Tagetes (Patula Grp)

Tagetes (Patula Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Tagetes (Patula Grp) is een eenjarige plant die bekend staat om zijn heldere en kleurrijke bloemen. De bloemen zijn meestal geel, oranje of rood van kleur en hebben een sterk en aangenaam aroma. De plant heeft een compacte groeiwijze en kan zowel in borders als in potten worden gekweekt. Tagetes staat bekend om zijn afweer tegen ongedierte, waardoor het een populaire keuze is in moestuinen. De plant bloeit van de lente tot de herfst en trekt vlinders en bijen aan.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Tagetes (Patula Grp) is niet groenblijvend. Het is een eenjarige plant die in de winter meestal afsterft. Het is dus geen plant die het hele jaar door groen blijft.

  De plant is niet winterhard en kan niet tegen vorst. Het is aan te raden om Tagetes (Patula Grp) in het voorjaar te planten en in het najaar weer te verwijderen. Het is een eenjarige plant die niet overleeft in koude temperaturen.

  Ja, de Tagetes (Patula Grp) is makkelijk in onderhoud. Deze plant heeft weinig verzorging nodig en is zeer geschikt voor in de tuin. Regelmatig water geven en af en toe bemesten is voldoende.

  Tagetes heeft voldoende ruimte nodig om te groeien en bloeien, met ongeveer 20-30 cm tussen elke plant. Zorg ervoor dat de plant genoeg licht en lucht krijgt voor een gezonde groei en bloei. Het is ook belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te bemesten voor optimale groei.

  Tagetes (Patula Grp) groeit het beste in de volle zon en zal niet goed groeien in de schaduw. Het is daarom aanbevolen om de plant op een zonnige plek te zetten voor optimale groei.

  Tagetes hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens warme en droge periodes. Het is aan te raden om de planten 2-3 keer per week water te geven, zodat de grond altijd vochtig blijft. Het is belangrijk om de grond niet te laten uitdrogen, maar ook niet te verzadigen met water.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de heldere kleuren en zoete geur van de bloemen. Het is dus een aantrekkelijke keuze voor het bevorderen van biodiversiteit in de tuin.

  Ja, Tagetes (Patula Grp) trekt bestuivers zoals bijen en vlinders aan, waardoor het de biodiversiteit in de tuin kan helpen. Ook kan de plant helpen bij het afstoten van schadelijke insecten, wat bijdraagt aan een gezonder ecosysteem.

  Tagetes (Patula Grp) bloeit meestal van juni tot en met oktober. De bloeiperiode van Tagetes (Patula Grp) kan tot wel 4 maanden duren. Deze tuinplant heeft dus een lange bloeiperiode gedurende de zomermaanden.

  Ja, Tagetes (Patula Grp) kan goed tegen de volle zon. Het is een zonnige standplaats vereist voor deze plant. Het gedijt het beste wanneer het veel zonlicht krijgt.

  Nee, de bloemen van deze plant zijn niet eetbaar en worden voornamelijk gebruikt voor decoratieve doeleinden in de tuin en bloemstukken. Het wordt afgeraden om deze plant te consumeren.

  Tagetes (Patula Grp) heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Het is voornamelijk een decoratieve plant voor in de tuin. Het heeft geen invloed op geluidsoverlast.

 • Knip regelmatig verwelkte bloemen weg om de bloei te bevorderen. Verwijder dode bladeren en stelen voor een gezonde groei. Snoei de plant in het voorjaar om een bossigere groei te stimuleren.

  De Tagetes (Patula Grp) heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomermaanden. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt, maar vermijd te veel water geven om wortelrot te voorkomen. Water geven in de vroege ochtend of late avonduren is het beste voor deze tuinplant.

  Tagetes (Patula Grp) groeit het beste in goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond niet te vochtig wordt, om wortelrot te voorkomen. Geef regelmatig vloeibare meststof om de groei en bloei te stimuleren.

  Tagetes (Patula Grp) gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat. Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten om de groei en bloei te bevorderen.

  Tagetes gedijt het best op een zonnige locatie in goed doorlatende grond. Het is belangrijk om de plant te voorzien van voldoende vocht tijdens droge periodes. Tagetes kan goed groeien in zowel borders als potten.

  In de winter is het aan te raden om de plant te bedekken met stro of bladeren om hem te beschermen tegen vorst. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. In het voorjaar de bescherming weghalen zodra de kans op vorst voorbij is.

  De Tagetes plant heeft weinig onderhoud nodig en groeit het best in goed doorlatende grond en voldoende zonlicht. Regelmatig water geven en af en toe bemesten is voldoende om deze plant gezond te houden. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloeiperiode te verlengen.

  Tagetes (Patula Grp) heeft regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten volgens de instructies op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot een verminderde bloei en gezondheid van de plant.

  Mulch helpt vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken bij deze plant. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors als mulch. Breng een laagje van ongeveer 5 cm aan rondom de plant, maar houd de stam vrij van mulch om verstikking te voorkomen.

  Tagetes (Patula Grp) gedijt het beste in een bodem met een gemiddelde zuurgraad. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 is ideaal voor deze plantensoort. Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen.

  Tagetes (Patula Grp) is gevoelig voor bladluizen en spint. Deze plaagdieren kunnen bestreden worden met verschillende natuurlijke of chemische middelen, zoals neemolie of insecticiden. Het regelmatig controleren van de plant op tekenen van ongedierte is belangrijk voor een effectieve bestrijding.

 • Omschrijving

  De Tagetes (Patula Grp) is een eenjarige plant die bekend staat om zijn heldere en kleurrijke bloemen. De bloemen zijn meestal geel, oranje of rood van kleur en hebben een sterk en aangenaam aroma. De plant heeft een compacte groeiwijze en kan zowel in borders als in potten worden gekweekt. Tagetes staat bekend om zijn afweer tegen ongedierte, waardoor het een populaire keuze is in moestuinen. De plant bloeit van de lente tot de herfst en trekt vlinders en bijen aan.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.