Adromischus maculatus

Adromischus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Adromischus maculatus is een vetplant die bekend staat om zijn unieke uiterlijk met dikke, vlezige bladeren die bedekt zijn met kleine witte vlekjes. De bladeren hebben een grijsgroene tot blauwgroene kleur en groeien in een compacte rozetvorm. Deze plant kan kleine, witte bloemen produceren die groeien vanuit een lange bloemsteel in de zomermaanden. Adromischus maculatus heeft weinig water nodig en gedijt goed op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Het is een populaire keuze voor liefhebbers van vetplanten vanwege zijn decoratieve en gemakkelijk te onderhouden eigenschappen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Hij heeft alleen zo nu en dan wat water nodig en een lichte standplaats. Het is een sterke en makkelijk te verzorgen plant.

  Ja, Adromischus maculatus heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een zonnige plek in huis, bij voorkeur voor een raam op het zuiden. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur direct zonlicht per dag krijgt.

  De Adromischus maculatus heeft weinig water nodig en kan het beste eens per week water krijgen. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten goed opdroogt om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om de plant in de winter minder water te geven en in de zomerperiode iets meer.

  De plant houdt van felle zonlicht, dus het is belangrijk om hem op een zonnige plek te zetten. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht ontvangt om goed te gedijen. Het is aan te raden om de plant regelmatig te draaien zodat alle kanten voldoende zonlicht krijgen.

  Ja, deze plant houdt van warmte. Het gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme en zonnige plek te plaatsen.

  De "Adromischus maculatus" bloeit meestal in de maanden januari tot en met maart en de bloei kan enkele weken tot enkele maanden duren.

  Ja, de Adromischus maculatus heeft de eigenschap om de lucht te zuiveren door schadelijke stoffen op te nemen en zuurstof af te geven. Het is dus een plant die je binnen kunt plaatsen om de luchtkwaliteit te verbeteren.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden. Het is belangrijk dat de temperatuur niet te laag of te hoog is voor optimale groei. Deze plant gedijt het beste bij een gematigde kamertemperatuur.

 • Het is niet noodzakelijk om Adromischus maculatus te snoeien, maar je kunt dode of beschadigde bladeren verwijderen om de plant er verzorgd uit te laten zien. Zorg ervoor dat je scherpe snoeischaar gebruikt om schade aan de plant te voorkomen. Het beste moment om te snoeien is in het voorjaar of de zomer, wanneer de plant actief groeit.

  De Adromischus maculatus heeft niet veel water nodig en moet worden bewaterd wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. Zorg ervoor dat de pot goed is afgetapt om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om de plant in de winter minder water te geven.

  Voor Adromischus maculatus is het belangrijk om gebruik te maken van goed doorlatende potgrond. Een mengsel van potgrond en zand kan helpen bij het voorkomen van wortelrot. Vermijd te veel vocht in de potgrond om de gezondheid van de plant te behouden.

  De Adromischus maculatus heeft behoefte aan goed doorlatende en voedzame grond. Het is belangrijk om een potgrond te gebruiken die speciaal is samengesteld voor kamerplanten. Vermijd grond die te compact is, dit kan leiden tot wortelrot.

  De plant heeft weinig water nodig en moet goed worden gedraineerd. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Regelmatig controleren op ziekten en plagen en indien nodig behandelen.

  Je kunt de bladeren van deze plant voorzichtig afstoffen met een zachte doek of een plumeau. Zorg ervoor dat je geen water op de bladeren morst, dit kan vlekken veroorzaken. Vermijd het gebruik van chemische reinigingsmiddelen.

  De Adromischus maculatus houdt van helder, indirect licht en kan het beste worden geplaatst op een plek met veel licht. Vermijd direct zonlicht, dit kan schade veroorzaken aan de bladeren. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag licht krijgt voor een optimale groei.

  Adromischus maculatus gedijt het beste bij een gemiddelde kamertemperatuur tussen de 18°C en 23°C. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en temperatuurwisselingen te houden. Als de plant het te warm krijgt, kan dit leiden tot bladverlies en andere gezondheidsproblemen.

  De luchtvochtigheid moet gemiddeld zijn, niet te droog maar ook niet te vochtig. Zorg ervoor dat de plant niet te dicht bij een verwarming of airconditioning staat, omdat dit de luchtvochtigheid kan beïnvloeden. Regelmatig sproeien kan helpen om een goede luchtvochtigheid te behouden.

  De zuurgraad van de bodem voor kamerplanten moet neutraal tot licht zuur zijn, met een pH-waarde tussen 6 en 7. Dit zorgt ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen kan opnemen en gezond kan groeien. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen.

  Voor deze plant is het belangrijk om tijdens het groeiseizoen eens in de 4-6 weken plantenvoeding toe te voegen aan het water. Gebruik een vloeibare meststof speciaal voor kamerplanten en houd de dosering zoals aangegeven op de verpakking. Pas op met overbemesting, dit kan leiden tot schade aan de wortels van de plant.

 • Omschrijving

  Adromischus maculatus is een vetplant die bekend staat om zijn unieke uiterlijk met dikke, vlezige bladeren die bedekt zijn met kleine witte vlekjes. De bladeren hebben een grijsgroene tot blauwgroene kleur en groeien in een compacte rozetvorm. Deze plant kan kleine, witte bloemen produceren die groeien vanuit een lange bloemsteel in de zomermaanden. Adromischus maculatus heeft weinig water nodig en gedijt goed op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Het is een populaire keuze voor liefhebbers van vetplanten vanwege zijn decoratieve en gemakkelijk te onderhouden eigenschappen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.