Euryops chrysanthemoides 'Oostvaria'

Euryops

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Euryops chrysanthemoides 'Oostvaria' is een compacte struik die ongeveer 60 tot 80 cm hoog wordt. Het heeft glanzende, lichtgroene bladeren en bloeit rijkelijk met heldergele madeliefachtige bloemen. De plant trekt vlinders en bijen aan met zijn bloemen en bloeit van het vroege voorjaar tot in de herfst. Het is een winterharde plant die goed gedijt in de volle zon en goed doorlatende grond. De Euryops chrysanthemoides 'Oostvaria' is perfect voor borders, rotstuinen en als bodembedekker.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend. Hij behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Je kunt dus ook in de winter genieten van zijn groene bladeren.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij lagere temperaturen. In de winterperiode is het verstandig om de plant naar binnen te halen of af te dekken.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Zorg voor voldoende zonlicht, regelmatig water geven en wat bemesting in het groeiseizoen en de plant zal goed gedijen. Snoei indien nodig na de bloei om de vorm te behouden.

  Deze plant heeft voldoende ruimte nodig om uit te groeien tot zijn maximale grootte. Zorg voor een plantafstand van ongeveer 50-60 centimeter om te voorkomen dat de planten elkaar gaan verdringen. Houd ook rekening met de hoogte en breedte van de plant bij het bepalen van de juiste plantafstand.

  Nee, Euryops chrysanthemoides 'Oostvaria' groeit het beste in de volle zon. Het is een plant die veel licht nodig heeft om goed te gedijen. Het is daarom aan te raden om hem op een zonnige plek te plaatsen.

  De Euryops chrysanthemoides 'Oostvaria' heeft gemiddeld 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de grond waarin hij groeit. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten licht vochtig blijft, maar niet constant doorweekt is. Het is belangrijk om de planten in droge periodes vaker water te geven.

  Ja, de plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de heldergele bloemen. Het trekt deze bestuivers aan vanwege de nectar en pollen die het biedt. Dit maakt het een waardevolle toevoeging aan een tuin om de biodiversiteit te bevorderen.

  De Euryops chrysanthemoides 'Oostvaria' is een aantrekkelijke plant voor bestuivende insecten zoals bijen en vlinders. Door het aanbieden van nectar en pollen draagt de plant bij aan de biodiversiteit in de tuin. Het kan nuttig zijn om deze plant toe te voegen aan een biodiverse tuin.

  De Euryops chrysanthemoides 'Oostvaria' bloeit normaal gesproken in de periode van maart tot november en heeft een bloeiperiode van ongeveer 8 maanden.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en heeft zelfs veel zonlicht nodig om goed te gedijen. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om gezond te blijven en goed te groeien. Je kunt de plant gerust in een zonnige locatie plaatsen.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en wordt niet gebruikt voor consumptie. Het wordt aanbevolen om de plant niet in te nemen.

  Ja, deze plant heeft geluidsdempende eigenschappen dankzij het bladerdek dat het geluid absorbeert en vermindert. Het helpt om storende geluiden te dempen en zo een rustige omgeving te creëren. Deze eigenschap maakt het een uitstekende keuze voor het verfraaien van je tuin of buitenruimte.

 • Snoei de plant na de bloei om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode, zieke of beschadigde takken door ze terug te knippen tot aan de basis. Maak gebruik van scherpe snoeischaar voor een schone snede.

  De Euryops chrysanthemoides 'Oostvaria' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Geef water aan de basis van de plant en vermijd natte bladeren om schimmelziekten te voorkomen.

  De plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond met een neutrale pH-waarde. Het is aan te raden om de potgrond regelmatig te vervangen en de plant voldoende water te geven om uitdroging te voorkomen. Het gebruik van meststoffen kan de groei en bloei van de plant bevorderen.

  Euryops chrysanthemoides 'Oostvaria' gedijt het best in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot goede bodemkwaliteit. Zorg voor een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,0 voor optimale groei. Voed de plant regelmatig met geschikte meststoffen om de bodemkwaliteit op peil te houden.

  De plant gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg voor goed doorlatende grond en bescherm de plant tegen harde wind. Deze tuinplant kan goed gedijen in borders, perken of als solitaire plant.

  De Euryops chrysanthemoides 'Oostvaria' heeft winterbescherming nodig, vooral tijdens strenge vorst. Bescherm de plant met een dikke laag mulch of een speciale winterhoes. Zorg ervoor dat de plant goed beschermd is tegen kou, wind en eventuele vorstschade.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd het om de wortels constant nat te houden. Snoei de plant na de bloei om de groei te bevorderen en verwijder dode bloemen regelmatig. Geef de plant in het voorjaar een beetje meststoffen om gezond te blijven.

  Tuinplanten zoals deze hebben in het voorjaar behoefte aan een algemene meststof. Gebruik een meststof met een hoog stikstofgehalte voor een gezonde groei en bloei. Het is belangrijk om de plant niet te overbemesten om schade te voorkomen.

  Het gebruik van mulch helpt om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken bij deze tuinplant. Het aanbrengen van een mulchlaag rond de plant kan ook de grondtemperatuur reguleren en de bodemstructuur verbeteren. Kies bij voorkeur organisch materiaal zoals compost, houtsnippers of bladeren als mulch.

  De Euryops chrysanthemoides 'Oostvaria' gedijt het beste in een bodem met een neutrale tot licht zure pH. Het is daarom aan te bevelen om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en eventueel kalk toe te voegen indien nodig. Dit zal de plant helpen gezond te blijven en goed te groeien.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant is het aan te raden om regelmatig de bladeren en stelen te controleren op aanwezigheid van bladluizen, trips en spint. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en roofmijten kunnen ingezet worden voor biologische bestrijding. Daarnaast kunnen eventueel insecticiden gebruikt worden, maar dit dient met mate en volgens de gebruiksaanwijzing te gebeuren.

 • Omschrijving

  De Euryops chrysanthemoides 'Oostvaria' is een compacte struik die ongeveer 60 tot 80 cm hoog wordt. Het heeft glanzende, lichtgroene bladeren en bloeit rijkelijk met heldergele madeliefachtige bloemen. De plant trekt vlinders en bijen aan met zijn bloemen en bloeit van het vroege voorjaar tot in de herfst. Het is een winterharde plant die goed gedijt in de volle zon en goed doorlatende grond. De Euryops chrysanthemoides 'Oostvaria' is perfect voor borders, rotstuinen en als bodembedekker.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.