Viola (Wittrockiana Grp) 'Matrix Yellow Blotch'

Viola (Wittrockiana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Viola (Wittrockiana Grp) 'Matrix Yellow Blotch' is een vrolijke en kleurrijke plant met opvallende gele bloemen met donkere vlekken. Deze plant behoort tot de viola familie en staat bekend om zijn langdurige bloei en compacte groeiwijze. De 'Matrix Yellow Blotch' is perfect voor het toevoegen van kleur aan bloembedden, borders of bloembakken. Deze plant houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Regelmatig water geven en bemesten zorgt voor een gezonde groei en overvloedige bloei van de Viola.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Viola (Wittrockiana Grp) 'Matrix Yellow Blotch' is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een eenjarige plant die vanaf het voorjaar tot aan de vorst bloeit met gele bloemen met paarse vlekken. Het is daarom aan te raden om jaarlijks nieuwe planten te zetten voor een continue bloei.

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Matrix Yellow Blotch' is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Dit betekent dat de plant bestand is tegen lichte vorst. Het is aan te raden om de plant bij strenge vorst te beschermen met bijvoorbeeld een winterjas of vliesdoek.

  Deze plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Regelmatig water geven en enigszins beschut plaatsen is voldoende voor een gezonde groei. Het is een sterke en duurzame plant die goed gedijt in de meeste tuinen.

  Viola's hebben over het algemeen ongeveer 15-20 cm ruimte nodig tussen elkaar. Zorg ervoor dat de planten voldoende licht en lucht krijgen. Viola's kunnen goed gedijen in perken, borders of potten.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en bloeien. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te zetten.

  De Viola 'Matrix Yellow Blotch' heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de grond waarin hij groeit. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Geef water aan de basis van de plant om schimmelziekten te voorkomen.

  Ja, de Viola (Wittrockiana Grp) 'Matrix Yellow Blotch' is vlinder- en bijenlokkend. Deze plant trekt verschillende vlinders en bijen aan met zijn bloemen. Het is een goede keuze voor een tuin die insecten wil aantrekken.

  Ja, de Viola plant draagt bij aan een verhoogde biodiversiteit in de tuin door insecten aan te trekken met zijn nectar en stuifmeel. De plant biedt ook voedsel en schuilplaatsen voor verschillende kleine dieren, waardoor de diversiteit van het ecosysteem wordt verhoogd. Het is belangrijk om een diversiteit aan planten in de tuin te hebben om de biodiversiteit te bevorderen.

  Deze plant bloeit meestal van maart tot en met juni en de bloeiperiode kan enkele weken duren.

  Ja, de Viola 'Matrix Yellow Blotch' kan goed tegen de volle zon. Het is een winterharde plant die gedijt in zonnige locaties. Het regelmatig water geven is echter wel belangrijk voor een goede groei en bloei.

  Nee, de Viola ('Matrix Yellow Blotch') is niet eetbaar. Het is een tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt voor decoratieve doeleinden vanwege de mooie gele bloemen met paarse vlekken. Het is niet geschikt voor consumptie.

  Ja, de Viola (Wittrockiana Grp) 'Matrix Yellow Blotch' plant heeft gedeeltelijk een geluidsdempend effect door het absorberen van geluidsgolven. Het bladoppervlak en de structuur van de plant helpen bij het verminderen van omgevingsgeluid. Het aantal planten en de afstand tot de geluidsbron spelen ook een rol bij het dempen van geluid.

 • U kunt de dode bloemen regelmatig verwijderen om de plant er verzorgd uit te laten zien. Snoei ook eventueel lelijke of beschadigde bladeren weg. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en ruimte heeft om te groeien en bloeien.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Vermijd echter dat de plant in water blijft staan, dit kan wortelrot veroorzaken.

  Deze plant gedijt het beste in vochtige potgrond met een goede drainage. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Geef de plant regelmatig voeding voor een gezonde groei en bloei.

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Matrix Yellow Blotch' groeit het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. Ze verlangen een lichtzure tot neutrale pH-waarde en moeten regelmatig worden bemest om gezond te blijven. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig is, maar vermijd dat de planten met hun wortels in het water staan.

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Matrix Yellow Blotch' gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat wordt. Deze tuinplant kan zowel in borders, perken als in potten geplaatst worden.

  In de winter heeft deze plant bescherming nodig tegen vorst en kou. Je kunt de plant bedekken met een dikke laag bladeren of stro om de wortels te beschermen. Ook kun je de plant verplaatsen naar een beschutte plek om vorstschade te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen. Geef de plant af en toe voeding voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals violen hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten volgens de instructies op de verpakking. Bemest de planten bij voorkeur in het voorjaar en de zomer voor optimale bloei.

  Mulchen helpt de grond vochtig te houden en onkruid te onderdrukken, waardoor de plant beter kan groeien. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren, stro of compost als mulch voor de beste resultaten. Zorg ervoor dat de mulch niet tegen de stelen van de plant wordt gelegd om schimmelvorming te voorkomen.

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Matrix Yellow Blotch' groeit het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 6,0 en 7,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen met kalk of zwavel. Een te zure bodem kan de groei en bloei van de plant belemmeren.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten zoals deze Viola, kun je gebruik maken van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes, sluipwespen en gaasvliegen. Daarnaast kunnen ook biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrum worden ingezet. Het regelmatig controleren van de planten op tekenen van ongedierte is ook belangrijk voor een effectieve bestrijding.

 • Omschrijving

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Matrix Yellow Blotch' is een vrolijke en kleurrijke plant met opvallende gele bloemen met donkere vlekken. Deze plant behoort tot de viola familie en staat bekend om zijn langdurige bloei en compacte groeiwijze. De 'Matrix Yellow Blotch' is perfect voor het toevoegen van kleur aan bloembedden, borders of bloembakken. Deze plant houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Regelmatig water geven en bemesten zorgt voor een gezonde groei en overvloedige bloei van de Viola.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.