå skimmel.

  Den ideelle pottejord til denne plante er en veldrænet pottejord med en stor mængde organisk materiale. Sørg for, at pottejorden holder på tilstrækkeligt med fugt, men også drænerer overskydende vand godt. Det er vigtigt at gøde pottejorden regelmæssigt for at stimulere plantens vækst og blomstring.

  Viola (Wittrockiana Grp) Matrix Citrus trives bedst i veldrænet og fugtig jord. Sørg for, at jorden er rig på organisk materiale og at der er tilstrækkelige næringsstoffer tilgængelige. Det er vigtigt at gøde jorden regelmæssigt for at fremme plantens sundhed og vækst.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Matrix Citrus trives bedst på et solrigt til halvskyggefuldt sted i fugtig, veldrænet jord. Denne plante trives godt i grænser, potter og hængende kurve. Sørg for tilstrækkeligt lys og beskyttelse mod stærk vind.

  De Viola Matrix Citrus har brug for vinterbeskyttelse, fordi den er følsom over for frost. Sørg for, at planten beskyttes med muld eller et beskyttelsesomslag under kolde temperaturer. Undgå udsættelse for hård vind og ekstrem kulde for at beskytte planten mod frostskader.

  Sørg for en solrig placering og vand regelmæssigt. Klip regelmæssigt afblomstrede blomster af for at fremme blomstringen. Giv regelmæssig gødning for en sund vækst.

  Planten har regelmæssig ernæring behov for at kunne vokse og blomstre godt. Brug en generel gødning til blomstrende planter. Gød planten ca. hver 4-6 uge i vækstsæsonen for en sund vækst og blomstring.

  Mulch er et lag af organisk materiale, der påføres jorden omkring planten. Det hjælper med at holde på fugt, regulere jordtemperaturen og bekæmpe ukrudt. Mulch kan bestå af kompost, træflis, halm eller blade.

  Viola (Wittrockiana Grp) Matrix Citrus trives bedst i en jord med en let sur til neutral pH-værdi. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere jordens surhedsgrad og om nødvendigt justere den med organisk gødning eller kalk. En pH-værdi mellem 6 og 7 er ideel for denne planteart.

  For at undgå skadedyr i haveplanter kan naturlige bekæmpelsesmidler som neemolie eller pyrethrum anvendes. At inspicere planterne regelmæssigt for tegn på skadedyr og fjerne angrebne dele kan også hjælpe med at holde skadedyr under kontrol. Derudover kan plantning af visse urter og blomster som lavendel eller morgenfrue omkring haveplanterne også hjælpe med at holde skadedyr på afstand.

 • Beskrivelse

  De Viola (Wittrockiana Grp) Matrix Citrus er en smuk blomstrende plante med iøjnefaldende citrusfarvede blomster. Planten har en kompakt vækst og blomstrer rigeligt i foråret og sommeren. Blomsterne har en subtil duft og tiltrækker sommerfugle og bier. Viola Matrix Citrus kan dyrkes både i jorden og i potter og trives godt i solen eller halvskyggen. Det er et smukt supplement til bede, blomsterkasser eller hængekurve.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.