Ageratum houstonianum Cloud Nine Blue

Ageratum houstonianum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Ageratum houstonianum Cloud Nine Blue er en kompakt og busket plante med iøjnefaldende blå blomster. Blomsterne har et fluffy udseende og er perfekte til at tiltrække sommerfugle og bier. Denne plante blomstrer fra forår til efterår og trives godt på solrige til halvskyggefulde steder. Ageratum houstonianum Cloud Nine Blue er velegnet til bede, stenbede og potter på terrassen. Regelmæssig beskæring giver længere blomstring og en sund vækst af planten.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, planten Ageratum houstonianum Cloud Nine Blue er ikke stedsegrøn. Det er en årlig plante, der dør om efteråret og skal plantes igen om foråret.

  Ageratum houstonianum Cloud Nine Blue er ikke vinterhård og bør beskyttes mod frost. Det anbefales at bringe denne plante indendørs under kolde perioder eller frost. Det er bedst at opbevare planten på et frostfrit sted i vintermånederne.

  Ja, denne plante er let at vedligeholde og kræver lidt pleje. Det er en robust plante, der trives godt under de fleste haveforhold. Regelmæssig vanding og en plads i solen sikrer en smuk blomstring.

  Denne plante kræver cirka 20-30 cm plads for at kunne udvikle sig ordentligt. Sørg for, at der er tilstrækkelig lys og luft til at komme til planten. Hold også tilstrækkelig afstand til andre planter for at undgå overvækst.

  Ageratum houstonianum Cloud Nine Blue trives bedst i fuld sol, men kan også overleve i halvskygge. Et sted med tilstrækkeligt lys vil dog sikre en bedre vækst og blomstring af planten. Det er vigtigt, at planten får mindst 4 til 6 timers direkte sollys om dagen for optimal vækst.

  Denne plante har brug for vand cirka 1 til 2 gange om ugen. Sørg for, at jorden altid forbliver let fugtig, men ikke gennemblødt. Juster vandingen baseret på vejrforholdene og plantens vækstfase.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af den attraktive duft og farverige blomster, der indeholder nektar. Det er et godt valg til en have, der ønsker at tiltrække insekter og fremme biodiversiteten.

  Ja, Ageratum houstonianum Cloud Nine Blue tiltrækker sommerfugle og bier i haven, hvilket bidrager til biodiversiteten. Planten giver ekstra fødekilder og en mere varieret omgivelse for forskellige insektarter. Det er bestemt en god tilføjelse til biodiversiteten i haven.

  Denne plante blomstrer fra juni til september, og blomstringsperioden kan vare cirka 3-4 måneder.

  Planten kan godt tåle fuld sol og har brug for mindst 6 timer sollys om dagen. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand i varme perioder for at forhindre udtørring. Det anbefales at plante planten i veldrænet jord for at undgå rodødem.

  Nej, Ageratum houstonianum Cloud Nine Blue er ikke spiselig. Det er en dekorativ haveplante og kan være skadelig at indtage. Det anbefales ikke at bruge denne plante i madlavning.

  Ja, Ageratum houstonianum Cloud Nine Blue kan tilbyde en vis grad af lyddæmpning på grund af de tætte blade og blomster. Denne egenskab kan hjælpe med at reducere lyden fra for eksempel passerende trafik i en have. Effekten vil dog være begrænset i forhold til specifikke lydisolerende materialer.

 • Planten kan beskæres tilbage efter blomstring for at fremme væksten og bevare formen. Fjern døde eller beskadigede grene og skær planten tilbage til cirka 15 cm over jorden. Beskær også eventuelle skud om foråret for at holde planten kompakt.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, især under varme perioder. Sørg for, at jorden ikke udtørrer, men undgå også at rødderne er for længe våde. Giv planten vand ved rødderne og undgå vand på blade og blomster.

  Ageratum houstonianum Cloud Nine Blue trives bedst i godt drænet pottejord med en neutral pH-værdi. Sørg for, at pottejorden forbliver fugtig, men ikke for gennemblødt. Det anbefales at gøde planten i vækstsæsonen for optimal vækst og blomstring.

  De Haveplanter trives i en godt drænet jord, der holder på fugtigheden, men ikke er for våd. En jord med en gennemsnitlig til høj frugtbarhed er ideel for disse planter. Det er vigtigt at gøde jorden regelmæssigt og give den tilstrækkeligt med næringsstoffer.

  Planten trives bedst på en solrig placering, men kan også vokse i halvskygge. Sørg for, at jorden er godt drænet for at undgå rodrot. Denne plante er velegnet til at plante i bede, langs stier eller i potter på terrassen.

  Denne plante er ikke vinterhårdfør og kræver beskyttelse mod frost. Dæk planten med et tykt lag mulch for at beskytte rødderne. Du kan også bruge et beskyttende klæde eller en tunnelkas til at beskytte planten mod kolde temperaturer.

  Planten kræver lidt vedligeholdelse og trives godt i fugtig jord og fuld sol til halvskygge. Fjern visne blomster regelmæssigt for at forlænge blomstringsperioden. Om vinteren er det en god idé at beskytte planten mod frost.

  Planten har brug for regelmæssig gødning i vækstsæsonen med en generel gødning til blomstrende planter. Brug en gødning med en balanceret forhold af kvælstof, fosfor og kalium for optimal blomstring og vækst. Overgødning kan føre til svag vækst og færre blomster.

  At lægge mulch omkring planten kan hjælpe med at bevare fugt og reducere ukrudtsvækst. Brug organisk mulch som barkflis eller kompost. Påfør et lag mulch på ca. 5-7 centimeter tykt, men hold mulchen væk fra plantens stilke for at undgå skimmelsygdomme.

  Denne plant foretrækker en neutral til let sur jord med en pH-værdi mellem 6,0 og 7,0. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere det med gødning eller kalk. En god jordkvalitet bidrager til en sund vækst og blomstring af planten.

  Til bekæmpelse af skadedyr på haveplanter findes forskellige metoder til rådighed, såsom manuel fjernelse af skadedyr, brug af naturlige fjender eller anvendelse af biologiske bekæmpelsesmidler. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere planterne for tegn på skadedyr for at kunne gribe ind rettidigt. Hold planterne sunde og stærke ved at pleje dem korrekt, så de er mindre modtagelige for skadedyr.

 • Beskrivelse

  Ageratum houstonianum Cloud Nine Blue er en kompakt og busket plante med iøjnefaldende blå blomster. Blomsterne har et fluffy udseende og er perfekte til at tiltrække sommerfugle og bier. Denne plante blomstrer fra forår til efterår og trives godt på solrige til halvskyggefulde steder. Ageratum houstonianum Cloud Nine Blue er velegnet til bede, stenbede og potter på terrassen. Regelmæssig beskæring giver længere blomstring og en sund vækst af planten.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.