Impatiens (New Guinea Grp)

Impatiens (New Guinea Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Impatiens uit de New Guinea Group zijn prachtige en kleurrijke bloeiende planten die bekend staan om hun grote en opvallende bloemen. Deze planten zijn ideaal voor in de schaduwrijke tuin en bloeien het hele seizoen door. Ze gedijen goed in vochtige en goed doorlatende grond en hebben regelmatig water nodig. De bladeren van de plant zijn vaak glanzend en ovaalvormig en creëren een weelderig groen contrast met de heldere bloemen. Impatiens uit de New Guinea Group zijn gemakkelijk te kweken en ideaal voor het opfleuren van bloembedden en borders.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Impatiens (New Guinea Grp) is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren gedurende de wintermaanden. Het is een eenjarige plant die in het voorjaar opnieuw geplant moet worden voor bloei tijdens de zomer.

  Impatiens (New Guinea Grp) is niet winterhard en kan niet tegen vorst. Het is aanbevolen om de plant binnen te zetten tijdens de wintermaanden of om ze te beschermen met een beschermhoes. Het is een tuinplant die gedijt in warme en vochtige omstandigheden.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende licht. In de zomer kunnen de planten profiteren van wat meststoffen voor een gezonde groei.

  De plant heeft ongeveer 20 - 30 centimeter ruimte nodig tussen elke plant voor optimale groei. Zorg dat er voldoende ruimte is voor de plant om zich uit te spreiden en licht te ontvangen voor een gezonde ontwikkeling. Houd ook rekening met eventuele nabijgelegen planten om overbevolking te voorkomen.

  Ja, planten van de groep Impatiens groeien goed in de schaduw. Ze gedijen het beste op een plek met helder, indirect zonlicht of in halfschaduw. Op die manier behouden ze hun kleurrijke bloemen en gezonde bladeren.

  De Impatiens plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme en droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Over het algemeen is 1 tot 2 keer per week water geven voldoende voor deze Tuinplanten.

  Ja, de plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de aantrekkelijke bloemen die nectar bevatten. Het kan daardoor helpen bij de bestuiving in de tuin en het aantrekken van nuttige insecten. Het is een mooie toevoeging aan de tuin met zijn kleurrijke bloemen.

  Impatiens dragen bij aan de biodiversiteit in de tuin door insecten aan te trekken met hun kleurrijke bloemen. Ze kunnen dienen als voedselbron en schuilplaats voor verschillende diersoorten. Het is belangrijk om verschillende soorten planten aan te planten om de biodiversiteit te bevorderen.

  Impatiens (New Guinea Grp) bloeit in de maanden juni tot en met oktober. De bloei duurt ongeveer 4 tot 5 maanden, afhankelijk van de verzorging en omstandigheden in de tuin.

  Impatiens (New Guinea Grp) houdt niet van direct zonlicht en verbrandt snel. Het is daarom beter om de plant op een plek te zetten waar hij gedeeltelijk in de schaduw staat. Zo blijft de plant gezond en mooi.

  Nee, de plant is niet eetbaar en wordt niet aanbevolen voor consumptie. Het is voornamelijk bedoeld als decoratieve tuinplant en kan giftig zijn bij inname. Het wordt daarom niet aanbevolen om deze plant te eten.

  Ja, Impatiens (New Guinea Grp) heeft een goed vermogen om geluid te absorberen dankzij de dichte bladeren en stelen. Het kan helpen bij het verminderen van geluidsoverlast in uw tuin of buitenruimte.

 • Impatiens kunnen regelmatig worden gesnoeid om een compacte vorm te behouden en de bloemen te stimuleren. Verwijder regelmatig dode bloemen en takken om de plant gezond te houden. Snoei in het voorjaar om de groei te bevorderen en de plant te verjongen.

  Geef regelmatig water aan de plant en zorg ervoor dat de grond vochtig blijft. Vermijd echter dat de plant te nat staat, dit kan wortelrot veroorzaken. Geef bij warm weer extra water.

  Impatiens behoeft vochtige, goed doorlatende potgrond voor optimale groei. Het is belangrijk dat de potgrond voedingsrijk is en voldoende humus bevat. Regelmatig bemesten kan de groei van de plant stimuleren.

  De plant gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem pH-neutraal tot licht zuur is voor optimale groei. Het is aan te raden om regelmatig te bemesten om de bodemkwaliteit te behouden.

  Deze plant groeit het best op een plek met halfschaduw tot schaduw. Zorg ervoor dat de grond vochtig en goed doorlatend is. Vermijd direct zonlicht.

  De plant heeft bescherming nodig tegen vorst in de wintermaanden. Het is aan te raden om de plant binnen te zetten of te bedekken met een tuinvlies. Zorg voor een beschutte plek tegen koude wind.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomermaanden. Verwijder regelmatig dode bloemen om de groei te bevorderen. Bemest de plant eens in de paar weken voor gezonde groei.

  Tuinplanten zoals de Impatiens (New Guinea Grp) hebben regelmatig voeding nodig om goed te groeien en te bloeien. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten in de lente en zomer volgens de aanbevolen dosering op de verpakking. Let op dat je niet te veel meststof geeft, dit kan schade aan de plant veroorzaken.

  Impatiens uit de New Guinea groep houdt van mulch rond de wortels om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren, compost of boomschors als mulch. Zorg ervoor dat de mulchlaag ongeveer 5 cm dik is en houd de mulch weg van de stam van de plant.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor tuinplanten is neutraal tot lichtzuur, met een pH-waarde tussen de 6.5 en 7.5. Het is belangrijk dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat en goed doorlatend is voor water. Het regelmatig testen van de bodemkwaliteit kan helpen bij het behouden van een gezonde groeiomgeving voor tuinplanten.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten, kan je kiezen voor biologische bestrijdingsmiddelen zoals roofmijten of lieveheersbeestjes. Ook kan regelmatig water geven en de planten schoon houden helpen tegen plagen. Tenslotte kan het planten van afwerende planten zoals knoflook en lavendel ook helpen bij het verminderen van ongedierte.

 • Omschrijving

  Impatiens uit de New Guinea Group zijn prachtige en kleurrijke bloeiende planten die bekend staan om hun grote en opvallende bloemen. Deze planten zijn ideaal voor in de schaduwrijke tuin en bloeien het hele seizoen door. Ze gedijen goed in vochtige en goed doorlatende grond en hebben regelmatig water nodig. De bladeren van de plant zijn vaak glanzend en ovaalvormig en creëren een weelderig groen contrast met de heldere bloemen. Impatiens uit de New Guinea Group zijn gemakkelijk te kweken en ideaal voor het opfleuren van bloembedden en borders.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.