Rhododendron (Simsii Grp) 'Spreeperle'

Rhododendron (Simsii Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rhododendron 'Spreeperle' is een mooie, compacte en langzaam groeiende plant met glanzende, donkergroene bladeren. In het voorjaar produceert hij prachtige, roze bloemen die een heerlijke geur verspreiden. Deze plant gedijt goed in vochtige en goed doorlatende grond en heeft een voorkeur voor halfschaduw. Hij is winterhard en kan goed tegen koude temperaturen. 'Spreeperle' is een populaire keuze voor tuinen en borders dankzij zijn kleurrijke bloemen en aantrekkelijke gebladerte.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Rhododendron Simsii Groep is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist regelmatige bewatering en een lichte standplaats. Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten en te controleren op eventuele plagen of ziekten.

  Ja, de Rhododendron houdt van veel licht maar vermijd direct zonlicht in de zomer. Plaats de plant op een lichte plek zonder felle zonnestralen. Het liefst in de buurt van een raam op het oosten of westen.

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Spreeperle' heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar voorkom dat de wortels in het water staan. Zorg ervoor dat de potgrond niet uitdroogt tussen de gietbeurten.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en staat het liefst op een plek met indirect zonlicht of halfschaduw. Te felle zon kan de bladeren beschadigen en verkleuren. Het is dus beter om de plant niet bloot te stellen aan de felle zon.

  Ja, de Rhododendron houdt van een warme omgeving en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt te houden van tocht en plotselinge temperatuurschommelingen. Warmte en een stabiele omgeving zullen ervoor zorgen dat de plant goed groeit en bloeit.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden maart tot en met mei en de bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, de Rhododendron plant staat bekend om het zuiveren van de lucht in huis. Het is een goede keuze voor het verbeteren van de luchtkwaliteit binnenshuis. De plant kan schadelijke stoffen absorberen en zorgen voor een gezonder binnenklimaat.

  Ja, deze plant staat het liefst op een plek met een gemiddelde temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan extreme temperaturen. Rhododendrons zijn over het algemeen gevoelig voor temperatuurverschillen.

 • Rhododendrons moeten direct na de bloei worden gesnoeid om de vorm te behouden en nieuwe groei te bevorderen. Verwijder dode takken en uitgebloeide bloemen. Zorg ervoor dat de taaie bloemknoppen niet worden weggeknipt tijdens het snoeien.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar let erop dat de grond niet te nat wordt. Geef water wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. Vermijd dat er stilstaand water in de pot blijft staan.

  Deze plant heeft zure potgrond nodig voor een goede groei. Zorg ervoor dat de potgrond goed vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik bij voorkeur potgrond speciaal voor zuurminnende planten.

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Spreeperle' gedijt het best in een zure en goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de bodem voldoende vochtig is, maar tegelijkertijd niet te nat. Het toevoegen van compost of turfmolm kan helpen bij het behouden van een goede bodemkwaliteit.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens de groeiperiode. Zorg ook voor voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht. Bemest de plant eens in de paar weken tijdens het groeiseizoen.

  Om de plant schoon te maken, kun je het beste regelmatig stof van de bladeren vegen met een zachte borstel of doek. Je kunt ook de bladeren voorzichtig afnemen met een vochtige doek als ze erg vies zijn. Vergeet niet om de plant af en toe onder de douche te zetten zodat het stof van de bladeren afspoelt.

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Spreeperle' heeft behoefte aan een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Zet de plant het liefst voor een raam op het oosten of westen voor voldoende licht. Te weinig licht kan leiden tot een gebrek aan bloei.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 15 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme hitte of kou, aangezien dit de groei kan belemmeren. Plaats de plant op een plek waar de temperatuur constant is en vermijd tocht.

  De luchtvochtigheid voor deze kamerplant moet matig tot hoog zijn. Het is belangrijk om regelmatig de bladeren te besproeien met water om de luchtvochtigheid te verhogen. Zorg ervoor dat de plant niet op een te droge plek staat.

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Spreeperle' groeit het beste in een zure bodem met een pH-waarde tussen 4,5 en 6. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en zo nodig aan te passen met speciale meststoffen. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen.

  Rhododendrons hebben specifieke behoeften als het gaat om bemesting. Gebruik een meststof met een lage pH-waarde om de plant gezond te houden. Bemesten kan het best in het voorjaar en de zomer worden gedaan.

 • Omschrijving

  De Rhododendron 'Spreeperle' is een mooie, compacte en langzaam groeiende plant met glanzende, donkergroene bladeren. In het voorjaar produceert hij prachtige, roze bloemen die een heerlijke geur verspreiden. Deze plant gedijt goed in vochtige en goed doorlatende grond en heeft een voorkeur voor halfschaduw. Hij is winterhard en kan goed tegen koude temperaturen. 'Spreeperle' is een populaire keuze voor tuinen en borders dankzij zijn kleurrijke bloemen en aantrekkelijke gebladerte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.