Euphorbia pulcherrima Novia

Euphorbia pulcherrima

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Euphorbia pulcherrima Novia, ook wel bekend als de kerstster, is een prachtige en opvallende plant met helder rood blad. Deze plant bloeit in de wintermaanden en is daarom populair als kerstplant. De Novia variant heeft grotere en vollere bloemen dan de traditionele kerstster. Het is een makkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in een lichte en warme omgeving. De Euphorbia pulcherrima Novia brengt een feestelijke sfeer in huis met zijn heldere kleuren en opvallende verschijning.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen vrij gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Regelmatig water geven en voldoende licht is voldoende om deze plant gezond te houden. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en kou te houden.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats hem daarom op een plek met veel indirect zonlicht. Direct zonlicht kan de bladeren beschadigen.

  De Euphorbia pulcherrima Novia heeft graag regelmatig water, maar laat de grond tussen gietbeurten door licht opdrogen. Over het algemeen is één keer per week water geven voldoende. Het is belangrijk dat de plant niet te lang in een te vochtige grond staat om wortelrot te voorkomen.

  Euphorbia pulcherrima Novia houdt van een lichte standplaats, maar verdraagt geen felle zon. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Een plek met indirect licht is ideaal voor deze plant.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt goed bij temperaturen tussen de 18 en 22 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van koude tocht en temperatuurschommelingen. Zet de plant op een warme en zonnige plek in huis.

  De Euphorbia pulcherrima Novia bloeit normaal gesproken in de maanden december en januari. De bloeiperiode duurt gemiddeld zo'n 6 tot 8 weken. Dit maakt het een populaire plant voor de wintermaanden.

  Ja, de Euphorbia pulcherrima Novia staat bekend als een luchtzuiverende plant. Het heeft de capaciteit om schadelijke stoffen uit de lucht te filteren en zo voor een schonere lucht te zorgen in huis. Het is daarom een goede keuze voor binnenshuis.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk dat de temperatuur niet te hoog of te laag is voor deze specifieke plantensoort. Het zorgt voor een optimale groei en bloei.

 • Het is mogelijk om de plant te snoeien om de vorm te behouden en nieuwe groei te stimuleren. Verwijder dode of beschadigde bladeren en takken met een scherpe snoeischaar. Snoei in het voorjaar of na de bloeiperiode voor het beste resultaat.

  Geef deze plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Laat de bovenste laag van de grond opdrogen tussen gietbeurten door. Het is belangrijk om de plant in de winter minder water te geven, aangezien hij dan in rust is.

  De plant gedijt het best in goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen. Gebruik bij voorkeur potgrond speciaal ontworpen voor kamerplanten.

  De bodem dient goed doorlatend en licht zuur te zijn om de optimale groei van deze plant te bevorderen. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de bodem niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Voor de beste resultaten kan gebruik worden gemaakt van speciale potgrond voor kamerplanten.

  Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht. Houd de grond licht vochtig en geef regelmatig water. Snoei dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden.

  Om de plant schoon te maken, kunt u een vochtige doek gebruiken om stof van de bladeren te verwijderen. Indien nodig kunt u de bladeren voorzichtig afnemen met lauw water. Vermijd hierbij om water op de bloemen te sprenkelen.

  De Euphorbia pulcherrima Novia heeft veel helder, indirect licht nodig om goed te groeien. Zet de plant bij een raam op het zuiden of westen voor voldoende lichtinval. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 15 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of grote temperatuurwisselingen. Plaats de plant op een plek met een constante temperatuur.

  De luchtvochtigheid moet gematigd zijn, idealiter tussen de 40% en 60%. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan te droge of te vochtige omstandigheden. Een goede luchtvochtigheid zal de plant helpen gezond te blijven en bladverlies te voorkomen.

  De ideale zuurgraad voor de Euphorbia pulcherrima Novia ligt tussen de 5,5 en 6,5 op de pH-schaal. Het is belangrijk dat de bodem licht zuur is om de plant gezond te houden. Het regelmatig controleren van de pH-waarde kan helpen om de juiste omgeving te behouden voor deze kamerplant.

  De "Euphorbia pulcherrima Novia" kan het beste bemest worden met een speciale kamerplantenmeststof. Geef de plant tijdens de groeiperiode eens per maand mest. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt voor een gezonde groei en bloei.

 • Omschrijving

  De Euphorbia pulcherrima Novia, ook wel bekend als de kerstster, is een prachtige en opvallende plant met helder rood blad. Deze plant bloeit in de wintermaanden en is daarom populair als kerstplant. De Novia variant heeft grotere en vollere bloemen dan de traditionele kerstster. Het is een makkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in een lichte en warme omgeving. De Euphorbia pulcherrima Novia brengt een feestelijke sfeer in huis met zijn heldere kleuren en opvallende verschijning.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.