Adromischus cristatus var. zeyheri

Adromischus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Adromischus cristatus var. zeyheri is een vetplant met gekartelde bladeren die lijken op een koraal. De bladeren zijn grijs-groen van kleur en hebben een fluweelachtig textuur. Deze plant groeit in een compacte rozetvormige structuur en kan kleine witte bloemen produceren. Het is een langzaam groeiende plant die goed gedijt in een warme en droge omgeving. Adromischus cristatus var. zeyheri is een populaire keuze voor liefhebbers van succulenten vanwege zijn unieke uiterlijk en gemakkelijke verzorging.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen eenvoudig te onderhouden. Hij heeft weinig water nodig en gedijt goed in een lichte omgeving. Zorg er wel voor dat de grond goed kan opdrogen tussen de gietbeurten.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om goed te groeien en gezond te blijven. Plaats hem daarom het liefst op een zonnige plek in huis, bij voorkeur bij een raam op het zuiden. Onvoldoende licht kan leiden tot bleke bladeren en een zwakke groei.

  De Adromischus cristatus var. zeyheri heeft wekelijks slechts een kleine hoeveelheid water nodig. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten goed te laten opdrogen. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Deze plant houdt van helder, indirect licht en kan worden blootgesteld aan een paar uur direct zonlicht. Te veel direct zonlicht kan echter bladverbranding veroorzaken. Het is het beste om de plant uit de felle middagzon te houden.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt goed bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant op een warme en lichte plek staat, maar vermijd direct zonlicht. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen koude tocht.

  De Adromischus cristatus var. zeyheri bloeit meestal in de lente en/of zomermaanden. De bloei kan enkele weken tot maanden duren, afhankelijk van de omstandigheden en verzorging van de plant.

  Ja, kamerplanten zoals Adromischus cristatus var. zeyheri hebben over het algemeen een luchtzuiverende werking doordat ze giftige stoffen uit de lucht filteren. Het is echter belangrijk om te weten dat de mate van luchtzuivering per plant kan verschillen. Het regelmatig luchten van de ruimte blijft daarom ook belangrijk voor een gezonde leefomgeving.

  Ja, deze plant gedijt het beste op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor een ideale groeiomgeving en bevordert de gezondheid van de plant. Plaats de plant dus op een plek waar deze temperatuur gehandhaafd kan worden.

 • De Adromischus cristatus var. zeyheri plant hoeft niet specifiek gesnoeid te worden, tenzij om dode of beschadigde bladeren te verwijderen. Het is belangrijk om regelmatig de plant te controleren op eventuele ongewenste groei of verkleuring. Snoei indien nodig met scherpe en schone snoeischaar.

  Geef de plant gematigd water en laat de grond tussen gietbeurten door opdrogen. Zorg ervoor dat de pot goed drainage heeft om wortelrot te voorkomen. In de wintermaanden is het belangrijk de watergift te verminderen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een hoog organisch materiaalgehalte. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, aangezien dit tot wortelrot kan leiden. Een mengsel van potgrond en zand of perliet is ideaal voor een gezonde groei.

  De Adromischus cristatus var. zeyheri gedijt het beste in goed doorlatende grond met een lage voedingswaarde. Het is belangrijk dat de bodem niet te nat blijft, anders kunnen de wortels gaan rotten. Een mengsel van zand en potgrond kan geschikt zijn voor deze plant.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en kan goed gedijen in een zonnige plek met goed doorlatende grond. Water geven kan matig gebeuren, en extra voeding is niet noodzakelijk. Het is belangrijk om de plant tijdens de wintermaanden minder water te geven.

  Om stof en vuil te verwijderen van de bladeren van deze plant, kan je deze voorzichtig afstoffen met een zachte doek of een plumeau. Als er hardnekkiger vuil op de bladeren zit, kan je ze voorzichtig afspoelen onder lauwwarm water en daarna laten drogen. Zorg ervoor dat de bladeren volledig droog zijn voordat je de plant terugzet op zijn plek.

  Adromischus cristatus var. zeyheri heeft veel helder, indirect licht nodig om gezond te blijven. Plaats de plant op een plek waar het minstens 6 uur per dag indirect zonlicht ontvangt. Tekort aan licht kan leiden tot zwakke groei en verlies van kleur bij de bladeren.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 15°C en 25°C. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen extreme kou en hitte, omdat dit de groei en gezondheid van de plant kan beïnvloeden. Zorg er dus voor dat de plant op een constante en geschikte temperatuur staat om optimaal te gedijen.

  Deze plant prefereert een lage tot gemiddelde luchtvochtigheid. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te hoog is om problemen met schimmel en ziektes te voorkomen. Een normale kamertemperatuur en luchtvochtigheid zijn over het algemeen voldoende voor deze plant.

  Deze plant heeft het liefst een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7,5. Het is belangrijk om regelmatig de pH-waarde van de bodem te controleren en aan te passen indien nodig, om ervoor te zorgen dat de plant optimaal kan groeien en bloeien. Overmatig zure of basische bodems kunnen leiden tot voedingsstoffentekorten en groeiproblemen.

  De plant kan eens in de twee weken tijdens de groeiperiode worden bemest met een evenwichtige vloeibare meststof. Tijdens de rustperiode in de winter is het beter om de bemesting te verminderen of stop te zetten. Zorg ervoor dat de meststof goed wordt verdund volgens de instructies op de verpakking om wortelverbranding te voorkomen.

 • Omschrijving

  Adromischus cristatus var. zeyheri is een vetplant met gekartelde bladeren die lijken op een koraal. De bladeren zijn grijs-groen van kleur en hebben een fluweelachtig textuur. Deze plant groeit in een compacte rozetvormige structuur en kan kleine witte bloemen produceren. Het is een langzaam groeiende plant die goed gedijt in een warme en droge omgeving. Adromischus cristatus var. zeyheri is een populaire keuze voor liefhebbers van succulenten vanwege zijn unieke uiterlijk en gemakkelijke verzorging.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.