Hydrangea macrophylla First White

Hydrangea macrophylla

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Hydrangea macrophylla First White is een prachtige Hortensia met grote witte bloemen. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en kan goed gedijen in zowel de volle zon als halfschaduw. De bloemen van de First White verkleuren subtiel van wit naar lichtroze naarmate ze ouder worden. Deze Hortensia is een mooie toevoeging aan elke tuin of border en trekt vlinders en bijen aan. Met regelmatige snoei kan de plant goed in vorm worden gehouden en blijft hij gezond en bloeiend.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Zorg voor regelmatig water geven, voldoende licht en af en toe bemesten. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen voor een langere bloei.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Plaats hem daarom het liefst op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Een raam op het oosten of westen is ideaal.

  Deze plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, vooral tijdens warme zomermaanden. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond voordat je water geeft.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en doet het het beste op een plek met indirect licht. Fel zonlicht kan schade aan de bladeren veroorzaken. Het is aan te raden om de plant op een plek te zetten waar het licht gefilterd wordt.

  Ja, de Hydrangea macrophylla First White houdt van warmte en kan het beste gedijen bij een constante temperatuur tussen de 18-22 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van koude tocht te houden en hem op een warme en zonnige plek te plaatsen. Op die manier zal de plant optimaal groeien en bloeien.

  De Hydrangea macrophylla First White bloeit in de maanden juni tot en met augustus. De bloeiperiode kan ongeveer 6 tot 8 weken duren.

  Ja, de Hydrangea macrophylla heeft luchtzuiverende eigenschappen en kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Ze filteren schadelijke stoffen uit de lucht en zorgen voor een gezondere leefomgeving. Het regelmatig verzorgen en onderhouden van de plant is belangrijk voor optimale luchtzuiverende resultaten.

  Ja, ik sta graag op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden ligt. Dit is een ideale temperatuur voor mijn groei en bloei. Plaats mij op een plek met voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen.

 • De Hydrangea macrophylla First White kan het beste gesnoeid worden in het voorjaar na de laatste vorst. Verwijder dode en beschadigde takken en knip de overige takken terug tot ongeveer 30 cm vanaf de grond. Probeer de natuurlijke vorm van de plant zoveel mogelijk te behouden.

  De Hydrangea macrophylla First White heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in het water blijven staan. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant en niet op de bladeren om schimmelgroei te voorkomen.

  De Hydrangea macrophylla First White gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, maar houdt hem wel vochtig. Het is aan te raden om de potgrond te voorzien van voeding tijdens het groeiseizoen.

  De plant gedijt het best in een goed doorlatende en vochtige bodem met een neutrale pH-waarde. Zorg voor een vruchtbare grond die rijk is aan organisch materiaal. Vermijd zure bodems en zorg voor voldoende voedingstoffen voor een gezonde groei en bloei.

  De plant heeft een lichte standplaats nodig, vermijd direct zonlicht. Houd de grond vochtig, maar niet te nat. Af en toe de plant bemesten tijdens de groeiperiode is voldoende.

  Om stof en vuil te verwijderen, kan je de bladeren van de plant afstoffen met een zachte doek of borstel. Mocht er toch vuil op de bladeren terechtkomen, kan je ze voorzichtig afnemen met een vochtige doek. Let op dat je de bladeren niet te nat maakt, om schimmelvorming te voorkomen.

  De Hydrangea macrophylla First White heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant op een plek met veel indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 22 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van koude tocht en temperatuurschommelingen. Zorg ervoor dat de plant op een constante, gematigde temperatuur staat om gezond te blijven.

  De luchtvochtigheid in de ruimte waar deze plant staat, dient gemiddeld te zijn. Het is belangrijk dat de luchtvochtigheid niet te laag is, omdat dit de plant kan beschadigen. Een regelmatige besproeiing van de bladeren kan helpen om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  De Hydrangea macrophylla First White gedijt het best in zure grond met een pH tussen 5,0 en 5,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld speciale zure potgrond of meststoffen. Een te hoge pH-waarde kan leiden tot problemen met de opname van voedingsstoffen en de groei van de plant.

  Deze plant heeft regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen, van de lente tot de herfst. Gebruik een meststof speciaal voor bloeiende kamerplanten en volg de instructies op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid meststof die wordt gebruikt.

 • Omschrijving

  De Hydrangea macrophylla First White is een prachtige Hortensia met grote witte bloemen. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en kan goed gedijen in zowel de volle zon als halfschaduw. De bloemen van de First White verkleuren subtiel van wit naar lichtroze naarmate ze ouder worden. Deze Hortensia is een mooie toevoeging aan elke tuin of border en trekt vlinders en bijen aan. Met regelmatige snoei kan de plant goed in vorm worden gehouden en blijft hij gezond en bloeiend.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.