Rosa Strawberry Red Show

Rosa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De plant Rosa Strawberry Red Show is een decoratieve en geurige rozenstruik met dieprode bloemen. Het is een compacte en goed vertakte struik die ongeveer 60-80 cm hoog kan worden. De bloemen hebben een opvallende kleur en bloeien in kleine trossen. Deze roos is ideaal voor in een border, perk of als solitaire plant in de tuin. De Rosa Strawberry Red Show is een sterke en gezonde plant die goed winterhard is.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het heeft wekelijks water en een zonnige plek nodig. Het regelmatig snoeien van de plant zal helpen om hem gezond en goed verzorgd te houden.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats hem daarom het liefst op een zonnige plek in huis. Een raam op het zuiden is ideaal voor deze kamerplant.

  De plant heeft ongeveer 1 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussendoor licht opdroogt voordat je opnieuw water geeft. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, het is beter om hem op een plek te plaatsen waar hij indirect zonlicht ontvangt. Te veel felle zon kan de bladeren verbranden en de plant beschadigen. Het is dus beter om de plant uit de volle zon te houden.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt goed bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme plek te zetten waar hij voldoende zonlicht kan krijgen om goed te kunnen groeien. Het kan zijn dat de plant niet goed groeit of bloeit als hij te lang in de kou staat.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden mei tot en met september. De bloeiperiode kan ongeveer 4 tot 6 weken duren.

  Ja, de Kamerplanten haalt schadelijke stoffen uit de lucht en produceert zuurstof. Ze kunnen dus helpen de lucht in huis te zuiveren.

  Ja, de plant houdt van een gematigde temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het beste is om de plant niet bloot te stellen aan extreme warmte of kou. Een constante temperatuur binnen dit bereik zal de groei en bloei bevorderen.

 • De Kamerplant dient jaarlijks gesnoeid te worden in het voorjaar na de bloei. Verwijder dode of beschadigde takken en houd de vorm van de plant compact. Knip de takken schuin af net boven een naar buiten gerichte knop.

  Geef de plant regelmatig water, maar vermijd dat de potgrond te drassig wordt. Het is belangrijk dat de grond tussen gietbeurten door opdroogt. In de lente en zomer heeft de plant meer water nodig dan in de herfst en winter.

  De plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig om te groeien. Zorg ervoor dat de potgrond niet te vochtig wordt, anders kan wortelrot ontstaan. Gebruik een potgrond speciaal voor kamerplanten voor een optimale groei.

  De Rosa Strawberry Red Show geeft de voorkeur aan een goed doorlatende en vruchtbare potgrond. Het is belangrijk dat de bodem licht zuur tot neutraal is, met een pH-waarde tussen 6 en 7. Zorg ervoor dat de plant regelmatig wordt bemest om de bodemkwaliteit optimaal te houden.

  De plant moet regelmatig water krijgen; zorg ervoor dat de grond vochtig blijft. Geef de plant af en toe voeding voor een goede groei. Verwijder regelmatig dode bloemen en snoei de plant jaarlijks voor een gezonde groei.

  Je kunt de bladeren van de plant afstoffen met een vochtige doek om stof te verwijderen. Gebruik geen chemische reinigingsmiddelen, omdat dit de plant kan beschadigen. Verwijder eventuele dode bladeren of bloemen om de plant er fris en gezond uit te laten zien.

  De Rosa Strawberry Red Show heeft veel helder licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een plek waar het indirect zonlicht ontvangt. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De optimale temperatuur voor de plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan temperaturen onder de 10 graden Celsius. Een constante temperatuur is belangrijk voor de gezondheid van de plant.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten zoals deze is het beste tussen de 40% en 60%. Zorg voor voldoende luchtstroom om schimmelvorming te voorkomen. Als de lucht te droog is, kan regelmatig sproeien met water helpen.

  Deze plant heeft een voorkeur voor zure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Een te hoge pH-waarde kan leiden tot voedingsproblemen en verminderde groei. Het is daarom belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en eventueel bij te sturen met speciale meststoffen.

  De plant heeft bemesting nodig tijdens het groeiseizoen, van het voorjaar tot de herfst. Gebruik een meststof speciaal voor kamerplanten om de groei en bloei te bevorderen. Geef niet teveel meststof om wortelverbranding te voorkomen.

 • Omschrijving

  De plant Rosa Strawberry Red Show is een decoratieve en geurige rozenstruik met dieprode bloemen. Het is een compacte en goed vertakte struik die ongeveer 60-80 cm hoog kan worden. De bloemen hebben een opvallende kleur en bloeien in kleine trossen. Deze roos is ideaal voor in een border, perk of als solitaire plant in de tuin. De Rosa Strawberry Red Show is een sterke en gezonde plant die goed winterhard is.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.