Hydrangea macrophylla 'Atlantic Blue'

Hydrangea macrophylla

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Hydrangea macrophylla 'Atlantic Blue' is een prachtige hortensia met grote, bolvormige bloemen die variëren in kleur van lichtblauw tot paars, afhankelijk van de zuurgraad van de grond. De plant kan een hoogte bereiken van ongeveer 1,5 meter en bloeit van de zomer tot de herfst. Het blad is donkergroen en vaak licht behaard. 'Atlantic Blue' gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en kan zowel in de volle zon als in halfschaduw groeien. Het is een populaire keuze voor borders, als solitaire plant of in potten op het terras.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Deze plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en vereist gewoonlijk regelmatig water geven en een lichte standplaats. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden en de plant af en toe te bemesten voor optimale groei. Het snoeien van de plant kan ook helpen om een gezonde vorm te behouden.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te groeien en te bloeien. Plaats hem daarom het liefst op een plek met veel indirect zonlicht. Vermijd directe blootstelling aan de felle middagzon om verbranding te voorkomen.

  De Hydrangea macrophylla 'Atlantic Blue' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar let op dat de wortels niet te lang nat blijven staan om wortelrot te voorkomen. Over het algemeen is het aan te raden om de plant één tot twee keer per week water te geven.

  De plant houdt niet van direct zonlicht, omdat dit de bladeren kan verbranden. Het is beter om de plant op een plek te zetten waar het indirect zonlicht krijgt. Te veel zon kan ervoor zorgen dat de bloemen sneller verwelken.

  De plant houdt van warme temperaturen, maar vermijd direct zonlicht. Het is belangrijk om de plant op een plek te plaatsen waar de temperatuur niet onder de 15 graden komt. Zorg ervoor dat de plant voldoende vochtig blijft.

  Deze plant bloeit in de maanden juni tot en met september en de bloei kan enkele maanden aanhouden.

  Ja, deze plant is luchtzuiverend. De bladeren nemen schadelijke stoffen op en zetten deze om in voedingsstoffen. Het helpt de luchtkwaliteit in huis te verbeteren.

  Ja, de plant houdt van een gematigde temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een plek te zetten waar deze temperaturen worden gehandhaafd. Plaats de plant dus niet op tochtige of te warme plekken.

 • Hydrangea macrophylla 'Atlantic Blue' kan het beste gesnoeid worden aan het einde van de winter of het begin van de lente. Verwijder dode bloemen en snoei de takken tot net boven een paar knoppen. Het regelmatig snoeien zorgt voor een gezonde en mooie groei van de plant.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant en vermijd dat de bladeren nat worden om schimmel te voorkomen. Laat de grond niet uitdrogen, maar zorg er ook voor dat er geen overtollig water in de pot blijft staan.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk om regelmatig water te geven, maar ervoor te zorgen dat de wortels niet te lang nat blijven. Een lichtzure pH-waarde van de potgrond is ideaal voor deze plantensoort.

  De bodem moet goed doorlatend zijn en een pH-waarde hebben tussen 5,5 en 6,5 voor optimale groei. Zorg voor een vruchtbare bodem met voldoende organisch materiaal voor een gezonde ontwikkeling van de plant. Vermijd te natte bodem, omdat dit wortelrot kan veroorzaken bij kamerplanten.

  Zorg ervoor dat de grond van de plant altijd vochtig is, maar niet drassig. Geef regelmatig voeding aan de plant om de bloei te bevorderen. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om nieuwe bloemknoppen te stimuleren.

  Om de plant schoon te maken, kunt u het stof voorzichtig afvegen met een zachte doek of een plumeau. Gebruik geen schoonmaakmiddelen of water om de bladeren schoon te maken. Regelmatig schoonmaken zal helpen om de plant gezond te houden.

  Deze plant heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Zet de plant op een lichte plek in huis, bijvoorbeeld dichtbij een raam waar het zonlicht gefilterd wordt. Een gebrek aan licht kan leiden tot minder bloemen en een minder gezonde groei van de plant.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan plotselinge temperatuurwisselingen of tocht. Bescherm de plant tegen koude temperaturen onder de 10 graden Celsius.

  Kamerplanten zoals deze hebben baat bij een gemiddelde luchtvochtigheid in huis. Zorg ervoor dat de lucht niet te droog is, vooral in de wintermaanden. Een luchtbevochtiger kan helpen de ideale omgeving te creëren voor deze plant.

  Deze plant vereist een zure tot neutrale grond met een pH tussen 5,0 en 6,5. Een te hoge pH kan de opname van voedingsstoffen belemmeren en de bloemkleur beïnvloeden. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met geschikte meststoffen of grondverbeteraars.

  De plant heeft regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende kamerplanten. Volg de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie van bemesting.

 • Omschrijving

  De Hydrangea macrophylla 'Atlantic Blue' is een prachtige hortensia met grote, bolvormige bloemen die variëren in kleur van lichtblauw tot paars, afhankelijk van de zuurgraad van de grond. De plant kan een hoogte bereiken van ongeveer 1,5 meter en bloeit van de zomer tot de herfst. Het blad is donkergroen en vaak licht behaard. 'Atlantic Blue' gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en kan zowel in de volle zon als in halfschaduw groeien. Het is een populaire keuze voor borders, als solitaire plant of in potten op het terras.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.