Anthurium 'Jeanet'

Anthurium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Anthurium 'Jeanet' is een prachtige kamerplant met glanzende, donkergroene bladeren en opvallende rode bloemen die lijken op hartvormige schutbladeren. Deze plant staat bekend om zijn elegante uitstraling en lange bloeiperiode. De Anthurium 'Jeanet' heeft weinig verzorging nodig en gedijt goed in een lichte, warme omgeving. Deze plant is een mooie toevoeging aan elk interieur en zorgt voor een vrolijke en exotische sfeer. Met zijn unieke uiterlijk en makkelijke verzorging is de Anthurium 'Jeanet' een favoriet onder plantenliefhebbers.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is makkelijk in onderhoud. Het heeft weinig water nodig en gedijt goed bij normale kamertemperatuur en licht. Het is een sterke plant die weinig verzorging nodig heeft.

  Ja, Anthuriums hebben veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Een plekje bij een raam op het noorden is vaak ideaal.

  Deze plant heeft één tot twee keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet doorweekt. Controleer regelmatig de grondvochtigheid voordat je water geeft.

  De Anthurium houdt niet van direct zonlicht, het is beter om hem in een lichte ruimte te zetten maar uit de felle zon te plaatsen. Te veel zon kan de bladeren verbranden en uitdrogen. Het beste is om de plant indirect zonlicht te geven.

  Ja, de plant houdt van warmte en zal het goed doen bij een constante kamertemperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan temperatuurschommelingen.

  De plant bloeit meestal in de zomermaanden, van juni tot augustus. De bloei kan enkele weken tot enkele maanden duren.

  Ja, Anthurium planten zijn luchtzuiverend. Ze helpen bij het verwijderen van schadelijke stoffen uit de lucht en dragen bij aan een gezonder binnenklimaat. Het is daarom een goede keuze als kamerplant.

  Ja, Anthurium 'Jeanet' staat het liefst op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om optimale groei te bevorderen. Plaats de plant daarom op een plek waar de temperatuur stabiel is en niet onder de 15 graden daalt.

 • Om de plant in vorm te houden en ziektes te voorkomen, kan regelmatig snoeien nodig zijn. Verwijder dode bladeren of bloemen met een scherpe snoeischaar. Snoei in het voorjaar of de zomer voor een gezonde groei.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, waarbij de grond altijd licht vochtig moet blijven. Het is belangrijk om te voorkomen dat de plant te nat staat, omdat dit wortelrot kan veroorzaken. Geef de plant daarom matig water en laat de bovenlaag van de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen.

  Anthurium 'Jeanet' heeft een goed doorlatende potgrond nodig om gezond te blijven. Gebruik bij voorkeur een mix van potgrond speciaal voor bloeiende kamerplanten voor de beste resultaten. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat blijft, om wortelrot te voorkomen.

  Anthurium 'Jeanet' gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond met een licht zure tot neutrale pH. Zorg voor een bodem met voldoende voedingsstoffen en vermijd dat de wortels te lang nat blijven staan. Het is aan te raden om regelmatig de bodemkwaliteit en vochtigheid te controleren om de gezondheid van de plant te behouden.

  De plant heeft nood aan indirect zonlicht en regelmatig water geven zodat de grond licht vochtig blijft. Het is aangeraden om de bladeren af en toe af te stoffen om de plant gezond te houden.

  De plant kan stofvrij gehouden worden door af en toe voorzichtig af te nemen met een vochtige doek. Gebruik geen schoonmaakmiddelen, dit kan de bladeren beschadigen. Zorg ervoor dat de bladeren goed kunnen ademen.

  De Anthurium 'Jeanet' heeft behoefte aan helder, indirect licht. Plaats de plant niet in direct zonlicht, omdat dit bladverbranding kan veroorzaken. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om gezond te blijven.

  De ideale temperatuur voor een Anthurium 'Jeanet' is tussen de 18-22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet aan te hoge of te lage temperaturen wordt blootgesteld. Plaats de plant op een plek waar de temperatuur constant is en vermijd tocht.

  Kamerplanten hebben over het algemeen een luchtvochtigheid van ongeveer 60-70% nodig om goed te gedijen. Plaats een luchtbevochtiger in de ruimte of besproei regelmatig de bladeren met water om de luchtvochtigheid op peil te houden. Vermijd te droge lucht, wat kan leiden tot verkleurde bladeren en uitdroging van de plant.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor Kamerplanten ligt tussen de 6 en 7 pH. Een te zure of te basische bodem kan leiden tot moeilijkheden bij het opnemen van voedingsstoffen door de plant. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en zo nodig aan te passen.

  Kamerplanten zoals deze hebben behoefte aan regelmatige bemesting met een evenwichtige meststof. Geef tijdens de groeiperiode elke 4-6 weken voeding en verminder dit tijdens de wintermaanden. Let op dat je de aanbevolen dosering niet overschrijdt om wortelverbranding te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Anthurium 'Jeanet' is een prachtige kamerplant met glanzende, donkergroene bladeren en opvallende rode bloemen die lijken op hartvormige schutbladeren. Deze plant staat bekend om zijn elegante uitstraling en lange bloeiperiode. De Anthurium 'Jeanet' heeft weinig verzorging nodig en gedijt goed in een lichte, warme omgeving. Deze plant is een mooie toevoeging aan elk interieur en zorgt voor een vrolijke en exotische sfeer. Met zijn unieke uiterlijk en makkelijke verzorging is de Anthurium 'Jeanet' een favoriet onder plantenliefhebbers.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.