Tulipa dubbel

Tulipa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Tulipa dubbel is een prachtige en opvallende tulpensoort met dubbele bloemblaadjes. De bloemen zijn meestal groter en voller dan de gewone tulpen. De bloemblaadjes hebben een gelaagde structuur en kunnen verschillende kleuren hebben, zoals roze, rood, geel of wit. Deze tulp bloeit in het voorjaar en brengt een vrolijke en kleurrijke sfeer in de tuin. Tulipa dubbel is geliefd om zijn weelderige uitstraling en wordt vaak gebruikt in bloemstukken en boeketten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud. Het enige wat nodig is, is regelmatig water geven en voldoende licht. Daarnaast kan af en toe wat plantenvoeding gegeven worden.

  Ja, de Tulipa dubbel heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een plek met veel indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag licht krijgt voor de beste resultaten.

  De plant heeft ongeveer 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de grootte van de pot en de hoeveelheid zonlicht die de plant krijgt. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in het water staan.

  Deze plant heeft geen voorkeur voor felle zon en kan het beste op een plek met indirect zonlicht worden geplaatst. Te veel direct zonlicht kan de bladeren beschadigen en de plant verbranden. Het is het beste om de plant op een lichte plek te zetten, maar weg van direct zonlicht.

  Ja, de 'Tulipa dubbel' houdt van warmte en gedijt goed bij een constante temperatuur tussen de 18 en 22 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en temperatuurschommelingen te houden om de groei te bevorderen. Het is aan te raden om de plant in een ruimte te plaatsen met veel licht, maar indirect zonlicht.

  De Tulipa dubbel bloeit normaal gesproken in de maanden maart en april en de bloeiperiode duurt gemiddeld 1 tot 2 weken. Tijdens de bloei kunnen er dubbele bloemen worden waargenomen, wat zorgt voor een extra feestelijke uitstraling.

  Ja, deze plant is luchtzuiverend en draagt bij aan een gezondere luchtkwaliteit in huis. Het blad en de bloemen absorberen schadelijke stoffen uit de lucht en produceren zuurstof. Hierdoor wordt de lucht gezuiverd en verbetert het binnenklimaat.

  Ja, de Tulipa dubbel groeit het beste op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius ligt. Droge lucht en tocht moeten vermeden worden om de plant optimaal te laten groeien. Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht.

 • Je kunt de Tulipa dubbel na de bloei snoeien om de plant gezond te houden. Verwijder dode bladeren en bloemstelen om de plant te laten herstellen voor de volgende bloeiperiode. Zorg ervoor dat je scherpe en schone snoeischaar gebruikt om beschadiging te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water zodat de grond licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels in een drassige omgeving staan. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen om wortelrot te voorkomen. Gebruik bij voorkeur lauw water en vermijd dat er water op de bladeren blijft staan om schimmelvorming te voorkomen.

  De Tulipa dubbel gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Een mengsel van potgrond en perliet kan helpen bij het behouden van de juiste balans tussen vocht en lucht in de grond.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende bodem met voldoende organisch materiaal. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Een lichtzure tot neutrale pH-waarde is ideaal voor deze plant.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Zet de plant op een lichte plek maar vermijd direct zonlicht. Af en toe bemesten tijdens de groeiperiode bevordert de bloei.

  Om de plant te reinigen kan je voorzichtig het stof van de bladeren afvegen met een zachte doek of een plumeau. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen, aangezien dit schadelijk kan zijn voor de plant. Je kunt de bladeren ook voorzichtig afspoelen met lauw water als ze erg vies zijn.

  De Tulipa dubbel heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Plaats de plant daarom op een zonnige plek in huis, bij voorkeur bij een raam op het zuiden. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag direct zonlicht ontvangt.

  De Tulipa dubbel groeit het beste bij temperaturen tussen de 15 en 20 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme hitte of kou. Zorg voor een constante en gematigde kamertemperatuur voor een optimale groei en bloei.

  De ideale luchtvochtigheid voor deze plant is gemiddeld tot hoog, dus het is goed om de plant regelmatig te besproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Een droge omgeving kan leiden tot uitgedroogde bladeren en bloemen. Zorg er daarom voor dat de luchtvochtigheid op peil blijft.

  Deze plant groeit het beste in een bodem met een neutrale zuurgraad van ongeveer 6,5 tot 7. Een te zure of te basische bodem kan leiden tot voedingsproblemen en slechte groei. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en eventueel aan te passen.

  De plant heeft regelmatige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof met een lage stikstofinhoud om de bloei te bevorderen. Geef de plant geen mest tijdens de rustperiode in de herfst en winter.

 • Omschrijving

  De Tulipa dubbel is een prachtige en opvallende tulpensoort met dubbele bloemblaadjes. De bloemen zijn meestal groter en voller dan de gewone tulpen. De bloemblaadjes hebben een gelaagde structuur en kunnen verschillende kleuren hebben, zoals roze, rood, geel of wit. Deze tulp bloeit in het voorjaar en brengt een vrolijke en kleurrijke sfeer in de tuin. Tulipa dubbel is geliefd om zijn weelderige uitstraling en wordt vaak gebruikt in bloemstukken en boeketten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.