Hydrangea macrophylla Early Rosa

Hydrangea macrophylla

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hydrangea macrophylla Early Rosa is een prachtige hortensia met grote, roze bloemen. De bloemen hebben een compacte bolvorm en bloeien vroeg in het seizoen. De struik kan een hoogte bereiken van ongeveer 1,5 meter en gedijt goed in de halfschaduw. De bladeren zijn donkergroen en creëren een mooie achtergrond voor de opvallende bloemen. Deze hortensia is een aanwinst voor elke tuin en trekt vlinders en bijen aan.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Hydrangea macrophylla Early Rosa is vrij gemakkelijk in onderhoud en heeft alleen regelmatig water en wat indirect zonlicht nodig. Het is belangrijk om de plant in een vochtige omgeving te houden en de bloemen regelmatig bij te snoeien voor een gezonde groei. De plant kan zowel binnen als buiten worden geplaatst, maar vermijd direct zonlicht en tocht.

  Ja, de Hydrangea macrophylla Early Rosa heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Zet de plant op een plek met helder, indirect zonlicht voor de beste resultaten. Vermijd direct zonlicht, dit kan de bladeren verbranden.

  De Hydrangea macrophylla Early Rosa heeft regelmatig water nodig, ongeveer 2-3 keer per week. Zorg er wel voor dat de grond niet te nat wordt, laat de bovenste laag van de grond licht opdrogen tussen de gietbeurten door. Pas de watergift aan de omgevingsomstandigheden aan, zoals temperatuur en luchtvochtigheid.

  Deze plant houdt niet van felle zon. Het is beter om de plant op een plek te zetten waar het indirect zonlicht ontvangt. Te veel zon kan de bladeren verbranden en de bloemen doen vervagen.

  Ja, de Hydrangea macrophylla Early Rosa houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de tocht te houden en op een lichte plek neer te zetten, maar niet in direct zonlicht. Het regelmatig besproeien van de bladeren met lauw water helpt de plant ook om vochtig en warm te blijven.

  Deze plant bloeit van mei tot en met september en de bloei kan tot 3 maanden duren.

  Ja, de Hydrangea macrophylla Early Rosa is luchtzuiverend en kan helpen om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Deze kamerplant kan schadelijke stoffen uit de lucht filteren en zorgen voor een gezondere leefomgeving. Het regelmatig verzorgen en onderhouden van de plant kan de luchtzuiverende werking versterken.

  Ja, de Hydrangea macrophylla Early Rosa gedijt goed op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is dus belangrijk om de plant op een warme en stabiele locatie te plaatsen. Het is aanbevolen om de plant uit de tocht en direct zonlicht te houden.

 • Deze plant kan het best gesnoeid worden in het voorjaar, direct na de bloei. Verwijder dode en zieke takken en knip de overige takken tot ongeveer 30 cm boven de grond terug. Probeer de mooie vorm van de plant te behouden door regelmatig te snoeien.

  Geef de plant regelmatig water zodat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Zorg ervoor dat de potgrond niet uitdroogt tussen watergeefbeurten door. Gebruik bij voorkeur lauwwarm water op kamertemperatuur.

  Hydrangea macrophylla Early Rosa groeit het beste in een lichte potgrond die goed doorlatend is en rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Vermijd kalkrijke grond, want de plant houdt van zure grond.

  De bodem moet goed gedraineerd zijn en licht zuur tot neutraal van pH. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft en vermijd wateroverlast. Voeg organisch materiaal toe aan de bodem voor een optimale groei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomermaanden. Het is belangrijk om de plant af en toe bij te mesten en dode bloemen te verwijderen. Een lichte standplaats met indirect zonlicht is ideaal voor deze plant.

  Om de plant schoon te houden, kun je regelmatig stof van de bladeren afvegen met een vochtige doek. Ook kun je dode bladeren en bloemen voorzichtig verwijderen om de plant gezond te houden. Het is belangrijk om de plant af en toe te controleren op eventuele plagen, zoals spint of bladluis.

  De Hydrangea macrophylla Early Rosa heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een zonnige plek in huis, maar vermijd direct zonlicht in de middag. Een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze kamerplant.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 15 en 23 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of extreme hitte. Een constante temperatuur is belangrijk voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  Kamerplanten zoals deze gedijen goed bij een luchtvochtigheid van ongeveer 60-70%. Zorg ervoor dat de omgeving niet te droog is, maar ook niet te vochtig. Het is belangrijk om regelmatig te sproeien om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  Deze plant gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen met meststoffen of bodemverbeteraars. Een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0 is ideaal.

  Gebruik een meststof speciaal voor bloeiende kamerplanten tijdens het groeiseizoen. Bemest de plant elke 2 weken tussen april en september. Geef in de wintermaanden geen meststoffen.

 • Omschrijving

  Hydrangea macrophylla Early Rosa is een prachtige hortensia met grote, roze bloemen. De bloemen hebben een compacte bolvorm en bloeien vroeg in het seizoen. De struik kan een hoogte bereiken van ongeveer 1,5 meter en gedijt goed in de halfschaduw. De bladeren zijn donkergroen en creëren een mooie achtergrond voor de opvallende bloemen. Deze hortensia is een aanwinst voor elke tuin en trekt vlinders en bijen aan.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.