Hyacinthus orientalis 3 kleuren

Hyacinthus orientalis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Hyacinthus orientalis, ook bekend als de hyacint, komt voor in verschillende kleuren, waaronder roze. Deze plant heeft een heerlijk zoete geur en bloeit in het voorjaar. Daarnaast zijn er ook blauwe hyacinten, die een levendige en frisse uitstraling hebben. Tot slot zijn er ook witte hyacinten, met hun klassieke en elegante uiterlijk. Deze planten zijn populair vanwege hun mooie bloemen en intense geur.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Hyacinthus orientalis 3 kleuren is makkelijk in onderhoud. Het enige wat je hoeft te doen is regelmatig water geven en zorgen voor voldoende licht. Deze plant heeft minimale verzorging nodig en kan goed gedijen in een gematigde temperatuur.

  Ja, Hyacinthus orientalis bloemen hebben veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant dus bij een raam op het zuiden of westen voor voldoende zonlicht. Vermijd direct zonlicht in de middaguren om verbranding te voorkomen.

  De plant heeft één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de potgrond altijd licht vochtig is, maar vermijd te veel water geven. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten door even te laten opdrogen.

  De Hyacinthus orientalis 3 kleuren houdt niet van direct zonlicht en prefereert een plekje met indirect licht. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen felle zonnestralen om verbranding te voorkomen. Een lichte standplaats is ideaal voor deze kamerplant.

  Ja, de Hyacinthus orientalis 3 kleuren houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen 15 en 25 graden Celsius. Het is daarom belangrijk om de plant op een warme en zonnige plek te plaatsen. Zorg er wel voor dat hij niet te dicht bij een verwarming staat om uitdroging te voorkomen.

  De Hyacinthus orientalis 3 kleuren bloeit meestal in de maanden maart en april en de bloeiperiode kan ongeveer 2 tot 3 weken duren. Deze kamerplant geeft prachtige bloemen in verschillende kleuren.

  Ja, Hyacinthus orientalis 3 kleuren heeft geen luchtzuiverende eigenschappen. Het is voornamelijk een decoratieve plant die bekend staat om zijn geurige bloemen en kleurrijke uitstraling. Het is belangrijk om andere luchtzuiverende kamerplanten te overwegen als je de luchtkwaliteit in huis wilt verbeteren.

  Ja, Hyacinthus orientalis houdt van een gematigde temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme temperaturen. Zorg dus voor een constante en aangename omgevingstemperatuur.

 • Kamerplanten hebben geen strikte snoei vereisten, maar je kunt dode of beschadigde bladeren en bloemen verwijderen om de plant gezond te houden. Zorg ervoor dat je scherpe schaar of mesjes gebruikt om schade aan de plant te minimaliseren. Snoei indien nodig in het voorjaar om de vorm en grootte van de plant te behouden.

  Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de plant in een laag water staat. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens de groeiperiode en bloei. Laat de bovenste laag van de grond een beetje opdrogen voordat je opnieuw water geeft.

  De Hyacinthus orientalis 3 kleuren heeft kamerplantenpotgrond nodig om goed te groeien. Zorg voor een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen.

  De Hyacinthus orientalis 3 kleuren gedijt het best in goed doorlatende potgrond met een gemiddelde vochtigheidsgraad. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan voedingsstoffen en dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien. Vermijd wateroverlast en zorg voor regelmatige bemesting voor een gezonde groei en bloei.

  De Hyacinth heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed op een lichte, zonnige plek. Geef de plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om nieuwe bloei te stimuleren.

  Om de plant schoon te maken, kan je voorzichtig de dode bladeren en bloemen verwijderen met een scherpe schaar. Maak de bladeren schoon door ze af te nemen met een vochtige doek. Zorg er ook voor dat stof regelmatig wordt verwijderd van de bladeren om de plant gezond te houden.

  De Hyacinthus orientalis 3 kleuren heeft veel licht nodig om goed te groeien, dus plaats hem op een zonnige plek in huis. Zorg ervoor dat hij minimaal 6 uur per dag direct zonlicht krijgt. Let op dat de plant niet verbrandt door te felle zon, dus vermijd de heetste uren van de dag.

  De optimale temperatuur voor Hyacinthus orientalis 3 kleuren is rond de 18-22 graden Celsius. Vermijd temperaturen onder de 10 graden Celsius en boven de 27 graden Celsius om de plant gezond te houden. Plaats de plant op een plek met een constante temperatuur en vermijd tocht.

  Een luchtvochtigheid van ongeveer 60-70% is ideaal voor de Hyacinthus orientalis 3 kleuren. Zorg voor een goede luchtvochtigheid door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitdroging van de bladeren en bloemen.

  De Hyacinthus orientalis 3 kleuren plant groeit het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde tussen 6.0 en 7.0. Een bodem met de juiste zuurgraad zorgt ervoor dat de plant alle voedingsstoffen goed kan opnemen en gezond kan groeien. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Deze plant heeft regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een speciale meststof voor bloeiende planten om de groei en bloei te stimuleren. Pas op dat je niet te veel meststof geeft, omdat dit de plant kan beschadigen.

 • Omschrijving

  De Hyacinthus orientalis, ook bekend als de hyacint, komt voor in verschillende kleuren, waaronder roze. Deze plant heeft een heerlijk zoete geur en bloeit in het voorjaar. Daarnaast zijn er ook blauwe hyacinten, die een levendige en frisse uitstraling hebben. Tot slot zijn er ook witte hyacinten, met hun klassieke en elegante uiterlijk. Deze planten zijn populair vanwege hun mooie bloemen en intense geur.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.