Rosa Magnolia Kordana

Rosa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rosa Magnolia Kordana is een compacte en rijkbloeiende miniatuur roos. De plant heeft kleine, dubbele bloemen in verschillende kleuren, variërend van roze tot rood en wit. Het blad van de Rosa Magnolia Kordana is donkergroen en glanzend, wat zorgt voor een mooi contrast met de bloemen. Deze roos is geschikt voor zowel in de tuin als in potten op het terras of balkon. De Rosa Magnolia Kordana bloeit van de lente tot de herfst en heeft weinig onderhoud nodig.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De plant vraagt regelmatig water en licht, en moet af en toe gesnoeid worden. Over het algemeen is de plant makkelijk te onderhouden.

  Ja, de Rosa Magnolia Kordana heeft veel licht nodig om goed te groeien. Zet de plant op een plek waar hij indirect zonlicht ontvangt. Vermijd te donkere plekken, want dat kan de groei van de plant belemmeren.

  Kamerplanten hebben gemiddeld één keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingsfactoren. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, maar ook niet volledig uitdroogt tussen de gietbeurten. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft.

  Deze plant houdt van veel licht, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant bij voorkeur op een plek met helder indirect licht. Te veel zonlicht kan bladeren beschadigen.

  Ja, de Rosa Magnolia Kordana houdt van warmte en groeit het beste bij een constante temperatuur tussen de 18 en 24 graden. Het is belangrijk om de plant op een zonnige plek neer te zetten waar hij voldoende licht en warmte krijgt. Warmte en licht zijn cruciaal voor een optimale groei en bloei van deze plant.

  De plant bloeit meestal in de maanden mei tot en met augustus. De bloei kan enkele weken tot maanden duren, afhankelijk van de omstandigheden in de omgeving.

  Ja, de Rosa Magnolia Kordana plant is ook luchtzuiverend. Het is een goede keuze voor het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Temperaturen onder de 15 graden kunnen schadelijk zijn voor de plant. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme temperaturen.

 • Het is belangrijk om regelmatig de dode bloemen en takken van de plant te verwijderen om de groei te stimuleren. Snoei de plant in het voorjaar na de bloei om de vorm te behouden en nieuwe groei te bevorderen. Zorg ervoor dat de snoeischaar schoon en scherp is om beschadiging van de plant te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Geef water aan de wortels en vermijd dat er water op de bladeren komt om schimmelvorming te voorkomen. Geef minder water in de winter wanneer de plant in rustfase is.

  De plant gedijt het beste in potgrond met een goede drainage. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te nat. Een organische potgrond met toegevoegde voedingsstoffen is ideaal voor deze kamerplant.

  De bodemkwaliteit voor deze plant moet goed doorlatend en licht zuur zijn. Een mengsel van potgrond en perliet of schors kan nuttig zijn om de juiste drainage te bevorderen en de wortels gezond te houden. Vermijd zware kleigrond en zorg ervoor dat de pot of bak voldoende drainagegaten heeft.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Bemest de plant eens per maand tijdens het groeiseizoen.

  Het is belangrijk om regelmatig stof te verwijderen van de bladeren van de plant door ze voorzichtig af te nemen met een vochtige doek. Vermijd het gebruik van chemicaliën en agressieve schoonmaakmiddelen omdat dit de plant kan beschadigen. Controleer ook regelmatig of de plant last heeft van ongedierte en neem indien nodig maatregelen om dit te bestrijden.

  Deze plant heeft veel licht nodig en gedijt het beste op een plek met veel zonlicht. Plaats de plant bij voorkeur in de buurt van een raam op het zuiden of westen. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag zonlicht krijgt voor optimale groei.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het vermijden van koude tocht en extreme temperaturen is belangrijk voor een gezonde groei. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan temperaturen onder de 15 graden Celsius.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten moet in het algemeen tussen de 40-60% liggen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te besproeien om de luchtvochtigheid op peil te houden. Plaats de plant ook niet te dicht bij de verwarming of airconditioning om uitdroging te voorkomen.

  Deze plant houdt van een licht zure tot neutrale bodem met een pH tussen 5,5 en 7. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen met specifieke meststoffen. In een te zure of te basische bodem kan de plant moeite hebben met de opname van voedingsstoffen.

  Kamerplanten hebben regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen, meestal van lente tot herfst. Gebruik een evenwichtige meststof voor kamerplanten en vermijd overbemesting, dit kan schade aan de plant veroorzaken. Geef de plant minder mest tijdens de wintermaanden wanneer de groei vertraagt.

 • Omschrijving

  De Rosa Magnolia Kordana is een compacte en rijkbloeiende miniatuur roos. De plant heeft kleine, dubbele bloemen in verschillende kleuren, variërend van roze tot rood en wit. Het blad van de Rosa Magnolia Kordana is donkergroen en glanzend, wat zorgt voor een mooi contrast met de bloemen. Deze roos is geschikt voor zowel in de tuin als in potten op het terras of balkon. De Rosa Magnolia Kordana bloeit van de lente tot de herfst en heeft weinig onderhoud nodig.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.