Hydrangea macrophylla 'Sweet Dreams'

Hydrangea macrophylla

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Hydrangea macrophylla 'Sweet Dreams' is een prachtige hortensia met grote, bolvormige bloemen in een zachte roze kleur. Deze plant groeit compact en heeft een bossige groeiwijze. De bloemen verkleuren naar donkerder roze naarmate ze ouder worden. 'Sweet Dreams' bloeit van de zomer tot de herfst en houdt van een beschutte standplaats in halfschaduw. Deze hortensia is ideaal voor in borders, als solitaire plant of in een pot op het terras.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is gemakkelijk in onderhoud en vereist slechts regelmatig water geven, voldoende licht en af en toe bemesten. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden en de plant af en toe te snoeien voor een gezonde groei.

  Ja, de Hydrangea macrophylla 'Sweet Dreams' heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een plek met veel indirect zonlicht voor de beste groei. Het vermogen om mooie bloemen te produceren is afhankelijk van voldoende licht.

  De plant heeft regelmatig water nodig, ongeveer twee keer per week. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet doorweekt. In de zomer kan het zijn dat de plant meer water nodig heeft dan in de winter.

  De plant houdt niet van felle zon en heeft liever indirect licht. Te veel zonlicht kan de bladeren beschadigen en verkleuring veroorzaken. Het is beter om de plant op een plek te zetten waar het zonlicht gefilterd wordt.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk dat de plant niet blootgesteld wordt aan te veel direct zonlicht, omdat dit de bladeren kan beschadigen. Het is aan te raden om de plant op een warme, lichte plek te plaatsen met wat beschutting tegen de zon.

  Deze plant bloeit meestal van juni tot september en blijft ongeveer 6-8 weken bloeien. In de andere maanden kun je genieten van het blad van de plant.

  Ja, de Hydrangea macrophylla 'Sweet Dreams' is luchtzuiverend en kan helpen om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het heeft de eigenschap om schadelijke stoffen uit de lucht te filteren en om te zetten in zuurstof. Het is dus een goede keuze als kamerplant voor een gezondere leefomgeving.

  Ja, deze plant groeit het beste op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en temperatuurschommelingen te houden om de groei en bloei te bevorderen. Houd de temperatuur dus stabiel voor een gezonde plantontwikkeling.

 • Hydrangea macrophylla 'Sweet Dreams' kan het beste gesnoeid worden direct na de bloei om de vorm en grootte van de plant te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de uitgebloeide bloemen eruit. Het is belangrijk om niet te diep te snoeien, omdat dit de bloei kan belemmeren.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar let erop dat de grond niet te nat wordt. Geef water aan de basis van de plant en vermijd dat de bladeren nat worden. In de wintermaanden kan de plant met mate water krijgen.

  De Hydrangea macrophylla 'Sweet Dreams' gedijt het beste in potgrond die goed doorlatend is en rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik een pot met drainagegaten om overtollig water te laten weglopen en voorkom zo wortelrot.

  Een goede bodemkwaliteit voor kamerplanten zoals deze hydrangea is belangrijk voor een gezonde groei. Zorg voor een goed doorlatende potgrond met voldoende voedingsstoffen. Het is ook aan te raden om regelmatig de bodem te controleren op vochtigheid om overbewatering te voorkomen.

  De plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Knip dode bloemen en takken regelmatig af om de groei te bevorderen.

  Om de plant schoon te maken, kun je voorzichtig de bladeren afstoffen met een zachte doek. Spuit de plant af en toe met lauwwarm water om stof te verwijderen. Vermijd hierbij dat er water op de bloemen blijft staan.

  De Hydrangea macrophylla 'Sweet Dreams' heeft helder, indirect licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant dicht bij een raam, maar vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen. Regelmatig draaien van de plant zorgt ervoor dat alle delen gelijkmatig belicht worden.

  Hydrangea macrophylla 'Sweet Dreams' gedijt het beste bij een temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen koude tocht en extreme temperaturen. Een constante temperatuur zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  Een goede luchtvochtigheid voor kamerplanten is tussen de 40% en 60%. Het is aan te raden om regelmatig de luchtvochtigheid te controleren en indien nodig te verhogen met behulp van een luchtbevochtiger of door de planten regelmatig te besproeien. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot droge bladeren en uitgedroogde bloemen.

  De Hydrangea macrophylla 'Sweet Dreams' gedijt het beste in zure grond met een pH-waarde tussen 5,0 en 6,0. Het is belangrijk om de zure bodem te behouden om de gezondheid en bloei van de plant te bevorderen. Het regelmatig testen en aanpassen van de pH-waarde van de bodem is aanbevolen voor optimale groei.

  Hydrangea macrophylla 'Sweet Dreams' heeft behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven en goed te bloeien. Gebruik een meststof speciaal voor bloeiende planten en volg de aanbevolen dosering op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus wees voorzichtig met het bemesten van de plant.

 • Omschrijving

  De Hydrangea macrophylla 'Sweet Dreams' is een prachtige hortensia met grote, bolvormige bloemen in een zachte roze kleur. Deze plant groeit compact en heeft een bossige groeiwijze. De bloemen verkleuren naar donkerder roze naarmate ze ouder worden. 'Sweet Dreams' bloeit van de zomer tot de herfst en houdt van een beschutte standplaats in halfschaduw. Deze hortensia is ideaal voor in borders, als solitaire plant of in een pot op het terras.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.