Adromischus schuldtianus

Adromischus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Adromischus schuldtianus er en fedtplante, der tilhører familien Crassulaceae og stammer fra Sydafrika. Det har tykke, kødfulde blade, der er grå-grønne og dækket af hvide hår. Bladene er ovale i form og har en hvælvet overflade, hvilket får dem til at ligne små kegler. Denne plante producerer sideskud og kan nemt formere sig. Den kræver en solrig placering og veldrænet jord for at trives godt. Det er en dekorativ plante, der passer godt ind i en fedtoplansamling.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, denne plante er generelt let at vedligeholde og har brug for lidt vand. Det er vigtigt at placere planten et solrigt sted og lade jorden tørre godt ud mellem vandingerne. Det er en robust plante, der kræver lidt pleje.

  Ja, Adromischus schuldtianus har brug for masser af lys for at kunne vokse ordentligt. Placer planten derfor et solrigt sted i huset, for eksempel foran et vindue mod syd. Det er vigtigt, at planten får tilstrækkeligt med dagslys for at forblive sund.

  Adromischus schuldtianus har brug for vand cirka hver anden uge. Sørg for, at jorden er godt tør mellem vandingerne. Giv hellere for lidt vand end for meget for at undgå rodrot.

  Adromischus schuldtianus kan ikke lide direkte sollys og trives bedre i indirekte sollys. Det er derfor bedst at placere planten et sted, hvor lyset filtreres gennem en gardin eller persienner. For meget sollys kan føre til forbrænding af bladene.

  Ja, denne plante trives med varme og trives bedst ved temperaturer mellem 18-25 grader Celsius. Sørg for, at planten ikke udsættes for kold træk eller temperatursvingninger. Placer den på et varmt og solrigt sted i huset.

  Planten blomstrer normalt om foråret og sommermånederne. Blomstringen varer normalt i et par uger til en måned.

  Ja, indendørs planter generelt hjælper med at rense luften i hjemmet ved at absorbere skadelige stoffer og frigive ilt. Det er en naturlig måde at forbedre luftkvaliteten og fremme sundheden. Regelmæssig pleje og vedligeholdelse af indendørs planter kan derfor bidrage til et sundere miljø at leve i.

  Ja, denne plante foretrækker en placering med temperaturer mellem 15 og 25 grader Celsius. Placér den et sted, hvor den får tilstrækkeligt lys, og ikke udsættes for træk eller ekstreme temperaturer. Den vil trives bedst ved en konstant og moderat temperatur.

 • Beskæring af denne plante er ikke nødvendig, men hvis du vil, kan du forsigtigt fjerne skudene med en skarp og ren kniv. Sørg for, at sårerne kan tørre godt for at undgå infektioner. Generelt vil planten vedligeholde sig selv godt uden meget beskæring.

  Giv planten moderat vand og sørg for, at jorden tørrer godt op mellem vanding. Undgå, at rødderne står i vand, da dette kan føre til rodskade. Giv mindre vand i vintermånederne for at undgå overvanding.

  Adromischus schuldtianus trives godt i veldrænet pottemuld. En blanding af pottemuld med lidt sand eller perlit anbefales for at undgå overskydende fugt. Det er vigtigt, at pottemulden forbliver fugtig, men ikke bliver for våd.

  Adromischus schuldtianus har brug for godt drænet, tørt jord med en neutral til let sur pH. Det er vigtigt, at pottejorden ikke holder på vand for at undgå rodødsel. En blanding af kaktusjord med lidt ekstra groft sand eller perlit er ideel til denne plante.

  Denne plante har brug for lidt vand og skal have godt drænet jord. Placer planten et lyst sted med indirekte sollys. At gøde planten lejlighedsvis i vækstsæsonen vil hjælpe med plantens sundhed.

  For at fjerne støv og snavs fra blade på denne plante, kan du bruge en blød klud eller børste. Spray ikke direkte vand på bladene, da det kan forårsage pletter. Placer planten på et lyst sted for at inspicere og rengøre bladene regelmæssigt.

  Adromischus schuldtianus trives bedst med masser af lys og foretrækker at stå et solrigt sted i huset. Placer planten tæt på et vindue, hvor der kommer masser af dagslys ind. Undgå direkte sollys om sommeren for at forhindre forbrænding af bladene.

  Den optimale temperatur for denne plante er mellem 18 og 24 grader Celsius. Sørg for, at planten ikke udsættes for ekstreme temperatursvingninger. Placer planten et sted med en konstant temperatur og undgå træk.

  Stueplanter som denne plante trives godt ved en moderat luftfugtighed i hjemmet. Det er vigtigt ikke at lade luftfugtigheden blive for høj, da dette kan fremme skimmelsvampvækst. Regelmæssig udluftning af rummet, hvor planten står, kan hjælpe med at opretholde et sundt luftfugtighedsniveau.

  Denne plante trives bedst i en jord med en neutral til let sur pH-værdi mellem 6,0 og 7,0. Det er vigtigt at holde øje med jordens surhedsgrad for at fremme plantens sundhed og vækst. Regelmæssig testning og justering af pH-værdien kan hjælpe med at opretholde et optimalt vækstmiljø.

  Det er vigtigt at bruge gødning til indendørs planter om foråret og sommeren. Brug en afbalanceret gødning specielt designet til indendørs planter. Følg instruktionerne på emballagen for korrekt dosering og hyppighed.

 • Beskrivelse

  Adromischus schuldtianus er en fedtplante, der tilhører familien Crassulaceae og stammer fra Sydafrika. Det har tykke, kødfulde blade, der er grå-grønne og dækket af hvide hår. Bladene er ovale i form og har en hvælvet overflade, hvilket får dem til at ligne små kegler. Denne plante producerer sideskud og kan nemt formere sig. Den kræver en solrig placering og veldrænet jord for at trives godt. Det er en dekorativ plante, der passer godt ind i en fedtoplansamling.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.