Kalanchoe enkel blossfeldiana Galera Orange

Kalanchoe enkel

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Kalanchoe enkel blossfeldiana Galera Orange is een prachtige en kleurrijke vetplant met opvallende, heldere oranje bloemen. De plant heeft dikke, vlezige bladeren en kan zowel binnen als buiten worden gekweekt. Hij bloeit rijkelijk en langdurig en is een populaire keuze voor in huis of in de tuin. De Kalanchoe Galera Orange heeft weinig verzorging nodig en gedijt goed op een zonnige plek met goed drainerende grond. Hij kan ook goed gedijen in droge omstandigheden en is perfect voor mensen die weinig ervaring hebben met plantenverzorging.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud. Hij heeft niet veel water nodig en doet het goed op een lichte plek in huis. Het is een sterke plant die weinig verzorging nodig heeft.

  Ja, de Kalanchoe heeft veel licht nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Plaats de plant daarom op een plek met veel natuurlijk licht, zoals een raam op het zuiden of westen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle zijden voldoende licht krijgen.

  De Kalanchoe Enkel Blossfeldiana Galera Orange heeft ongeveer 1 keer per week water nodig. Het is belangrijk dat de grond niet te nat wordt, dus laat de grond tussen gietbeurten door licht opdrogen. In de winter kan de plant minder water nodig hebben dan in de zomer.

  De Kalanchoe enkel blossfeldiana Galera Orange houdt van een lichte standplaats, maar verdraagt geen felle zonnestralen. Plaats de plant daarom op een plek met indirect zonlicht. Te veel direct zonlicht kan de bladeren beschadigen.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante kamertemperatuur tussen 18-24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude plekken te houden om zijn groei en bloei te bevorderen. Zorg er ook voor dat de plant voldoende daglicht krijgt.

  De Kalanchoe enkel blossfeldiana Galera Orange bloeit meestal in de maanden februari tot en met mei. De bloeiperiode kan gemiddeld 6 tot 8 weken duren.

  Ja, deze plant is luchtzuiverend en kan de luchtkwaliteit in huis verbeteren. Planten zoals deze kunnen helpen bij het verwijderen van schadelijke stoffen uit de lucht, waardoor de lucht frisser en gezonder wordt. Het regelmatig water geven en zorgen voor voldoende licht zijn belangrijk voor het behoud van de luchtzuiverende eigenschappen.

  Ja, deze plant staat het liefst op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden ligt. Het is belangrijk dat de plant niet blootgesteld wordt aan te koude of te warme temperaturen. Deze plant gedijt het beste bij een gematigde kamertemperatuur.

 • Je kunt de uitgebloeide bloemen van deze plant verwijderen door ze af te knippen met een scherpe snoeischaar. Dit zal de plant helpen om energie te besparen en nieuwe bloemen te produceren. Het is ook belangrijk om dode bladeren en stengels regelmatig te verwijderen voor een gezonde groei.

  Geef de plant matig water en laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen. Zorg ervoor dat de pot goed is voorzien van drainagegaten om wortelrot te voorkomen. Vermijd dat de plant in een te vochtige omgeving staat.

  De Kalanchoe Galera Orange gedijt het beste in potgrond die goed doorlatend is en niet te vochtig blijft. Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten met een meststof voor bloeiende planten. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet drassig.

  De plant gedijt het beste in een goed doorlatende grond die rijk is aan organisch materiaal. Het is belangrijk dat de bodem vochtig blijft maar niet te nat wordt. Zorg voor een goede afwatering om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht in de middag. Geef de plant matig water en laat de grond tussen gietbeurten licht opdrogen. Bemest de plant eens in de twee weken tijdens het groeiseizoen.

  Maak de bladeren van de plant regelmatig schoon met een vochtige doek om stof en vuil te verwijderen. Vermijd het gebruik van chemicaliën en let op dat de bladeren niet te nat worden. Dit helpt de plant gezond te houden en voorkomt ziekten.

  Deze plant heeft veel licht nodig en kan het beste op een plek staan waar het direct zonlicht ontvangt. Als de plant niet genoeg licht krijgt, kunnen de bloemen gaan hangen en de bladeren verkleuren. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag direct zonlicht krijgt voor een optimale groei en bloei.

  Deze plant gedijt het beste bij een gemiddelde kamertemperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen tocht en extreme temperatuurschommelingen. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van verwarmings- of airconditioningsystemen te houden.

  De luchtvochtigheid moet gemiddeld zijn en de plant kan niet goed tegen te droge lucht. Het is daarom belangrijk om regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger in de buurt te plaatsen. Houd de luchtvochtigheid tussen de 50% en 70%.

  Deze plant heeft een voorkeur voor een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 6.0 en 7.0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met geschikte meststoffen of bodemverbeteraars. Overmatig zure of alkalische bodems kunnen de groei en bloei van de plant belemmeren.

  De Kalanchoe enkel blossfeldiana Galera Orange heeft regelmatige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen, met een uitgebalanceerde voeding voor bloeiende planten. Gebruik een vloeibare meststof om de plant eens in de twee weken te voeden tijdens de lente en zomer. Zorg ervoor dat de plant ook voldoende water krijgt tijdens het bemesten.

 • Omschrijving

  De Kalanchoe enkel blossfeldiana Galera Orange is een prachtige en kleurrijke vetplant met opvallende, heldere oranje bloemen. De plant heeft dikke, vlezige bladeren en kan zowel binnen als buiten worden gekweekt. Hij bloeit rijkelijk en langdurig en is een populaire keuze voor in huis of in de tuin. De Kalanchoe Galera Orange heeft weinig verzorging nodig en gedijt goed op een zonnige plek met goed drainerende grond. Hij kan ook goed gedijen in droge omstandigheden en is perfect voor mensen die weinig ervaring hebben met plantenverzorging.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.