Rhododendron (Simsii Grp) 'Anastasia R'

Rhododendron (Simsii Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rhododendron 'Anastasia R' is een prachtige groenblijvende struik met glanzende donkergroene bladeren en mooie felroze bloemen. Deze plant behoort tot de Simsii groep en bloeit in het voorjaar. De bloemen zijn groot en opvallend en trekken vlinders en bijen aan. De 'Anastasia R' gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en gedeeltelijke schaduw. Het is een populaire keuze voor tuinen en parken vanwege de kleurrijke bloemen en het gemak in onderhoud.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Rhododendron (Simsii Grp) 'Anastasia R' is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig specifieke verzorging nodig. Zorg voor voldoende licht, water en regelmatige bemesting om de plant gezond te houden. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op ziektes en plagen.

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Anastasia R' heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een plek met indirect zonlicht voor optimale groei. Zorg ervoor dat de plant niet in direct zonlicht staat om verbranding te voorkomen.

  Rhododendrons moeten regelmatig maar spaarzaam water krijgen, vooral tijdens de groeiperiode en bloei. Overbewatering kan leiden tot wortelrot, dus controleer altijd de vochtigheid van de grond voordat je water geeft. In de wintermaanden kan de plant met minder water toe, dus pas het bewateringschema aan.

  De plant houdt niet van direct zonlicht en felle zonnestralen. Het beste is om hem op een plek te zetten waar hij indirect zonlicht ontvangt. Houd de plant uit de buurt van ramen met direct zonlicht.

  De Rhododendron houdt van een gematigde temperatuur en vermijdt extreme hitte. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van direct zonlicht en warmtebronnen te houden om optimale groeiomstandigheden te behouden. Het gedijt het best bij een constante temperatuur tussen 15-20 graden Celsius.

  De Rhododendron 'Anastasia R' bloeit meestal in de maanden april en mei. De bloeiperiode duurt meestal 2 tot 3 weken.

  Ja, Rhododendrons hebben de capaciteit om lucht te zuiveren door schadelijke stoffen op te nemen en om te zetten in zuurstof. Ze dragen bij aan een gezondere binnenlucht. Rhododendrons zijn daarom een goede keuze voor in huis.

  Ja, de Rhododendron (Simsii Grp) 'Anastasia R' staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden voor optimale groei en bloei. Houd de plant ook uit de buurt van tocht en plotselinge temperatuurwisselingen.

 • De Rhododendron Simsii Group 'Anastasia R' kan na de bloei licht gesnoeid worden om de vorm van de plant te behouden en om uitgebloeide bloemen te verwijderen. Verwijder dode, zieke of beschadigde takken altijd direct. Overmatig snoeien kan de bloei verminderen, dus snoei met mate.

  De Rhododendron 'Anastasia R' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode in het voorjaar en de zomer. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in drassige grond staan. Geef bij voorkeur water op kamertemperatuur, zonder kalk.

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Anastasia R' heeft behoefte aan vochtige en goed doorlatende potgrond. Gebruik een mix van zure grond met veel organisch materiaal voor optimale groei. Zorg ervoor dat de pot niet te groot is, zodat de plant geen last heeft van te natte wortels.

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Anastasia R' groeit het beste in zure, goed doorlatende grond met veel organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet drassig. Een pH-waarde tussen 4,5 en 5,5 is ideaal voor deze plant.

  De Rhododendron heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht.

  Het is belangrijk om regelmatig stof van de bladeren van deze plant af te vegen met een vochtige doek om de plant gezond te houden. Gebruik hiervoor lauw water en vermijd direct zonlicht tijdens het schoonmaken. Vergeet niet om af en toe ook de pot schoon te maken om schimmel en ziektes te voorkomen.

  De Rhododendron houdt van een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Zet de plant op een plek waar het indirect zonlicht krijgt. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om gezond te blijven.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan temperatuurschommelingen of tocht. Houd de luchtvochtigheid hoog door regelmatig te sproeien.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten zoals de Rhododendron (Simsii Grp) 'Anastasia R' moet tussen de 40-60% liggen om optimale groeiomstandigheden te bieden. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot droge bladeren en bruine randen, terwijl een te hoge luchtvochtigheid schimmel- en rottenproblemen kan veroorzaken.

  Rhododendrons geven de voorkeur aan zure grond met een pH tussen 4,5 en 6,0. Dit zorgt voor een optimale opname van voedingsstoffen en voorkomt problemen zoals gele bladeren. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld tuinturf.

  Rhododendrons hebben voedingsstoffen nodig om te groeien en bloeien. Gebruik een speciale meststof voor zuurminnende planten, zoals Rhododendronmest. Bemest de plant in het voorjaar en de zomer volgens de instructies op de verpakking.

 • Omschrijving

  De Rhododendron 'Anastasia R' is een prachtige groenblijvende struik met glanzende donkergroene bladeren en mooie felroze bloemen. Deze plant behoort tot de Simsii groep en bloeit in het voorjaar. De bloemen zijn groot en opvallend en trekken vlinders en bijen aan. De 'Anastasia R' gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en gedeeltelijke schaduw. Het is een populaire keuze voor tuinen en parken vanwege de kleurrijke bloemen en het gemak in onderhoud.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.