Lobelia erinus Laguna

Lobelia erinus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Lobelia erinus Laguna is een prachtige eenjarige plant met hangende stelen en kleine bloemen die variëren in kleur van paars tot blauw of wit. Deze plant wordt vaak gebruikt als bodembedekker of in hangmanden vanwege zijn rijke bloei en lange bloeiperiode. De Lobelia erinus Laguna gedijt goed in de zon of halfschaduw en vereist regelmatig water geven om de grond vochtig te houden. Het is een aantrekkelijke plant voor bijen, vlinders en andere bestuivers, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan elke tuin. Deze Lobelia-soort is gemakkelijk te kweken en te onderhouden, waardoor het een populaire keuze is voor zowel beginnende als ervaren tuiniers.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant behoudt zijn groene bladeren gedurende het hele jaar. Het is een groenblijvende tuinplant die zorgt voor kleur en sfeer in de tuin.

  Deze plant is niet winterhard en kan niet buiten overleven in koude temperaturen. Het is daarom aan te raden om de plant binnen te halen tijdens de wintermaanden of om de plant in een pot te kweken die gemakkelijk naar binnen verplaatst kan worden. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst om schade te voorkomen.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig inspanning. Het enige wat nodig is, is regelmatig water geven en een plekje in de zon of halfschaduw. Daarnaast is het belangrijk om uitgebloeide bloemen te verwijderen om de bloei te bevorderen.

  De Lobelia erinus Laguna heeft ongeveer 20 tot 30 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich goed te kunnen ontwikkelen en uit te breiden. Het is aan te raden om de plant te planten op een zonnige of halfschaduwrijke plek.

  Lobelia erinus Laguna groeit het beste in de volle zon tot halfschaduw. In de schaduw kan de groei van de plant belemmerd worden en kan de bloei minder uitbundig zijn. Het is daarom aan te raden om deze plant op een zonnige plek te planten.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet drassig. Meestal is 2-3 keer per week water geven voldoende.

  Ja, de plant trekt vlinders en bijen aan dankzij de opvallende bloemen die rijk zijn aan nectar. Het is dus een mooie toevoeging aan de tuin om deze nuttige bestuivers aan te trekken.

  Ja, Lobelia erinus Laguna trekt bestuivers aan zoals bijen en vlinders, wat gunstig is voor de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast kan de plant ook helpen om een gezonde balans te creëren in de tuin en de aanwezigheid van nuttige insecten te bevorderen. Het is dus zeker een goede keuze voor het ondersteunen van de biodiversiteit in de tuin.

  Lobelia erinus Laguna bloeit van juni tot september en heeft een bloeiperiode van ongeveer 3 tot 4 maanden.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt goed in een zonnige locatie. Het is belangrijk om hem regelmatig water te geven, vooral bij warm weer. Houd de grond vochtig maar niet te nat.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het is beter om de plant niet in te nemen, omdat het schadelijk kan zijn voor de gezondheid. Het wordt voornamelijk gebruikt voor decoratieve doeleinden in de tuin.

  Ja, door de dichte groei en bladeren kan de plant geluid enigszins dempen in de tuin. Echter, het effect zal beperkt zijn in vergelijking met specifieke geluidsdempende planten. Over het algemeen zijn dikkere, grotere planten beter in het dempen van geluid.

 • Het is belangrijk om regelmatig de verwelkte bloemen en dode stengels te verwijderen om de groei en bloei te stimuleren. Snoei de plant in het voorjaar om de vorm te behouden en de bloemen te laten bloeien vanaf de zomer tot de herfst. Het is aan te raden om de plant niet te rigoureus te snoeien, omdat dit de groei kan belemmeren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Het is belangrijk om te voorkomen dat de plant te nat staat, dit kan leiden tot wortelrot.

  Gebruik potgrond met een goede drainage om de plant te laten gedijen in potten of hanging baskets. Vermijd teveel vocht in de grond om wortelrot te voorkomen. Voeg eventueel wat organische meststof toe voor extra voeding.

  Deze plant vereist een goed doorlatende en vochtige bodem. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en een pH-waarde heeft tussen de 6,0 en 7,5 voor optimale groei. Vermijd een te zware of compacte bodem om wortelrot te voorkomen.

  De Lobelia erinus Laguna houdt van een standplaats in de zon tot halfschaduw. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd natte voeten. Deze tuinplant doet het goed in borders, hangmanden en bloembakken.

  In de winter is het belangrijk om Lobelia erinus Laguna te beschermen tegen vorst door de plant af te dekken met een dikke laag mulch. Daarnaast kan het helpen om de plant te verplaatsen naar een beschutte plek, bijvoorbeeld tegen een muur. Het is ook raadzaam om de plant regelmatig te controleren op eventuele schade door de kou.

  De plant moet regelmatig worden bewaterd en heeft behoefte aan een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Dode bloemen moeten regelmatig worden verwijderd om de bloei te stimuleren.

  Voor tuinplanten zoals deze heeft een regelmatige bemesting nodig om gezond te blijven. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten in het groeiseizoen. Pas op met overbemesting, dit kan schade veroorzaken aan de planten.

  Mulch is een natuurlijk materiaal zoals boomschors, bladeren of compost dat rondom de plant kan worden gelegd om vocht vast te houden, onkruid te ontmoedigen en de bodemtemperatuur te reguleren. Het beschermt de wortels tegen vorst in de winter en helpt de plant gezond te houden gedurende het seizoen. Mulch moet worden aangebracht met een laag van ongeveer 5 tot 10 cm rondom de plant, maar niet tegen de stengels.

  De Lobelia erinus Laguna gedijt het beste in een zure bodem met een pH tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem voldoende zuur is voor een optimale groei en bloei van deze tuinplant. Het regelmatig controleren en aanpassen van de zuurgraad kan helpen om een gezonde en bloeiende plant te behouden.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant is het belangrijk om regelmatig de bladeren te controleren op spint, bladluizen en slakken. Daarnaast kan het helpen om de plant af en toe met een milde zeepoplossing te besproeien om ongedierte te verwijderen. Het gebruik van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes kan ook effectief zijn in het bestrijden van ongedierte.

 • Omschrijving

  De Lobelia erinus Laguna is een prachtige eenjarige plant met hangende stelen en kleine bloemen die variëren in kleur van paars tot blauw of wit. Deze plant wordt vaak gebruikt als bodembedekker of in hangmanden vanwege zijn rijke bloei en lange bloeiperiode. De Lobelia erinus Laguna gedijt goed in de zon of halfschaduw en vereist regelmatig water geven om de grond vochtig te houden. Het is een aantrekkelijke plant voor bijen, vlinders en andere bestuivers, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan elke tuin. Deze Lobelia-soort is gemakkelijk te kweken en te onderhouden, waardoor het een populaire keuze is voor zowel beginnende als ervaren tuiniers.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.