Petunia Tiny Tunia

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Petunia Tiny Tunia is een compacte en laagblijvende plant met kleine, trompetvormige bloemen in verschillende kleuren, zoals roze, paars en wit. Het is een populaire en veelzijdige plant die zowel in borders als in hangmanden of potten kan worden geplant. De bloemen bloeien de hele zomer door en trekken vlinders en bijen aan. Petunia Tiny Tunia heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in zonlicht en goed doorlatende grond. Deze plant voegt een vrolijke en kleurrijke uitstraling toe aan elke tuin of balkon.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de "Petunia Tiny Tunia" is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren tijdens de winter. Het is een eenjarige plant die meestal bloeit in de lente en de zomer. Het is aan te raden om de plant jaarlijks opnieuw te planten voor continue bloei.

  Petunia Tiny Tunia is niet winterhard en kan niet overleven bij vorst. Het is een vorstgevoelige plant die beschermd moet worden tegen koude temperaturen. Het is aan te raden om de plant binnen te zetten tijdens de wintermaanden.

  Ja, de Petunia Tiny Tunia is makkelijk in onderhoud en vereist weinig verzorging. Het is een sterke plant die goed gedijt in de tuin en weinig speciale aandacht nodig heeft. Regelmatig water geven en af en toe bemesten is voldoende voor een gezonde groei.

  De Petunia Tiny Tunia heeft ongeveer 20 centimeter ruimte nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Zorg ervoor dat er voldoende luchtstroom en lichtinval is rondom de plant. Houd ook rekening met de grootte van de pot of plantenbak waarin de Petunia Tiny Tunia wordt geplaatst.

  Petunia Tiny Tunia groeit het beste in de volle zon, maar kan ook goed gedijen in lichte schaduw. Zorg ervoor dat de plant minimaal 4-6 uur zonlicht per dag ontvangt voor de beste bloeiresultaten. Te weinig zonlicht kan de groei en bloei van de plant belemmeren.

  Tuinplanten zoals de Petunia Tiny Tunia hebben gemiddeld 2 tot 3 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodem. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet voortdurend doorweekt. Let op dat de plant niet uitdroogt, vooral tijdens warme zomerdagen.

  Ja, de Petunia Tiny Tunia is een plant die vlinders en bijen aantrekt vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een mooie toevoeging aan een tuin om deze nuttige bestuivers aan te trekken. Het planten van vlinder- en bijenvriendelijke planten draagt bij aan een gezonde en biodiverse tuin.

  Tuinplanten dragen niet veel bij aan de biodiversiteit omdat ze vaak niet inheems zijn en weinig voedsel of schuilplaatsen bieden voor dieren. Het is daarom beter om te kiezen voor inheemse planten die wel bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin. Denk bijvoorbeeld aan bloemen die nectar en pollen leveren voor bestuivers of planten die voedsel en schuilplaatsen bieden aan verschillende diersoorten.

  Petunia Tiny Tunia bloeit van mei tot oktober en kan tot wel 12 weken bloeien. De bloemen zijn compact en overvloedig, waardoor de plant een kleurrijke toevoeging is aan de tuin gedurende de zomermaanden.

  Ja, de Petunia Tiny Tunia kan goed tegen de volle zon en heeft minstens 6 uur zonlicht per dag nodig om goed te groeien. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden tijdens warme periodes.

  Nee, de Petunia planten zijn niet eetbaar en zijn giftig voor consumptie. Het wordt afgeraden om delen van deze planten in te nemen. Het is belangrijk om enkel planten te eten die specifiek gekweekt zijn voor consumptie.

  Ja, de Petunia Tiny Tunia plant heeft de eigenschap om geluid te dempen door zijn dichte groei en bladeren. Dit kan helpen om geluidsoverlast te verminderen in een tuin of buitenruimte. Het is een goede keuze voor een geluidsdempende plant in de tuin.

 • Petunia Tiny Tunia dient regelmatig gesnoeid te worden om de groei en bloei te stimuleren. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen en lange scheuten om de plant compact te houden. Snoei de plant ook in het najaar om deze winterklaar te maken.

  De Petunia Tiny Tunia heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme en droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Controleer regelmatig de grond en geef water indien nodig.

  De Petunia Tiny Tunia groeit het best in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft maar niet te nat. Meng eventueel wat compost door de potgrond voor extra voeding.

  Petunia Tiny Tunia gedijt het beste in goed doorlatende, vochtige en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en een neutrale pH-waarde heeft. Vermijd te zware of te vochtige grond, dit kan leiden tot wortelrot.

  De Petunia Tiny Tunia groeit het beste op een zonnige plek in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om goed te kunnen bloeien. Vermijd plekken met veel wind, dit kan de bloemen beschadigen.

  Om de winter te overleven heeft deze plant bescherming nodig tegen vorst. Bedek de plant met stro of bladeren om de wortels te beschermen. Zorg ervoor dat de plant op een beschutte plek staat om de koude wind te vermijden.

  De plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Daarnaast kan het helpen om de planten regelmatig te bemesten voor optimale groei en bloei. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de bloei te verlengen.

  Tuinplanten zoals deze hebben behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof die rijk is aan stikstof, fosfor en kalium om de groei en bloei te stimuleren. Zorg ervoor dat de mest gelijkmatig wordt verdeeld rond de plant en vermijd overbemesting om schade te voorkomen.

  Mulchen helpt om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Het is belangrijk om een laag mulch aan te brengen rond de plant, maar niet direct tegen de stengels aan. Kies voor organische mulch materialen zoals boomschors of compost.

  Petunia Tiny Tunia groeit het beste in een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met geschikte meststoffen. Het bevorderen van een optimale pH-waarde zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant, is het belangrijk om regelmatig de bladeren en stengels te inspecteren op tekenen van aanwezigheid. Daarnaast kan het helpen om natuurlijke vijanden van het ongedierte aan te trekken, zoals lieveheersbeestjes of gaasvliegen. Mocht de plaag te groot worden, dan kunnen biologische bestrijdingsmiddelen worden ingezet.

 • Omschrijving

  Petunia Tiny Tunia is een compacte en laagblijvende plant met kleine, trompetvormige bloemen in verschillende kleuren, zoals roze, paars en wit. Het is een populaire en veelzijdige plant die zowel in borders als in hangmanden of potten kan worden geplant. De bloemen bloeien de hele zomer door en trekken vlinders en bijen aan. Petunia Tiny Tunia heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in zonlicht en goed doorlatende grond. Deze plant voegt een vrolijke en kleurrijke uitstraling toe aan elke tuin of balkon.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.