Hydrangea macrophylla 'Spring Fire'

Hydrangea macrophylla

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hydrangea macrophylla 'Spring Fire' is een mooie en opvallende hortensia met helderrode bloemen die veranderen naar zachtroze naarmate ze ouder worden. De plant bloeit van de lente tot in de herfst en houdt van een plekje in de halfschaduw. 'Spring Fire' kan zowel in de volle grond als in een pot groeien en wordt ongeveer 1 tot 1,5 meter hoog. Het is een compacte en goed vertakte struik met glanzende, donkergroene bladeren die een mooie achtergrond vormen voor de kleurrijke bloemen. Deze hortensia is perfect voor het opvrolijken van je tuin of terras met zijn prachtige bloemen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is nog steeds gemakkelijk in onderhoud. Het houdt van een lichte plek, maar geen direct zonlicht. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet te nat.

  Ja, de Hydrangea macrophylla 'Spring Fire' heeft veel licht nodig om te gedijen. Plaats de plant op een plek met helder, indirect zonlicht voor de beste groei. Probeer direct zonlicht te vermijden om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De Hydrangea macrophylla 'Spring Fire' heeft ongeveer 1-2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. In de winterperiode kan de waterbehoefte iets lager liggen.

  Deze plant houdt niet van felle zon en prefereert een plek met indirect zonlicht. Te veel direct zonlicht kan de bladeren verbranden en de bloei verminderen. Het is daarom aan te raden om de plant op een plek te zetten waar het licht gefilterd wordt.

  Ja, de Hydrangea macrophylla 'Spring Fire' houdt van warmte en gedijt het beste bij kamertemperatuur. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en kou te houden om optimale groei te bevorderen. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt om gezond te blijven.

  De Hydrangea macrophylla 'Spring Fire' bloeit gewoonlijk van juni tot september. De bloeiperiode kan ongeveer 3 tot 4 maanden duren.

  Ja, de Hydrangea macrophylla 'Spring Fire' is luchtzuiverend en kan helpen om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het is een goede keuze voor binnenshuis om de lucht te zuiveren en gezonder te maken. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en water krijgt voor optimale prestaties.

  Ja, de plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk dat de plant niet te warm of te koud staat om optimaal te kunnen groeien.

 • In het voorjaar kun je dode of beschadigde takken wegsnoeien. Verwijder ook oude bloemen om de bloei te bevorderen. Snoei tot net boven een paar knoppen of bladeren.

  De Hydrangea macrophylla 'Spring Fire' heeft regelmatig water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels in het water staan. In de zomer kan de plant wat meer water nodig hebben dan in de winter.

  De Hydrangea macrophylla 'Spring Fire' gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond rijk is aan organisch materiaal voor optimale groei en bloei. Herplant de plant om de paar jaar met verse potgrond om de gezondheid te bevorderen.

  De bodem moet vochtig en goed doorlatend zijn voor een optimale groei. Een zure of neutrale bodem is ideaal voor deze plantensoort. Zorg voor voldoende voeding en organisch materiaal in de bodem.

  De plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens de warmere maanden. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Bemest de plant een keer per maand tijdens het groeiseizoen.

  De Hydrangea macrophylla 'Spring Fire' kan af en toe stof opbouwen op de bladeren, deze kunnen voorzichtig worden afgeveegd met een vochtige doek. Zorg ervoor dat de plant niet te nat wordt tijdens het schoonmaken om schimmelvorming te voorkomen. Regelmatig sproeien met water kan ook helpen om de bladeren schoon en stofvrij te houden.

  De Hydrangea macrophylla 'Spring Fire' heeft minimaal 4-6 uur licht per dag nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht in de middag. Te weinig licht kan leiden tot minder bloei of een zwakke groei.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 23 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme kou of hitte, omdat dit de groei negatief kan beïnvloeden. Plaats de plant op een plek met een constante en gematigde temperatuur.

  Een goede luchtvochtigheid voor deze plant is ongeveer 50-60%, wat kan worden bereikt door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Te hoge luchtvochtigheid kan leiden tot schimmelproblemen, terwijl te lage luchtvochtigheid tot uitdroging van de bladeren kan leiden. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid in huis in de gaten te houden en indien nodig aan te passen voor een gezonde groei van de plant.

  De Hydrangea macrophylla 'Spring Fire' gedijt het beste in een zure bodem met een pH-waarde tussen 5.5 en 6.5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met zure meststoffen of bodemverbeteraars. Een goede zuurgraad zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  Kamerplanten zoals de Hortensia hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven. Gebruik een speciale meststof voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking. Overbemesting kan schade aan de plant veroorzaken, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid mest die je gebruikt.

 • Omschrijving

  Hydrangea macrophylla 'Spring Fire' is een mooie en opvallende hortensia met helderrode bloemen die veranderen naar zachtroze naarmate ze ouder worden. De plant bloeit van de lente tot in de herfst en houdt van een plekje in de halfschaduw. 'Spring Fire' kan zowel in de volle grond als in een pot groeien en wordt ongeveer 1 tot 1,5 meter hoog. Het is een compacte en goed vertakte struik met glanzende, donkergroene bladeren die een mooie achtergrond vormen voor de kleurrijke bloemen. Deze hortensia is perfect voor het opvrolijken van je tuin of terras met zijn prachtige bloemen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.