Impatiens (Walleriana Grp) Firefly

Impatiens (Walleriana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Impatiens (Walleriana Grp) Firefly is een opvallende plant met felgekleurde bloemen die lijken op vlinders. De bloemen hebben een heldere oranje en geeloranje kleur, wat zorgt voor een levendige uitstraling in de tuin. Deze plant gedijt goed in de halfschaduw en houdt van regelmatig water geven. Het blad van de plant is groen en ovaal van vorm, waardoor het een mooie aanvulling is op de bloemen. Impatiens (Walleriana Grp) Firefly is een mooie keuze voor borders, potten of hanging baskets.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Impatiens (Walleriana Grp) Firefly is niet groenblijvend. Het verliest zijn bladeren in de herfst en groeit ze pas weer terug in het voorjaar. Het is een eenjarige plant die jaarlijks opnieuw geplant moet worden.

  Impatiens (Walleriana Grp) Firefly is niet winterhard en moet binnen worden gehouden tijdens koude temperaturen. Het is een vorstgevoelige plant die niet bestand is tegen vorst. Het wordt aanbevolen om de plant te beschermen tegen temperaturen onder de 10 graden Celsius.

  Ja, Impatiens (Walleriana Grp) Firefly is makkelijk in onderhoud. Het is een sterke en veerkrachtige plant die weinig aandacht nodig heeft. Regelmatig water geven en af en toe bemesten is voldoende voor een gezonde groei.

  Impatiens (Walleriana Grp) Firefly heeft ruimte nodig voor zijn compacte groeiwijze. Planten dienen ongeveer 15-20 cm uit elkaar geplant te worden om voldoende ruimte te bieden voor groei en bloei. In een border of plantenbak met voldoende voedzame grond zullen ze goed gedijen.

  Impatiens (Walleriana Grp) Firefly gedijt goed in de schaduwrijke plekken van de tuin. Deze plant groeit goed in beschutte gebieden met weinig direct zonlicht. Het is ideaal om Impatiens in de schaduw te planten voor een gezonde groei.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig, maar niet doorweekt is. Controleer de grond regelmatig en pas de watergift aan indien nodig.

  Impatiens (Walleriana Grp) Firefly trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een populaire keuze voor tuinen om deze bestuivers aan te trekken. Let op dat het niet winterhard is en beschermd moet worden tegen vorst.

  Impatiens (Walleriana Grp) Firefly trekt bijen en vlinders aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. De plant biedt ook voedsel en schuilplaatsen voor verschillende insectensoorten. Door de diversiteit aan planten in de tuin te vergroten, kan de biodiversiteit verder toenemen.

  "Impatiens (Walleriana Grp) Firefly" bloeit van juni tot september en de bloei duurt ongeveer 6 tot 8 weken.

  Impatiens kunnen beter in de halfschaduw of schaduw worden geplaatst en kunnen niet goed tegen de volle zon. Het is aan te raden om ze op een plek te zetten waar ze wat bescherming krijgen tegen direct zonlicht.

  Nee, de plant is niet eetbaar en wordt niet aanbevolen voor consumptie. Het is voornamelijk bedoeld als decoratieve tuinplant. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Impatiens Walleriana Grp staat bekend om zijn dichte groei en weelderige bladeren, wat kan helpen bij het absorberen van geluid. Dit kan leiden tot een zekere mate van geluidsdemping in de directe omgeving van de plant. Het effect zal echter beperkt zijn in vergelijking met specifieke geluidsdempende materialen.

 • Impatiens Firefly kan regelmatig worden gesnoeid om de groei te bevorderen en het uiterlijk te verbeteren. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de bloei te stimuleren. Snoei dode of beschadigde takken terug naar het punt waar ze gezond hout hebben.

  Houd de grond altijd licht vochtig, maar voorkom dat de plant in het water staat. Geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes, en vermijd dat de grond uitdroogt. Geef bij voorkeur water aan de voet van de plant om schimmelvorming op bladeren te voorkomen.

  Voor tuinplanten zoals deze is het belangrijk om gebruik te maken van hoogwaardige potgrond. Kies een potgrond die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten en zorg voor goede drainage in de pot. Het regelmatig bemesten van de plant zal helpen om een gezonde groei te bevorderen.

  Impatiens (Walleriana Grp) Firefly gedijt het best in vochtige, goed doorlatende grond met een neutrale zuurgraad. Het is belangrijk om de bodem regelmatig van voedingsstoffen te voorzien, zoals compost of organische mest. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan voedingsstoffen om een gezonde groei van de plant te bevorderen.

  De Impatiens (Walleriana Grp) Firefly gedijt het beste op een standplaats in de halfschaduw tot schaduw. Zorg voor een beschutte plek in de tuin, beschermd tegen felle zon en harde wind. Een vochtige en goed doorlatende grond is ook belangrijk voor de groei van deze plant.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door deze binnen te zetten of af te dekken met een dikke laag mulch. Zorg ervoor dat de plant niet te nat blijft staan, aangezien dit kan leiden tot rotten van de wortels. Het is ook mogelijk om de plant in een vorstvrije kas te plaatsen.

  Water regelmatig en geef de plant een lichte standplaats. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om nieuwe bloei te bevorderen. Bemest de plant af en toe tijdens het groeiseizoen.

  Voor tuinplanten zoals deze is een regelmatige bemesting belangrijk om gezonde groei en bloei te bevorderen. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten of een speciale meststof voor bloeiende planten in potten. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie van bemesting.

  Mulchen is een handige manier om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken bij deze tuinplant. Kies voor organisch materiaal zoals compost of boomschors. Breng een laag van 5-7 cm aan rond de basis van de plant en houd de mulch uit de buurt van de stengels om wortelrot te voorkomen.

  Tuinplanten zoals Impatiens (Walleriana Grp) Firefly gedijen goed in een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Een pH-waarde tussen 6.0 en 7.0 is ideaal voor deze plantensoort. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem te testen voordat je de planten in de grond zet.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kunt u gebruik maken van natuurlijke middelen zoals neemolie of knoflookspray. Ook regelmatig controleren op luizen, trips en spint kan helpen om plagen op tijd te signaleren en te bestrijden. Tot slot is het belangrijk om de plant gezond te houden door te zorgen voor voldoende licht, water en voedingsstoffen.

 • Omschrijving

  Impatiens (Walleriana Grp) Firefly is een opvallende plant met felgekleurde bloemen die lijken op vlinders. De bloemen hebben een heldere oranje en geeloranje kleur, wat zorgt voor een levendige uitstraling in de tuin. Deze plant gedijt goed in de halfschaduw en houdt van regelmatig water geven. Het blad van de plant is groen en ovaal van vorm, waardoor het een mooie aanvulling is op de bloemen. Impatiens (Walleriana Grp) Firefly is een mooie keuze voor borders, potten of hanging baskets.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.