Petunia Surfinia

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Petunia Surfinia is een populaire hangplant met prachtige bloemen die continu blijven bloeien gedurende het groeiseizoen. De plant komt in verschillende kleuren, waaronder roze, paars, rood, wit en geel, en voegt een vrolijke uitstraling toe aan hangmanden, potten en bloembakken. Surfinia's hebben een kruipende groeiwijze en zijn ideaal voor het bedekken van omheiningen, muurtjes en randen van bloembedden. De plant is vrij onderhoudsvriendelijk en gedijt goed in de volle zon of halfschaduw, zolang de grond goed doorlatend is. Met regelmatig water geven en af en toe bemesten, kunnen de Petunia Surfinia's de hele zomer lang blijven bloeien en tuinen en balkons opfleuren.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. In de winter zal de plant zijn bladeren verliezen. Het is een eenjarige plant die in de lente opnieuw geplant moet worden.

  Petunia Surfinia is niet winterhard en kan niet overleven bij temperaturen onder de 0 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen vorst door deze binnen te zetten tijdens de wintermaanden. In de lente kan de plant weer naar buiten worden gebracht.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft minimale verzorging nodig. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de uitgebloeide bloemen te verwijderen voor een langdurige bloei. De plant gedijt goed in de zon en kan zowel in de volle grond als in potten worden geplant.

  In het algemeen hebben tuinplanten zoals deze gemiddeld 20 tot 30 centimeter ruimte rondom nodig om goed te groeien. Zorg voor voldoende afstand tussen de planten om luchtcirculatie te bevorderen en schade door ziekten te voorkomen. Houd ook rekening met de hoogte en breedte van de plant bij het bepalen van de ruimte die nodig is.

  Petunia Surfinia groeit het beste in de volle zon, waar ze genoeg zonlicht krijgen om goed te gedijen. In de schaduw kan de groei van de plant belemmerd worden en kan de bloei verminderen. Kies daarom bij voorkeur een zonnige standplaats voor deze plant.

  Tuinplanten zoals de Petunia Surfinia hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Over het algemeen is het aan te raden om de plant 2-3 keer per week water te geven, afhankelijk van de weersomstandigheden en de grootte van de pot. Het is belangrijk om de grond niet uit te laten drogen, maar ook niet te laten verdrinken.

  Ja, de plant heeft bloemen die vlinders en bijen aantrekken vanwege de nectar en de kleurrijke bloemen. Het aanplanten van deze plant kan helpen bij het bevorderen van de biodiversiteit in de tuin.

  Ja, de plant zorgt voor kleur en leven in de tuin, wat bijdraagt aan de biodiversiteit. De bloemen trekken bijen, vlinders en andere bestuivers aan. Ook biedt de plant schuilplekken en voedsel voor verschillende insecten.

  Petunia Surfinia bloeit van mei tot en met september. De bloeiperiode kan tot wel 5 maanden duren.

  Ja, de Petunia Surfinia kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste met minimaal 6 uur direct zonlicht per dag. Zorg er wel voor dat de plant voldoende water krijgt, vooral tijdens warme periodes. Het is ook belangrijk om de plant regelmatig te bemesten voor een gezonde groei en bloei.

  Nee, deze plant is niet eetbaar en kan giftig zijn voor mensen en dieren als het wordt gegeten. Het wordt aanbevolen om deze plant niet in voedsel te verwerken.

  Ja, de plant heeft een bepaalde mate van geluidsdempend vermogen vanwege de bladeren en bloemen die geluidsgolven kunnen absorberen. Echter zal dit effect beperkt zijn in vergelijking met specifiek ontworpen geluidswerende materialen. Over het algemeen kan de plant een lichte vermindering van geluidsoverlast bieden in een tuinomgeving.

 • Knip regelmatig de uitgebloeide bloemen weg om de plant mooi te houden en de bloei te bevorderen. Knip lange stelen terug om de groei te stimuleren en de plant compact te houden. Snoei na de eerste bloei eventueel de plant lichtjes terug om een tweede bloei te stimuleren.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet doorweekt. Geef water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  Tuinplanten zoals Petunia Surfinia houden van goed doorlatende potgrond met een gemiddelde pH-waarde. Het is belangrijk om regelmatig meststoffen toe te voegen aan de potgrond voor een gezonde groei en bloei. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat.

  Petunia Surfinia gedijt het best in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is om wortelrot te voorkomen. Een licht zure tot neutrale pH is ideaal voor deze plant.

  De Petunia Surfinia gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt, minimaal 6 uur per dag. Plaats de plant op een beschutte plek waar de wind niet te hard waait.

  Tuinplanten die niet winterhard zijn, kunnen in de wintermaanden bescherming nodig hebben tegen vorst. Dit kan worden gedaan door de plant af te dekken met bijvoorbeeld een dikke laag mulch of door de plant tijdelijk naar binnen te verplaatsen. Zorg ervoor dat de plant tijdens de winterperiode voldoende beschermd is tegen de kou.

  Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht ontvangt en regelmatig water krijgt. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Bemest de plant tijdens het groeiseizoen om de gezondheid en groei te bevorderen.

  Tuinplanten zoals deze hebben regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid meststoffen die je gebruikt.

  Mulchen rond de plant kan helpen om de bodem vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch materiaal zoals houtsnippers of boomschors als mulch. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stengels van de plant komt om verstikking te voorkomen.

  De Tuinplanten groeien het beste in een bodem met een pH-waarde tussen de 6 en 7. Ze hebben een licht zure tot neutrale bodem nodig om optimaal te gedijen. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen met kalk of speciale meststoffen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant, kunt u preventieve maatregelen nemen zoals regelmatig inspecteren en snoeien. Daarnaast kunnen biologische bestrijdingsmiddelen gebruikt worden, zoals lieveheersbeestjes tegen bladluizen. Chemische bestrijdingsmiddelen kunnen ook efficiënt zijn, maar wees voorzichtig met het gebruik hiervan.

 • Omschrijving

  De Petunia Surfinia is een populaire hangplant met prachtige bloemen die continu blijven bloeien gedurende het groeiseizoen. De plant komt in verschillende kleuren, waaronder roze, paars, rood, wit en geel, en voegt een vrolijke uitstraling toe aan hangmanden, potten en bloembakken. Surfinia's hebben een kruipende groeiwijze en zijn ideaal voor het bedekken van omheiningen, muurtjes en randen van bloembedden. De plant is vrij onderhoudsvriendelijk en gedijt goed in de volle zon of halfschaduw, zolang de grond goed doorlatend is. Met regelmatig water geven en af en toe bemesten, kunnen de Petunia Surfinia's de hele zomer lang blijven bloeien en tuinen en balkons opfleuren.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.