Tagetes (Patula Grp)

Tagetes (Patula Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Tagetes, ook wel bekend als afrikaantjes, zijn een populaire eenjarige plantensoort die bekend staat om hun felgekleurde bloemen en sterke geur. Deze planten groeien compact en vertakken goed, waardoor ze ideaal zijn voor in bloembedden of borders. Tagetes bloeit in de zomer en herfst en trekt veel bijen, vlinders en andere bestuivers aan. De bloemen kunnen variëren van geel en oranje tot rood en hebben een karakteristieke geur die muggen op afstand houdt. Tagetes gedijt goed in de volle zon en heeft regelmatig water nodig om te groeien en bloeien.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Tagetes (Patula Grp) is niet groenblijvend. Deze plant verliest zijn bladeren in de winter en komt in het voorjaar weer opnieuw tot bloei.

  Tagetes (Patula Grp) is niet winterhard en dient beschermd te worden tegen vorst. Deze plant verdraagt geen temperaturen onder de 0 graden Celsius en kan het beste binnenshuis overwinteren of op een beschutte plek in de tuin worden geplaatst.

  Ja, deze tuinplant is gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Regelmatig water geven en af en toe bemesten is voldoende voor een gezonde groei en bloei. Plaats de plant op een zonnige plek in goed doorlatende grond voor optimale resultaten.

  Voor deze plant heb je ongeveer 20-30 centimeter ruimte nodig tussen elke plant. Tagetes houdt van volle zon en goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en zich te ontwikkelen.

  Nee, Tagetes (Patula Grp) groeit het beste in volle zon en heeft minstens 6 uur direct zonlicht per dag nodig om goed te gedijen. Het is niet aan te raden om deze plant in de schaduw te plaatsen, omdat dit de groei en bloei kan belemmeren.

  Tagetes (Patula Grp) heeft voldoende water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Het is aan te raden om de plant enkele keren per week water te geven, zodat de grond niet uitdroogt. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar en de kleurrijke bloemen die hen aantrekken. Het is dus een goede keuze voor het aantrekken van bestuivers in de tuin.

  Tagetes (Patula Grp) is een aantrekkelijke plant die vlinders en bijen aantrekt en daarmee zorgt voor meer biodiversiteit in de tuin. De bloemen trekken ook nuttige insecten aan die kunnen helpen bij het bestrijden van plaaginsecten. Over het algemeen kan worden gezegd dat deze plant goed is voor biodiversiteit.

  Tagetes (Patula Grp) bloeit meestal van juni tot en met oktober. De bloei kan duren van 6 tot 8 weken, afhankelijk van de weersomstandigheden en verzorging van de plant.

  Ja, de Tagetes plant kan goed tegen de volle zon en heeft veel zonlicht nodig om goed te gedijen. Het is een zomerplant die het beste groeit en bloeit op een zonnige plek in de tuin. Zorg er wel voor dat de plant voldoende water krijgt, vooral op warme dagen.

  Deze plant is niet eetbaar en wordt meestal alleen gebruikt voor decoratieve doeleinden. Eetbaarheid wordt niet aanbevolen. Het is het beste om andere eetbare planten te kiezen voor consumptie.

  Tagetes (Patula Grp) heeft geen specifieke eigenschappen die geluidsdempend zijn. Het is voornamelijk een decoratieve plant die bloeit met felgekleurde bloemen. Het kan wel een positieve invloed hebben op de biodiversiteit in de tuin.

 • Tagetes kun je regelmatig snoeien om een compacte vorm te behouden en bloemproductie te stimuleren. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen en knip indien nodig lange stelen terug. Snoei in het voorjaar de planten tot 1/3 van hun lengte om ze te verjongen en te bevorderen.

  Tagetes heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Geef water bij de wortels en vermijd dat de bladeren nat worden om schimmel te voorkomen. Laat de grond tussen gietbeurten licht opdrogen.

  Potgrond met een goede drainage is essentieel voor deze plant. Gebruik een rijke potgrond met toegevoegde meststoffen voor optimale groei en bloei. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft maar niet te nat wordt.

  Tagetes (Patula Grp) gedijt het best in goed doorlatende grond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Deze planten kunnen groeien in verschillende bodemsoorten, maar geven de voorkeur aan een neutrale tot licht zure pH.

  De Tagetes (Patula Grp) gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en geef regelmatig water om uitdroging te voorkomen. Deze planten kunnen goed groeien in borders, potten en bloembakken.

  Tagetes kunnen niet goed tegen vorst, dus het is belangrijk om ze tijdens de wintermaanden te beschermen. Je kunt de planten bedekken met een dikke laag stro of bladeren om ze te beschermen tegen kou. Zorg er ook voor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen.

  Tagetes (Patula Grp) heeft weinig onderhoud nodig. Zorg voor voldoende water en verwijder regelmatig verdorde bloemen. Plant de tagetes in goed doorlatende grond en op een zonnige plek.

  Tagetes hebben geen speciale behoeften aan bemesting, maar kunnen wel profiteren van een algemene meststof voor tuinplanten in het voorjaar. Het is belangrijk om de aanbevolen dosering te volgen om overbemesting te voorkomen en de gezondheid van de plant te behouden. Bemest alleen tijdens het groeiseizoen en stop met bemesten in de herfst om de plant voor te bereiden op de winterperiode.

  Mulchen met een laag organisch materiaal helpt de bodem vochtig te houden en onkruidgroei te onderdrukken. Dit zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stengels of bladeren van de plant komt.

  Tagetes (Patula Grp) gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH. Een pH tussen de 5.5 en 7.5 is ideaal voor deze plantensoort. Een goed doorlatende bodem is ook belangrijk voor een gezonde groei.

  Voor de ongediertebestrijding bij deze plant kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen worden ingezet. Ook kan regelmatig controleren op luizen, trips en witte vlieg helpen bij het voorkomen van plagen. Als er toch een plaag ontstaat, kunnen biologische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt.

 • Omschrijving

  Tagetes, ook wel bekend als afrikaantjes, zijn een populaire eenjarige plantensoort die bekend staat om hun felgekleurde bloemen en sterke geur. Deze planten groeien compact en vertakken goed, waardoor ze ideaal zijn voor in bloembedden of borders. Tagetes bloeit in de zomer en herfst en trekt veel bijen, vlinders en andere bestuivers aan. De bloemen kunnen variëren van geel en oranje tot rood en hebben een karakteristieke geur die muggen op afstand houdt. Tagetes gedijt goed in de volle zon en heeft regelmatig water nodig om te groeien en bloeien.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.