Hydrangea macrophylla 'Bavaria'

Hydrangea macrophylla

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hydrangea macrophylla 'Bavaria' er en smuk hortensia med store kugleformede blomster, der skifter farve afhængigt af jordens pH-værdi. Blomsterne kan variere fra lyserød til lyseblå, afhængigt af jordens surhedsgrad. Denne hortensia har en kompakt vækstform og blomstrer fra sommeren til efteråret. Det er et smukt supplement til enhver have eller bed og tiltrækker sommerfugle og bier. 'Bavaria' trives bedst på et sted i halvskygge med fugtig og veldrænet jord.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, denne plante er let at holde. Det eneste, du skal gøre, er at sørge for tilstrækkeligt vand og lys, og lejlighedsvis fjerne visne blomster. Ellers kræver planten ikke meget særlig pleje.

  Ja, denne plante har brug for meget lys for at vokse og blomstre godt. Placer den i et lyst rum med indirekte sollys for de bedste resultater. At dreje planten regelmæssigt vil hjælpe med at modtage jævnt lys.

  Hydrangea macrophylla 'Bavaria' har brug for vand omkring en til to gange om ugen i gennemsnit. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke gennemvædet. Sørg for, at pottemuld ikke tørrer ud mellem to vanding.

  Denne plante kan ikke lide direkte sollys og foretrækker et sted med klart, indirekte lys. For meget sol kan beskadige bladene. Det er derfor bedre at placere planten et sted, hvor sollyset filtreres.

  Ja, Hydrangea macrophylla 'Bavaria' elsker varme og trives bedst ved temperaturer mellem 18-22 grader Celsius. Det er vigtigt at placere planten et varmt sted og undgå at den udsættes for kold træk. At sprøjte regelmæssigt kan hjælpe med at øge luftfugtigheden og holde planten sund.

  Denne plante blomstrer normalt i månederne juni til og med september. Blomstringsperioden kan variere fra få uger til flere måneder afhængigt af forholdene og plejen.

  Ja, Hydrangea macrophylla 'Bavaria' har potentiale til at rense luften ved at absorbere forurenende stoffer og producere oxygen. Det er dog ikke den mest effektive stueplante med hensyn til luftrensning. Derfor anbefales det at kombinere flere forskellige plantearter for en optimal luftrensning.

  Ja, Hydrangea macrophylla 'Bavaria' trives bedst på et sted mellem 15 og 25 grader Celsius. Denne plante trives godt ved en moderat stuetemperatur. Det er vigtigt ikke at udsætte planten for ekstreme temperatursvingninger.

 • Du kan beskære planten om foråret efter frostperioden for at fjerne døde eller beskadigede grene og bevare formen. Det er vigtigt ikke at beskære for voldsomt, da dette kan mindske blomstringen. Fjern også visne blomster for at holde planten sund.

  Planten kræver regelmæssigt vand, men undgå at jorden bliver for våd. Lad toppen af jorden tørre let ud mellem vandinger. Giv gerne vand ved stuetemperatur.

  Hydrangea macrophylla 'Bavaria' trives bedst i fugtig pottemuld med god dræning. Brug helst en pH-neutral pottemuld for optimal vækst og blomstring. Det er vigtigt at regelmæssigt kontrollere pottemulden og give vand efter behov.

  En god jordkvalitet til stueplanter er fugtig men godt drænet. En let sur til neutral pH-værdi anbefales. Sørg for tilstrækkelige næringsstoffer og undgå for våd jord.

  Planten har brug for regelmæssig vand, især i sommermånederne. Sørg for, at jorden altid er let fugtig. Giv lejlighedsvis plantenæring for en sund vækst og blomstring.

  Hydrangea macrophylla 'Bavaria' kan rengøres ved forsigtigt at tørre støv af bladene med en fugtig klud. Eventuelle døde blade eller blomster kan fjernes for at holde planten pæn. Undgå brug af kemikalier, og sørg for, at planten får tilstrækkeligt med lys og vand til en sund vækst.

  Hydrangea macrophylla 'Bavaria' trives bedst på en lys placering, men undgå direkte sollys. Placér planten et sted, hvor den får indirekte sollys, for eksempel i nærheden af et vindue med en let gardin. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt lys for at forblive sund.

  Den optimale temperatur for denne plante ligger mellem 18 og 22 grader Celsius. Sørg for, at planten ikke udsættes for ekstreme temperaturer eller træk. En konstant stuetemperatur er det bedste for vækst og blomstring af denne plante.

  Luftfugtigheden for denne plante skal være moderat til høj for at forblive sund. Det anbefales at sprøjte regelmæssigt eller bruge en luftfugter. Undgå for tør luft for at forhindre udtørring af bladene.

  Hydrangea macrophylla 'Bavaria' trives bedst i sur jord med en pH-værdi mellem 5,0 og 5,5. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad og om nødvendigt justere den med specielle gødninger eller kompost. For sur eller for basisk jord kan have indflydelse på plantens vækst og blomstring.

  Hydrangea macrophylla 'Bavaria' har brug for regelmæssig gødskning i vækstsæsonen. Brug en gødning til blomstrende planter med et højt fosforindhold for at fremme blomstringen. Overgødskning bør undgås for at forhindre skade på planten.

 • Beskrivelse

  Hydrangea macrophylla 'Bavaria' er en smuk hortensia med store kugleformede blomster, der skifter farve afhængigt af jordens pH-værdi. Blomsterne kan variere fra lyserød til lyseblå, afhængigt af jordens surhedsgrad. Denne hortensia har en kompakt vækstform og blomstrer fra sommeren til efteråret. Det er et smukt supplement til enhver have eller bed og tiltrækker sommerfugle og bier. 'Bavaria' trives bedst på et sted i halvskygge med fugtig og veldrænet jord.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.