Kalanchoe blossfeldiana gevuld Calandiva Yellow

Kalanchoe gevuld

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Kalanchoe blossfeldiana gevuld Calandiva Yellow is een prachtige en compacte vetplant met volle bloemtrossen in een heldere gele kleur. De plant is perfect voor binnenshuis en heeft weinig verzorging nodig. De volle bloemen geven een luxe en vrolijke uitstraling aan elke ruimte. De Calandiva Yellow kan goed gedijen in een zonnige plek en heeft af en toe water nodig. De opvallende gele bloemen van deze Kalanchoe maken het een populaire keuze voor decoratie in huis.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Kalanchoe blossfeldiana gevuld Calandiva Yellow is een gemakkelijke plant in onderhoud. Hij heeft weinig water nodig en kan goed gedijen in een zonnige plek in huis. Regelmatig bemesten zal de bloei bevorderen.

  Ja, de Kalanchoe gevuld Calandiva Yellow heeft veel licht nodig om goed te kunnen gedijen. Plaats de plant op een zonnige plek in huis, bij voorkeur voor een raam op het zuiden, oosten of westen. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag direct zonlicht ontvangt.

  De plant heeft ongeveer één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten door licht opdroogt. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  De plant houdt niet van direct zonlicht en verdraagt het beste helder indirect licht. Te felle zon kan de bladeren beschadigen. Plaats de plant dus liever op een plek met wat meer schaduw.

  Ja, Kalanchoe blossfeldiana gevuld Calandiva Yellow houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen 18 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt te houden van tocht en koude luchtstromen. Zorg er wel voor dat de plant voldoende licht krijgt.

  De Kalanchoe blossfeldiana gevuld Calandiva Yellow bloeit meestal van februari tot en met mei. De bloeiperiode kan enkele weken tot maanden duren, afhankelijk van de omstandigheden en zorg.

  Ja, kamerplanten staan erom bekend dat ze de lucht kunnen zuiveren en zorgen voor een gezondere leefomgeving in huis. Het is dus mogelijk dat deze plant ook een bijdrage kan leveren aan het verbeteren van de luchtkwaliteit in de ruimte waarin hij staat.

  Ja, deze plant groeit het beste bij een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een plek te zetten waar de temperatuur constant is en niet te veel schommelt. Op deze manier kan de plant optimaal groeien en bloeien.

 • Het is aan te raden om uitgebloeide bloemen en dode bladeren regelmatig te verwijderen. Snoei alleen om de plant gezond te houden en de vorm te behouden. Gebruik bijvoorbeeld een scherpe schaar om de snoeiwonden zo min mogelijk te beschadigen.

  De Kalanchoe heeft matig water nodig. Laat de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen om wortelrot te voorkomen. Geef water bij voorkeur aan de onderkant van de pot.

  De Kalanchoe blossfeldiana gevuld Calandiva Yellow heeft potgrond nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de potgrond goed gedraineerd is en humusrijk. Gebruik bij voorkeur een speciale potgrond voor kamerplanten.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Zorg voor voldoende voedingsstoffen en waterretentie in de bodem. Vermijd zware en compacte grond om wortelrot te voorkomen.

  De Kalanchoe blossfeldiana gevuld Calandiva Yellow heeft weinig onderhoud nodig. Geef de plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond niet te vochtig is. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht.

  Je kunt de bladeren van deze plant afstoffen met een zachte doek. Vermijd het gebruik van chemicaliën en houd de plant regelmatig stofvrij. Het is belangrijk om regelmatig dode bladeren en bloemen te verwijderen om de groei te bevorderen.

  De Kalanchoe blossfeldiana gevuld Calandiva Yellow heeft veel licht nodig en gedijt goed op een zonnige plek. Zet de plant het liefst voor een raam op het oosten, westen of zuiden voor voldoende lichtinval. Pas op met direct zonlicht in de zomer, dit kan leiden tot verbranding van de bladeren.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 15 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of extreme hitte. Plaats de plant op een plek met een constante temperatuur en vermijd temperatuurschommelingen.

  . De luchtvochtigheid in de ruimte waar de plant staat moet gemiddeld zijn, tussen de 40-60%. Het is niet nodig om extra maatregelen te nemen voor een hogere luchtvochtigheid.

  De Kalanchoe blossfeldiana gevuld Calandiva Yellow gedijt het beste op een lichtzure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen met geschikte meststoffen. Het handhaven van de juiste pH-waarde bevordert de gezonde groei en bloei van de plant.

  Deze kamerplant heeft regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen, van maart tot september. Gebruik een vloeibare meststof voor bloeiende planten, zoals een 20-20-20 meststof, en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Geef de plant geen extra voeding tijdens de rustperiode in de herfst en winter.

 • Omschrijving

  De Kalanchoe blossfeldiana gevuld Calandiva Yellow is een prachtige en compacte vetplant met volle bloemtrossen in een heldere gele kleur. De plant is perfect voor binnenshuis en heeft weinig verzorging nodig. De volle bloemen geven een luxe en vrolijke uitstraling aan elke ruimte. De Calandiva Yellow kan goed gedijen in een zonnige plek en heeft af en toe water nodig. De opvallende gele bloemen van deze Kalanchoe maken het een populaire keuze voor decoratie in huis.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.