Euphorbia pulcherrima Mars Pink

Euphorbia pulcherrima

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Euphorbia pulcherrima Mars Pink is een prachtige kerstster met heldere roze bloemen en groene bladeren. Deze plant voegt een vrolijke en feestelijke sfeer toe aan je interieur tijdens de kerstperiode. De Mars Pink variant heeft een compacte groeiwijze en is perfect voor op tafel of als decoratie in huis. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en water krijgt om optimaal te kunnen groeien en bloeien. Geniet van de levendige kleuren en heerlijke geur van de Euphorbia pulcherrima Mars Pink in je huis.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • ja, deze plant is vrij gemakkelijk in onderhoud. Hij heeft niet veel water nodig en gedijt goed bij kamertemperatuur. Zorg er wel voor dat hij voldoende licht krijgt.

  Ja, de Euphorbia pulcherrima Mars Pink heeft veel licht nodig om goed te groeien en te bloeien. Plaats de plant daarom het liefst op een plek met veel indirect zonlicht. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude temperaturen te houden.

  De Euphorbia pulcherrima Mars Pink heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Het is aan te raden om de grond licht vochtig te houden door eens per week water te geven. Let op: dit kan variëren afhankelijk van de omgevingsfactoren zoals licht en temperatuur.

  Deze plant houdt van helder, indirect licht en kan niet goed tegen direct zonlicht. Het is beter om de plant op een plek neer te zetten waar hij wat schaduw krijgt. Te veel zon kan de bladeren beschadigen en de plant laten verwelken.

  Ja, de Euphorbia pulcherrima Mars Pink houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme en lichte plek te zetten, maar vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden november en december en kan bloeien tot ongeveer 8 weken lang.

  Ja, de Euphorbia pulcherrima Mars Pink is een luchtzuiverende plant. Het heeft het vermogen om schadelijke stoffen uit de lucht te filteren en de lucht te verbeteren. Het is een goede keuze voor binnenshuis.

  Ja, de plant geeft de voorkeur aan een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze ideale temperatuur zorgt ervoor dat de plant goed gedijt en gezond blijft. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan te hoge of te lage temperaturen.

 • Het snoeien van de plant zorgt ervoor dat deze compact blijft en nieuwe groei wordt gestimuleerd. Verwijder regelmatig dode of beschadigde bladeren en bloemen. Snoei in het voorjaar om de plant gezond en vitaal te houden.

  Geef deze plant regelmatig water, vooral in de lente en zomer wanneer de grond droog aanvoelt. Zorg ervoor dat de pot goed drainagegaten heeft om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt.

  Potgrond met een goede drainage is essentieel voor deze plant. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet drassig. Gebruik bij voorkeur een speciale potgrond voor kamerplanten.

  Deze plant gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond met een neutrale zuurgraad. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig blijft, maar niet te nat. Voeding kan eens in de paar maanden worden gegeven tijdens het groeiseizoen.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt het beste bij helder, indirect zonlicht. Geef de plant regelmatig water, maar vermijd dat de wortels in het water blijven staan. Bemest de plant eens in de twee weken tijdens het groeiseizoen om de groei te stimuleren.

  Om de plant schoon te maken, kunt u een zachte doek of spons gebruiken om stof van de bladeren te verwijderen. Besproei de plant voorzichtig met water om eventueel vuil weg te spoelen. Zorg ervoor dat de bladeren goed droog zijn voordat u de plant terug op zijn plek zet.

  De Euphorbia pulcherrima Mars Pink heeft veel licht nodig en moet op een heldere plek worden geplaatst, maar vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag indirect zonlicht krijgt voor een gezonde groei.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 15 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of extreme hitte. Het is belangrijk om de plant op een plek te zetten waar de temperatuur stabiel is.

  De luchtvochtigheid voor deze plant dient gemiddeld te zijn. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te laag is, dit kan leiden tot uitdroging van de bladeren. Besproei regelmatig de bladeren met water om de luchtvochtigheid te verhogen.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor de Euphorbia pulcherrima Mars Pink is neutraal tot licht zuur. Het wordt aanbevolen om een pH-waarde van 6,0 tot 7,0 te handhaven. Controleren van de zuurgraad van de bodem kan worden gedaan met behulp van een pH-meter.

  De Euphorbia pulcherrima Mars Pink heeft baat bij bemesting met een speciale meststof voor bloeiende planten, met een hoger fosforgehalte voor een goede bloemvorming. Geef de plant in de lente en zomer regelmatig voeding, maar verminder de bemesting in de herfst en winter wanneer de groei vertraagt. Overbemesting kan schade aan de wortels veroorzaken, dus houd u aan de aanbevolen hoeveelheden en frequenties.

 • Omschrijving

  Euphorbia pulcherrima Mars Pink is een prachtige kerstster met heldere roze bloemen en groene bladeren. Deze plant voegt een vrolijke en feestelijke sfeer toe aan je interieur tijdens de kerstperiode. De Mars Pink variant heeft een compacte groeiwijze en is perfect voor op tafel of als decoratie in huis. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en water krijgt om optimaal te kunnen groeien en bloeien. Geniet van de levendige kleuren en heerlijke geur van de Euphorbia pulcherrima Mars Pink in je huis.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.