Calibrachoa Million Bells

Calibrachoa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Calibrachoa Million Bells is een compacte en bloeiende plant die bekend staat om zijn overvloedige bloemen in verschillende kleuren, zoals roze, paars, geel en rood. Deze plant produceert talloze klokvormige bloemen die lijken op die van petunia's, waardoor het een populaire keuze is voor hangmanden, bloembakken en borders. De Calibrachoa Million Bells bloeit de hele zomer door en vereist regelmatig water geven en voeding voor optimale groei en bloei. Het is een veelzijdige plant die zowel in de volle zon als in de halfschaduw kan groeien en weinig onderhoud nodig heeft. Calibrachoa Million Bells trekt bijen, vlinders en andere bestuivende insecten aan en voegt een vrolijke en kleurrijke uitstraling toe aan elke tuin of terras.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een tuinplant die het hele jaar door groen blijft en niet zijn bladeren verliest in de winter.

  Deze plant is over het algemeen winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is dus raadzaam om de plant te beschermen bij strenge vorst. Deze plant kan het beste in de lente weer buiten gezet worden.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud. Het vergt weinig verzorging en bloeit langdurig. Perfect voor in de tuin.

  Calibrachoa Million Bells heeft voldoende ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen en te groeien. Het is aan te raden om de planten ongeveer 20-30 cm uit elkaar te planten om voldoende luchtcirculatie te garanderen en overbevolking te voorkomen. Zorg ervoor dat de planten genoeg ruimte hebben om zich uit te spreiden en te groeien zonder elkaar te verdringen.

  Tuinplanten zoals Calibrachoa Million Bells kunnen het beste groeien in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kunnen ze minder bloeien en groeien. Zorg dus voor voldoende licht voor een optimale groei en bloei.

  Calibrachoa Million Bells heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden door regelmatig te controleren of de grond droog aanvoelt. Het is belangrijk om te voorkomen dat de plant uitdroogt.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend. De bloemen zijn een aantrekkelijke bron van voedsel voor vlinders en bijen in de tuin. Het aanplanten van deze plant kan helpen om deze belangrijke bestuivers aan te trekken.

  Tuinplanten dragen bij aan de biodiversiteit door insecten aan te trekken, zoals bijen en vlinders, die zorgen voor bestuiving in de tuin. Het is belangrijk om verschillende soorten planten in de tuin te hebben om biodiversiteit te bevorderen. Door het creëren van een gevarieerde en natuurlijke omgeving, kunnen planten bijdragen aan een gezonde leefomgeving voor diverse dieren en insecten.

  Deze plant bloeit van mei tot en met oktober en bloeit gedurende de hele zomer. De bloeiperiode duurt gemiddeld 5 tot 6 maanden.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk dat de plant voldoende water krijgt tijdens warme zonnige dagen. In de volle zon zal de plant vaak meer bloemen produceren.

  Nee, de Calibrachoa Million Bells plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gebruikt voor zijn kleurrijke bloemen. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Tuinplanten hebben over het algemeen een beperkt geluidsdempend effect. De bladeren kunnen wel wat geluid absorberen, maar het effect is minimaal. Voor een significant geluidsdempend effect zijn speciale geluidsisolerende materialen nodig.

 • Om de plant gezond en compact te houden, is het aan te raden om regelmatig de uitgebloeide bloemen te verwijderen. Daarnaast kan de plant in het voorjaar en de zomer worden teruggesnoeid om de groei te stimuleren en een bossige vorm te behouden. Verwijder ook regelmatig dode of beschadigde takken voor een optimale gezondheid van de plant.

  Geef regelmatig water, maar vermijd dat de grond te nat wordt. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten door te laten opdrogen. Geef bij voorkeur water aan de wortels en vermijd dat er water op de bladeren komt.

  Calibrachoa Million Bells doet het goed in goed doorlatende potgrond. Een mengsel van potgrond met wat zand of perliet zorgt voor een goede drainage. Het is belangrijk om regelmatig water te geven, maar let op dat de grond niet te vochtig wordt.

  Calibrachoa Million Bells heeft een voorkeur voor goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Een licht zure tot neutrale pH-waarde is ideaal voor deze plantensoort.

  De Calibrachoa Million Bells gedijt het best op een zonnige standplaats, liefst in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende beschutting heeft tegen harde wind en vorst. Deze Tuinplant gedijt goed in borders, hangmanden en potten.

  Bij koud weer is het belangrijk om de plant te beschermen door bijvoorbeeld een laagje stro of bladeren aan te brengen rond de basis. Zorg er ook voor dat de plant niet te nat staat, dit kan leiden tot vorstschade. In strenge winters is het aan te raden om de plant naar een beschutte plek te verplaatsen.

  De plant heeft behoefte aan regelmatig water geven en goed doorlatende grond. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de bloeiduur te verlengen. Geef de plant regelmatig plantenvoeding voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals Calibrachoa Million Bells hebben regelmatig voeding nodig om goed te groeien en bloeien. Gebruik een langzaamwerkende meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en herfst voor de beste resultaten. Overbemesting kan leiden tot te veel bladgroei en te weinig bloei.

  Het is aan te raden om mulch rond de plant aan te brengen, dit helpt vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren, compost of houtsnippers. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stengels van de plant komt.

  De Calibrachoa Million Bells groeit het beste in een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Een pH tussen 5,5 en 6,5 is ideaal voor deze plantensoort. Een goede drainage is ook belangrijk voor een gezonde groei.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten zoals Calibrachoa Million Bells, kan gebruik worden gemaakt van biologische bestrijdingsmiddelen of natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen. Ook regelmatig inspecteren op eventuele plagen en deze tijdig verwijderen kan helpen bij het voorkomen van ongedierte. Ten slotte is het belangrijk om de planten gezond te houden door voldoende water te geven en de juiste verzorging toe te passen.

 • Omschrijving

  Calibrachoa Million Bells is een compacte en bloeiende plant die bekend staat om zijn overvloedige bloemen in verschillende kleuren, zoals roze, paars, geel en rood. Deze plant produceert talloze klokvormige bloemen die lijken op die van petunia's, waardoor het een populaire keuze is voor hangmanden, bloembakken en borders. De Calibrachoa Million Bells bloeit de hele zomer door en vereist regelmatig water geven en voeding voor optimale groei en bloei. Het is een veelzijdige plant die zowel in de volle zon als in de halfschaduw kan groeien en weinig onderhoud nodig heeft. Calibrachoa Million Bells trekt bijen, vlinders en andere bestuivende insecten aan en voegt een vrolijke en kleurrijke uitstraling toe aan elke tuin of terras.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.