Hoya calycina 'Stargazer'

Hoya

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Hoya calycina 'Stargazer' is een prachtige kamerplant met glanzende, ovale bladeren. De bloemen zijn wit met roze en hebben een sterachtige vorm, vandaar de naam 'Stargazer'. Deze plant staat bekend om haar heerlijke, zoete geur die vooral 's avonds sterk is. Hoya calycina 'Stargazer' bloeit gedurende de zomermaanden en heeft weinig verzorging nodig. Het is een populaire keuze voor liefhebbers van mooie bloeiende planten voor in huis.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Hoya's zijn over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereisen weinig water en voeding. Ze gedijen goed in indirect zonlicht en hebben weinig last van ziektes of plagen. Over het algemeen zijn ze een goede keuze voor beginnende plantenliefhebbers.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats hem op een plek met veel indirect zonlicht voor de beste resultaten. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  De plant heeft eens per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten door licht opdroogt. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Nee, deze plant houdt niet van felle zon en staat het liefst op een plek met indirect zonlicht. Te veel direct zonlicht kan schade aan de bladeren veroorzaken. Het beste is om de plant op een plek met helder, maar gefilterd licht te zetten.

  Ja, deze plant houdt van een warme omgeving met temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een plek te zetten waar het niet te tochtig is en waar de temperatuur constant is. Het vermijden van koude tocht en temperatuurschommelingen zal de plant helpen gedijen.

  'Hoya calycina 'Stargazer' bloeit meestal in de maanden juni tot en met september. De bloei kan enkele weken tot enkele maanden duren, afhankelijk van de omstandigheden en verzorging van de plant.'

  Ja, Hoya planten staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen. Ze helpen de lucht in huis te zuiveren door schadelijke stoffen op te nemen. Het regelmatig verzorgen van de plant draagt bij aan een gezondere leefomgeving.

  Ja, de plant staat het liefst op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze temperatuur zorgt ervoor dat de plant optimaal kan groeien en bloeien. Plaats de plant dus op een warme en lichte locatie in huis.

 • Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien om een compacte vorm te behouden en de groei te bevorderen. Verwijder dode, beschadigde of overtollige takken met behulp van scherpe snoeischaar. Snoei bij voorkeur in het voorjaar of direct na de bloei.

  Deze plant heeft matig water nodig. Laat de grond tussen gietbeurten licht opdrogen om wortelrot te voorkomen. Geef eens per week water in de zomer en eens per twee weken in de winter.

  De Hoya calycina 'Stargazer' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een licht zure pH-waarde. Zorg ervoor dat de potgrond niet te compact is, zodat de wortels van de plant voldoende zuurstof krijgen. Het is aan te raden om jaarlijks de potgrond te vervangen of te verrijken met extra voedingsstoffen.

  Een goede bodemkwaliteit voor kamerplanten zoals Hoya calycina 'Stargazer' is een goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, omdat dit kan leiden tot wortelrot. Regelmatig bemesten met een evenwichtige meststof kan ook helpen bij een gezonde groei van de plant.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar let op dat de grond niet te nat wordt. Plaats de plant op een lichte plek, uit direct zonlicht. Geef de plant in de lente en zomer eens in de twee weken plantenvoeding.

  Je kunt de bladeren van deze plant afstoffen met een zachte doek om stof en vuil te verwijderen. Gebruik geen schoonmaakmiddelen, aangezien deze de bladeren kunnen beschadigen. Regelmatig afstoffen houdt de plant gezond en stofvrij.

  De plant heeft veel helder, indirect licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant in de buurt van een raam, maar vermijd direct zonlicht. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag licht krijgt.

  De ideale temperatuur voor deze kamerplant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en plotselinge temperatuurwisselingen. Zorg er ook voor dat de plant niet te dicht bij een verwarming staat.

  Houd de luchtvochtigheid voor deze plant tussen de 40% en 60%. Gebruik eventueel een luchtbevochtiger of plaats een luchtvochtigheidmeter in de ruimte. Besproei de bladeren regelmatig met water om de luchtvochtigheid te verhogen.

  De Hoya calycina 'Stargazer' gedijt het beste in een licht zure tot neutrale bodem. Een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,0 is ideaal voor deze kamerplant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en zo nodig bij te stellen.

  Gebruik tijdens het groeiseizoen een vloeibare kamerplantenmeststof om de plant te voeden. Bemest de plant eens in de 2-4 weken. Stop in de herfst en winter met bemesten, omdat de plant dan in rust is.

 • Omschrijving

  De Hoya calycina 'Stargazer' is een prachtige kamerplant met glanzende, ovale bladeren. De bloemen zijn wit met roze en hebben een sterachtige vorm, vandaar de naam 'Stargazer'. Deze plant staat bekend om haar heerlijke, zoete geur die vooral 's avonds sterk is. Hoya calycina 'Stargazer' bloeit gedurende de zomermaanden en heeft weinig verzorging nodig. Het is een populaire keuze voor liefhebbers van mooie bloeiende planten voor in huis.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.