Anthurium (Andreanum Grp) 'Valerie'

Anthurium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Anthurium 'Valerie' is een prachtige kamerplant met opvallende rode bloemen die lijken op hartvormige kelken. Deze plant is bekend om zijn flitsende kleur en glanzende bladeren. De 'Valerie' bloeit het hele jaar door en heeft weinig verzorging nodig. Het is een sterke plant die goed gedijt bij voldoende licht en regelmatig water geven. Met zijn elegante uitstraling is de Anthurium 'Valerie' een geweldige toevoeging aan elk interieur.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Anthuriums zijn over het algemeen vrij makkelijk in onderhoud en hebben weinig water nodig. Zet de plant op een lichte plek maar niet in direct zonlicht. Regelmatig de bladeren afnemen met een vochtige doek helpt de plant gezond te houden.

  Ja, de Anthurium (Andreanum Grp) 'Valerie' heeft veel licht nodig om goed te groeien. Zet de plant op een plek met indirect zonlicht voor de beste resultaten. Het vermijden van direct zonlicht kan bladverbranding voorkomen.

  De Anthurium plant heeft één tot twee keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar let op dat er geen water in de pot blijft staan. Geef de plant alleen water als de bovenste laag van de grond droog aanvoelt.

  Anthurium houdt niet van direct zonlicht, maar wel van een lichte plek met wat indirect zonlicht. Te veel direct zonlicht kan schade veroorzaken aan de bladeren. Het is dus beter om de plant op een plek te zetten waar het zonlicht gefilterd wordt.

  Ja, de Anthurium houdt van warmte en vochtige omstandigheden. Zorg ervoor dat de plant op een warme plek staat en vermijd tocht. Een constante temperatuur tussen de 18-22 graden Celsius is ideaal voor deze plant.

  De Anthurium bloeit meestal in de lente en zomermaanden en kan bloeien van enkele weken tot enkele maanden. De bloei kan afhankelijk zijn van de verzorging en omgevingsfactoren zoals licht en temperatuur.

  Ja, de Anthurium plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het kan schadelijke stoffen zoals formaldehyde, benzeen en ammonia uit de lucht filteren en zo bijdragen aan een gezonder binnenklimaat. Het is dus een goede keuze voor in huis of op kantoor.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden. Dit zorgt voor de ideale omstandigheden voor de groei en bloei van de plant. Het is belangrijk om de juiste temperatuur te handhaven voor een gezonde Anthurium plant.

 • Het is niet nodig om de Anthurium te snoeien, tenzij er dode of beschadigde bladeren zijn. Deze kunnen worden weggeknipt met een scherpe schaar. Zorg ervoor dat de snede dicht bij de stam of de juiste tak wordt gedaan om verdere schade te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water, maar voorkom dat de grond te drassig wordt. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten door licht opdroogt. Het is beter om te weinig water te geven dan te veel.

  De Anthurium heeft het liefst potgrond die goed drainerend is en voldoende vocht vasthoudt. Zorg voor een mix met 1/3 deel grof materiaal zoals perliet of schors voor optimale groei. Ververs de potgrond om de paar jaar voor een gezonde groei van de plant.

  Een Anthurium heeft een goed doorlatende en lichtzure bodem nodig voor optimale groei. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat wordt. Een voedzame bodem met humusrijke materialen is ideaal voor deze kamerplant.

  De plant heeft behoefte aan een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Houd de potgrond vochtig, maar niet te nat. Geef regelmatig voeding tijdens de groeiperiode.

  Het blad van deze plant kan af en toe worden afgeveegd met een vochtige doek om stof te verwijderen. Vermijd het gebruik van bladsprays of glansmiddelen, omdat deze de natuurlijke glans van de bladeren kunnen beschadigen. Verwijder dode bladeren regelmatig om de plant gezond te houden.

  De Anthurium heeft veel indirect licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Zet de plant bij een raam op het oosten, westen of noorden voor het beste resultaat. Te weinig licht kan leiden tot minder bloei en groei van de plant.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of extreme hitte. In de winter kan de plant eventueel enkele graden koeler staan.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet tussen de 60% en 80% liggen, omdat het een kamerplant is die van vochtige omstandigheden houdt. Het is belangrijk om regelmatig te sproeien of de plant op een luchtbevochtiger te plaatsen om een gunstige luchtvochtigheid te behouden. Te lage luchtvochtigheid kan leiden tot droge bladeren en minder bloei.

  Een Anthurium plant groeit het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. De optimale pH-waarde ligt tussen de 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad regelmatig te controleren en eventueel te corrigeren met speciale bodemverbeteraars.

  Geef Anthurium (Andreanum Grp) 'Valerie' eens per maand vloeibare mest tijdens het groeiseizoen, van lente tot herfst. Gebruik een meststof speciaal voor bloeiende kamerplanten om de groei en bloei te stimuleren. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus volg de instructies op de verpakking.

 • Omschrijving

  De Anthurium 'Valerie' is een prachtige kamerplant met opvallende rode bloemen die lijken op hartvormige kelken. Deze plant is bekend om zijn flitsende kleur en glanzende bladeren. De 'Valerie' bloeit het hele jaar door en heeft weinig verzorging nodig. Het is een sterke plant die goed gedijt bij voldoende licht en regelmatig water geven. Met zijn elegante uitstraling is de Anthurium 'Valerie' een geweldige toevoeging aan elk interieur.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.