Hydrangea macrophylla 'Ankong'

Hydrangea macrophylla

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hydrangea macrophylla 'Ankong' is een cultivar van de hortensia met grote bloemschermen die zachtroze tot paars van kleur zijn. De bloemen veranderen van tint afhankelijk van de zuurgraad van de grond, van roze in basische grond tot blauw in zure grond. Deze hortensia heeft donkergroen blad en een compacte groeiwijze. 'Ankong' bloeit van de zomer tot de herfst en gedijt het beste in vochtige en goed doorlatende grond. Het is een prachtige en opvallende toevoeging aan elke tuin of borders.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Regelmatig water geven en af en toe snoeien is voldoende om de plant gezond te houden. Het is belangrijk om de plant op een lichte standplaats te zetten, maar uit direct zonlicht.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig. Zet hem op een plek waar hij minstens 4-6 uur per dag indirect zonlicht kan ontvangen. Te weinig licht kan leiden tot minder bloei en groei.

  De Hydrangea macrophylla 'Ankong' heeft wekelijks water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet drassig. Controleer regelmatig de grondvochtigheid door je vinger in de grond te steken.

  Hydrangea macrophylla 'Ankong' houdt niet van felle zon en doet het het beste op een plek met indirect licht. Direct zonlicht kan de bladeren verbranden en de bloemen beschadigen. Het is daarom aan te raden om de plant op een plek te zetten waar het licht gefilterd wordt.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen 18 en 22 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme en lichte plek te plaatsen om zijn groei te bevorderen. Zorg er wel voor dat de plant niet in direct zonlicht staat om verbranding te voorkomen.

  Deze plant bloeit in de maanden juni tot en met september en de bloei kan enkele weken tot maanden duren.

  Ja, de Hydrangea macrophylla 'Ankong' is luchtzuiverend. Het zorgt voor een schone en gezonde lucht in huis door giftige stoffen te filteren. Het kan helpen om de luchtkwaliteit te verbeteren en zorgt voor een frisse omgeving.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit is een ideale temperatuur voor de groei en bloei van deze kamerplant. Wanneer de temperatuur te laag of te hoog is, kan dit schadelijk zijn voor de plant.

 • Hydrangea macrophylla 'Ankong' kan het beste na de bloei gesnoeid worden. Verwijder oudere takken dicht bij de grond en knip de overige takken tot ongeveer de helft in. Zo stimuleer je nieuwe groei en bloei in het volgende seizoen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Besproei de bladeren af en toe met water om de luchtvochtigheid te verhogen.

  De plant heeft een vochtige potgrond nodig met een goede drainage. Zorg ervoor dat de potgrond licht zuur tot neutraal is. Voeg regelmatig voeding toe in het groeiseizoen voor een gezonde groei en bloei.

  Hydrangea macrophylla 'Ankong' gedijt het beste in goed doorlatende grond die vochtig maar niet te nat is. Het is belangrijk dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en een neutrale pH heeft. Zorg ervoor dat de plant geen last heeft van droogte of wateroverlast.

  Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht. Houd de grond vochtig, maar niet te nat. Geef de plant regelmatig voeding tijdens het groeiseizoen.

  De plant kan worden schoongemaakt door regelmatig stof van de bladeren te verwijderen met een vochtige doek. Ook kunnen dode bladeren en bloemen worden afgeknipt om de plant er verzorgd uit te laten zien. Om de plant extra te verzorgen kan af en toe de bladeren besproeid worden met water.

  De plant heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht. Te weinig licht kan leiden tot minder bloei en een minder volle groei van de plant.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 15 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen tocht en extreme temperatuurschommelingen. Te hoge of te lage temperaturen kunnen de groei en bloei van de plant beïnvloeden.

  De luchtvochtigheid moet gematigd zijn voor deze plant en het wordt aanbevolen om regelmatig de bladeren te besproeien met water om de luchtvochtigheid te verhogen. Te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitdroging van de bladeren. Houd de plant uit de buurt van tocht om uitdroging te voorkomen.

  De Hydrangea macrophylla 'Ankong' gedijt het beste in zure tot neutrale bodems met een pH tussen 5,5 en 6,5. Een te hoge pH kan de opname van voedingsstoffen belemmeren en leiden tot chlorose. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen met speciale meststoffen.

  Gebruik een meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en zomer. Geef de plant eens per maand voeding tijdens de groeiperiode. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, wees dus voorzichtig.

 • Omschrijving

  Hydrangea macrophylla 'Ankong' is een cultivar van de hortensia met grote bloemschermen die zachtroze tot paars van kleur zijn. De bloemen veranderen van tint afhankelijk van de zuurgraad van de grond, van roze in basische grond tot blauw in zure grond. Deze hortensia heeft donkergroen blad en een compacte groeiwijze. 'Ankong' bloeit van de zomer tot de herfst en gedijt het beste in vochtige en goed doorlatende grond. Het is een prachtige en opvallende toevoeging aan elke tuin of borders.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.