Nemesia Sunsatia

Nemesia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Nemesia Sunsatia is een prachtige en kleurrijke plant met bloemen die een zonnige uitstraling geven. Deze plant bloeit rijkelijk en heeft een compacte groeiwijze, waardoor het een ideale keuze is voor borders en containers. Nemesia Sunsatia gedijt het beste in de volle zon en goed doorlatende grond. De bloemen van deze plant trekken vlinders en bijen aan, waardoor het een mooie toevoeging is aan een bloementuin. Nemesia Sunsatia is gemakkelijk te verzorgen en een echte blikvanger in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. In de winter verliest deze plant zijn bladeren. Het is een tuinplant die voornamelijk bloeit in de zomer en het najaar.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen vorst. Het is geen winterharde plant en heeft bescherming nodig tegen strenge vorst.

  Nemesia Sunsatia is een makkelijke plant in onderhoud en vereist weinig verzorging. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende zonlicht. Snoei de plant indien nodig om de groei en bloei te bevorderen.

  De plant heeft ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig om optimaal te groeien en te bloeien. Het is belangrijk om voldoende afstand tussen de planten te houden voor een gezonde groei. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt.

  Nemesia Sunsatia groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en bloeien. Het is daarom aanbevolen om de plant op een zonnige plek te plaatsen voor de beste resultaten.

  De Tuinplanten hebben over het algemeen regelmatig water nodig, vooral tijdens warme en droge periodes. Het is raadzaam om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen met water. Het is aan te raden om de grond elke keer goed te controleren voordat je water geeft.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de heldere kleuren en nectar die het produceert. Het is een mooie toevoeging aan de tuin om deze belangrijke bestuivers aan te trekken.

  Ja, de plant Nemesia Sunsatia draagt bij aan de biodiversiteit in tuinen. Door zijn nectarrijke bloemen trekt hij bestuivers zoals bijen en vlinders aan, wat het ecosysteem bevordert. Het planten van deze tuinplant kan helpen bij het ondersteunen van de lokale biodiversiteit.

  Nemesia Sunsatia bloeit van mei tot oktober en kan tot wel 13 weken bloeien.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en zal goed gedijen in een zonnige locatie. Het is belangrijk dat de plant voldoende water krijgt tijdens warme periodes om uitdroging te voorkomen. Het is aan te raden om de plant regelmatig te bemesten voor optimale groei en bloei.

  Nee, de plant Nemesia Sunsatia is niet eetbaar en kan schadelijk zijn bij consumptie. Het is aan te raden om deze plant niet in voedsel te verwerken. Het is voornamelijk bedoeld als decoratieve tuinplant.

  Ja, deze plant is geluidsdempend door zijn bladeren die geluidstrillingen absorberen en hierdoor geluidsoverlast verminderen. Het is dus een goede keuze als je op zoek bent naar een plant die geluid kan dempen in je tuin of op je balkon.

 • Na de bloei kunnen de uitgebloeide bloemen van de plant worden afgeknipt om nieuwe bloemknoppen te stimuleren. Takken die te lang worden of in de weg zitten, kunnen ook worden teruggesnoeid om de plant compact en gezond te houden. Het is belangrijk om regelmatig te snoeien om de vorm en bloei van de plant te behouden.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt, maar voorkom dat de wortels te nat worden. Geef water aan de basis van de plant en vermijd dat de bladeren nat worden om schimmel te voorkomen.

  De plant gedijt het best in goed doorlatende potgrond met voldoende voedingsstoffen. Zorg voor een pot met gaten in de bodem zodat overtollig water kan weglopen en voorkom dat de wortels kunnen verstikken. Gebruik bij het verpotten van de plant een mix van potgrond en eventueel wat vermiculiet of perliet voor extra drainage.

  De plant gedijt het best in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot goede voedingsrijkdom. Een licht zure tot neutrale pH is ideaal. Vermijd zware, kleiachtige grond en zorg voor voldoende waterafvoer om wortelrot te voorkomen.

  De beste standplaats voor deze plant is in de volle zon of halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en geef regelmatig water. Deze plant is geschikt voor in de tuin en bloembakken.

  In de winter heeft de plant bescherming nodig tegen vorst. Dit kan bijvoorbeeld door de plant af te dekken met mulch of bladeren. Zorg ervoor dat de plant op een beschutte plek staat om de winter goed door te komen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral in droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Bemest de plant enkele keren per jaar voor een goede groei en bloei.

  Het is belangrijk om Tuinplanten te bemesten met een organische meststof voor bloeiende planten in het voorjaar. Gebruik een meststof met een hoog gehalte aan fosfor voor een goede bloemproductie. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt door regelmatig te bemesten gedurende het groeiseizoen.

  Het is aan te raden om mulch rondom de plant aan te brengen om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te voorkomen. Mulch kan bestaan uit houtsnippers, boomschors, stro of compost. zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stengels van de plant komt.

  De Nemesia Sunsatia gedijt het beste in een neutrale tot lichtzure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,5. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en voldoende voedingsstoffen bevat voor optimale groei en bloei. Eventueel kan de zuurgraad van de bodem worden aangepast door kalk toe te voegen.

  Voor de bestrijding van ongedierte op deze plant, zoals bladluizen en spint, kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen ingezet worden. Daarnaast kunnen beschermende maatregelen zoals het regelmatig controleren van de plant en het verwijderen van aangetaste delen helpen om plagen te voorkomen. Het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen wordt afgeraden, omdat deze schadelijk kunnen zijn voor nuttige insecten en het milieu.

 • Omschrijving

  Nemesia Sunsatia is een prachtige en kleurrijke plant met bloemen die een zonnige uitstraling geven. Deze plant bloeit rijkelijk en heeft een compacte groeiwijze, waardoor het een ideale keuze is voor borders en containers. Nemesia Sunsatia gedijt het beste in de volle zon en goed doorlatende grond. De bloemen van deze plant trekken vlinders en bijen aan, waardoor het een mooie toevoeging is aan een bloementuin. Nemesia Sunsatia is gemakkelijk te verzorgen en een echte blikvanger in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.