Hydrangea macrophylla 'Pink Beauty'

Hydrangea macrophylla

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hydrangea macrophylla 'Pink Beauty' is een prachtige hortensia met grote, lichtroze bloemen die in de zomer bloeien. De bladeren zijn donkergroen en vormen een mooi contrast met de roze bloemen. Deze plant kan zowel in de volle grond als in een pot worden gekweekt. 'Pink Beauty' gedijt het beste in de halfschaduw of schaduw en heeft een goed vochtige grond nodig. Deze hortensia is een populaire keuze voor tuinen vanwege haar mooie bloemen en gemakkelijke verzorging.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Hydrangea macrophylla 'Pink Beauty' is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en vereist regelmatig water en een lichte standplaats. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te drassig. Het regelmatig verwijderen van uitgebloeide bloemen zal de plant helpen om nieuwe bloemen te produceren.

  Ja, de plant heeft veel indirect licht nodig om goed te groeien. Plaats hem daarom in de buurt van een raam, maar vermijd direct zonlicht. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag licht krijgt.

  De Hydrangea macrophylla 'Pink Beauty' heeft behoefte aan regelmatig water geven, vooral tijdens warme periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar let op dat de wortels niet constant in het water staan. Over het algemeen heeft de plant één tot twee keer per week water nodig.

  "Hydrangea macrophylla 'Pink Beauty' houdt niet van direct zonlicht. Het is het beste om hem op een plek te zetten waar hij indirect zonlicht krijgt. Zorg ervoor dat hij voldoende licht krijgt, maar vermijd de felle zon."

  Ja, de Hydrangea macrophylla 'Pink Beauty' houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 20-25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht te houden en in een warme, goed verlichte ruimte te plaatsen. Het regelmatig besproeien van de bladeren en bloemen kan ook helpen om de warmte en vochtigheid te behouden.

  De plant bloeit in de periode van juni tot en met september en de bloeitijd duurt ongeveer 8 weken.

  Ja, de Hydrangea macrophylla 'Pink Beauty' is een luchtzuiverende plant. Het filtert schadelijke stoffen uit de lucht en zorgt zo voor een gezondere leefomgeving in huis. Het is dus een mooie toevoeging aan elk interieur.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit is de ideale temperatuur voor een optimale groei en bloei. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen te koude of te warme temperaturen.

 • Deze plant kan het beste gesnoeid worden in het voorjaar na de bloei. Verwijder dode, zieke of beschadigde takken en knip de uitgebloeide bloemen af om de vorm en gezondheid van de plant te behouden. Snoei niet te rigoureus, omdat dit de bloei kan beïnvloeden.

  De Hydrangea macrophylla 'Pink Beauty' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode in de lente en zomer. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels in het water staan. Geef de plant water op kamertemperatuur om schade aan de wortels te voorkomen.

  Gebruik vochtige, goed doorlatende potgrond voor optimale groei. Zorg ervoor dat de pot waarin de plant staat voldoende drainagegaten heeft om wateroverlast te voorkomen. Voeg regelmatig meststoffen toe tijdens het groeiseizoen voor de beste resultaten.

  De Hydrangea macrophylla 'Pink Beauty' heeft behoefte aan een goed doorlatende en vochtige bodem. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en een neutrale pH-waarde heeft. Vermijd te zure of te kalkrijke bodems voor een optimale groei en bloei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar laat de grond niet te nat worden. Plaats de plant op een lichte plek, maar uit de directe zon. Af en toe de uitgebloeide bloemen verwijderen bevordert de bloei.

  Het is aan te raden om de plant regelmatig stofvrij te maken met een zachte doek of een plumeau. Gebruik geen water om de bladeren schoon te maken, dit kan leiden tot schimmelvorming. Verwijder ook regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden.

  "Het is belangrijk om de Hydrangea macrophylla 'Pink Beauty' op een lichte plek te zetten, maar vermijd direct zonlicht. Zorg voor voldoende helder, indirect licht om de bloei te bevorderen."

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18-22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperaturen onder de 10 graden Celsius. Plaats de plant op een lichte en tochtvrije locatie.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet gemiddeld zijn. Zorg ervoor dat de lucht niet te droog is, maar ook niet te vochtig. Besproei af en toe de bladeren met water om de luchtvochtigheid te verhogen en zo de plant gezond te houden.

  De Hydrangea macrophylla 'Pink Beauty' gedijt het beste in zure tot neutrale grond met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen om de bloei en groei van de plant te bevorderen. Een te hoge pH-waarde kan leiden tot problemen met de opname van voedingsstoffen door de plant.

  Kamerplanten zoals de Hydrangea macrophylla 'Pink Beauty' hebben behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven en goed te bloeien. Gebruik een meststof speciaal voor bloeiende kamerplanten en volg de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste dosering. Overbemesting kan schade aan de plant veroorzaken, dus wees voorzichtig met het gebruik van meststoffen.

 • Omschrijving

  Hydrangea macrophylla 'Pink Beauty' is een prachtige hortensia met grote, lichtroze bloemen die in de zomer bloeien. De bladeren zijn donkergroen en vormen een mooi contrast met de roze bloemen. Deze plant kan zowel in de volle grond als in een pot worden gekweekt. 'Pink Beauty' gedijt het beste in de halfschaduw of schaduw en heeft een goed vochtige grond nodig. Deze hortensia is een populaire keuze voor tuinen vanwege haar mooie bloemen en gemakkelijke verzorging.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.