Kalanchoe blossfeldiana gevuld Calandiva Soft Red

Kalanchoe gevuld

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Kalanchoe blossfeldiana gevuld Calandiva Soft Red is een prachtige en compacte kamerplant met mooie, gevulde rode bloemen. Deze plant heeft een weelderige bloei en kan de hele winter door bloemen produceren. De Calandiva Soft Red heeft een zachte uitstraling en voegt een vrolijke en kleurrijke touch toe aan elk interieur. Deze plant is gemakkelijk te verzorgen en heeft slechts af en toe water nodig om te gedijen. Een perfecte keuze voor liefhebbers van bloeiende planten die weinig onderhoud vereisen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft niet veel verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant op een lichte plek te zetten en regelmatig water te geven, zonder dat de wortels in het water staan. De bloemen van de plant bloeien langdurig en zorgen voor een kleurrijke toevoeging aan je interieur.

  Ja, de Kalanchoe heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant daarom op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Zorg voor een plek met helder, indirect licht voor de beste resultaten.

  De Kalanchoe blossfeldiana gevuld Calandiva Soft Red heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten door lichtjes uit te laten drogen. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  De plant houdt van een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht dat verbranding kan veroorzaken. Plaats de plant dus liever op een plek met indirect zonlicht of halfschaduw. Overmatig zonlicht kan de plant beschadigen en zorgen voor verkleurde bladeren.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt goed bij een constante kamertemperatuur tussen de 18-24°C. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht te houden en te vermijden dat hij wordt blootgesteld aan koude temperaturen. Het is daarom aan te raden om de plant binnenshuis te houden.

  De Kalanchoe blossfeldiana gevuld Calandiva Soft Red bloeit meestal in de maanden februari tot en met mei en de bloeiperiode kan tot wel 8 weken duren.

  Ja, de plant is luchtzuiverend en helpt de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het zorgt voor een gezondere en schonere leefomgeving.

  Ja, deze plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit is een ideale omgeving voor zijn groei en bloei. Zorg voor voldoende licht en vermijd tocht.

 • Het is niet noodzakelijk om de plant regelmatig te snoeien. Eventuele uitgebloeide bloemen kunnen worden verwijderd om de plant er verzorgd uit te laten zien. Bij het snoeien van de plant is het belangrijk om scherpe en schone snoeischaar te gebruiken om beschadiging te voorkomen.

  De Kalanchoe vraagt om een gematigde watergift. Geef de plant water zodra de bovenste laag van de potgrond droog aanvoelt. Zorg ervoor dat de plant niet met zijn wortels in het water staat om wortelrot te voorkomen.

  De Kalanchoe blossfeldiana gevuld Calandiva Soft Red groeit het beste in goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik een speciale kamerplanten potgrond voor een optimale groei en bloei.

  Deze plant vereist een goed doorlatende potgrond met een lichte structuur en voldoende voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat. Het regelmatig bemesten van de plant zal de groei en bloei bevorderen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar let op dat de grond niet te nat wordt. Houd de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te stimuleren.

  De plant moet regelmatig stofvrij gemaakt worden door de bladeren zachtjes af te nemen met een vochtige doek. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, aangezien dit schade aan de bladeren kan veroorzaken. Het is belangrijk om de plant af en toe te inspecteren op eventuele plagen en deze indien nodig te bestrijden.

  De Kalanchoe plant houdt van een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant bij voorkeur op een plek met helder, indirect licht. Houd er rekening mee dat te weinig licht kan leiden tot minder bloei.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18°C en 25°C. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of extreme hitte. Een constante kamertemperatuur is het beste voor een gezonde groei.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten zoals deze is het best tussen de 40% en 60%. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te laag is door regelmatig te sproeien met water op bladeren. Vermijd echter dat de plant te vochtig wordt, omdat dit schimmelgroei kan bevorderen.

  De Kalanchoe houdt van een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7. Het is belangrijk om de zuurgraad van de grond regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld specifieke plantenvoeding. Een goede zuurgraad zorgt voor een optimale groei en bloei van de plant.

  Kamerplanten zoals deze hebben regelmatig bemesting nodig tijdens de groeiperiode, meestal van maart tot september. Gebruik een universele vloeibare meststof voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Let op dat overbemesting schade aan de plant kan veroorzaken, dus wees voorzichtig met het gebruik van meststoffen.

 • Omschrijving

  De Kalanchoe blossfeldiana gevuld Calandiva Soft Red is een prachtige en compacte kamerplant met mooie, gevulde rode bloemen. Deze plant heeft een weelderige bloei en kan de hele winter door bloemen produceren. De Calandiva Soft Red heeft een zachte uitstraling en voegt een vrolijke en kleurrijke touch toe aan elk interieur. Deze plant is gemakkelijk te verzorgen en heeft slechts af en toe water nodig om te gedijen. Een perfecte keuze voor liefhebbers van bloeiende planten die weinig onderhoud vereisen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.