Anthurium (Andreanum Grp) 'Berlin City'

Anthurium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Anthurium 'Berlin City' is een prachtige kamerplant met opvallende rode bloemen in de vorm van hartjes. De bladeren zijn glanzend en donkergroen van kleur, wat zorgt voor een mooi contrast met de felgekleurde bloemen. Deze plant bloeit vrijwel het hele jaar door en heeft weinig verzorging nodig. Het is een perfecte keuze voor liefhebbers van exotische en kleurrijke planten. De Anthurium 'Berlin City' brengt een vleugje tropische sfeer in huis en is een echte eyecatcher in elke kamer.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Anthurium is over het algemeen een makkelijke plant om te onderhouden. Hij heeft baat bij regelmatig water geven en een lichte standplaats, maar verder heeft hij weinig speciale verzorging nodig. Het is een sterke kamerplant die lang mooi blijft.

  De Anthurium planten hebben veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een lichte locatie met indirect zonlicht voor optimale groei. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien voor gelijkmatige bloei.

  De Anthurium plant heeft ongeveer één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Laat de bovenste laag van de potgrond opdrogen tussen de gietbeurten door.

  Deze plant houdt niet van felle zon en wordt het beste op een plekje met indirect licht geplaatst. Te veel zonlicht kan schade aan de bladeren veroorzaken. Het is beter om de plant uit direct zonlicht te houden.

  Ja, Anthurium planten houden van warmte en gedijen goed bij temperaturen tussen 15-25°C. Het is belangrijk om de plant op een warme en vochtige plek te houden om optimale groei te bevorderen. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht en temperatuurschommelingen.

  De Anthurium (Andreanum Grp) 'Berlin City' bloeit in de maanden april tot en met oktober. De bloeiperiode kan tot wel 8 weken duren.

  Ja, Anthurium planten zijn bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen. Ze kunnen giftige stoffen zoals formaldehyde, benzeen en tolueen uit de lucht verwijderen. Het is daarom een goede keuze voor in huis.

  Ja, Anthuriums groeien het beste op een plek met een constante temperatuur tussen 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor optimale groei en bloei. Ze houden van een warme en vochtige omgeving.

 • Het snoeien van de Anthurium plant is niet noodzakelijk, tenzij er dode of beschadigde bladeren zijn die verwijderd moeten worden. Gebruik een scherpe schaar of snoeischaar om de bladeren zorgvuldig af te knippen. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en vocht krijgt na het snoeien.

  De Anthurium plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te nat wordt. Geef pas water als de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. Gebruik lauw water op kamertemperatuur en voeg wat plantenvoeding toe tijdens het groeiseizoen voor optimale groei.

  De Anthurium 'Berlin City' doet het goed in een luchtige potgrond die goed vocht vasthoudt. Zorg voor een goede drainage in de pot om wortelrot te voorkomen. Gebruik eventueel speciale potgrond voor kamerplanten voor optimale groei.

  Een Anthurium gedijt het best in een goed doorlatende potgrond met veel organisch materiaal. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden en regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen. Een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5 is ideaal voor een gezonde groei van de plant.

  De plant heeft behoefte aan regelmatig water geven, zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Af en toe de bladeren vochtig afnemen met een vochtige doek zorgt voor een gezonde groei.

  Het is belangrijk om de bladeren van de plant regelmatig af te stoffen om verstopping van de huidmondjes te voorkomen. Dit kan eenvoudig worden gedaan met een vochtige doek of een zachte borstel. Vermijd het gebruik van glansmiddelen op de bladeren, omdat dit de huidmondjes kan verstoppen en de plant kan beschadigen.

  Deze plant heeft helder, indirect licht nodig en verdraagt geen direct zonlicht. Plaats de plant op een locatie met voldoende daglicht. Zorg ervoor dat de plant niet te ver van het raam staat voor voldoende licht.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of extreme hitte. Plaats de plant op een plek waar de temperatuur stabiel blijft.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet hoog zijn, idealiter tussen de 60% en 80%. Het is daarom aan te raden regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitdroging van de bladeren.

  De Anthurium houdt van een lichtzure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Een te zure of te basische bodem kan de groei van de plant belemmeren. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met geschikte bodemverbeteraars.

  De Anthurium heeft behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een evenwichtige meststof die speciaal is ontwikkeld voor kamerplanten. Overbemesting kan leiden tot schade aan de wortels, dus volg de instructies op de verpakking.

 • Omschrijving

  De Anthurium 'Berlin City' is een prachtige kamerplant met opvallende rode bloemen in de vorm van hartjes. De bladeren zijn glanzend en donkergroen van kleur, wat zorgt voor een mooi contrast met de felgekleurde bloemen. Deze plant bloeit vrijwel het hele jaar door en heeft weinig verzorging nodig. Het is een perfecte keuze voor liefhebbers van exotische en kleurrijke planten. De Anthurium 'Berlin City' brengt een vleugje tropische sfeer in huis en is een echte eyecatcher in elke kamer.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.