Hydrangea macrophylla 'Pink Sensation'

Hydrangea macrophylla

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hydrangea macrophylla 'Pink Sensation' is een prachtige hortensia met grote, bolvormige bloemen die een opvallende roze kleur hebben. Deze struik is compact van formaat en bloeit van de zomer tot de herfst. De bloemen kunnen van kleur veranderen afhankelijk van de zuurgraad van de grond, van roze naar blauw. 'Pink Sensation' gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en een plekje in de halfschaduw. Een echte eye-catcher voor in de tuin!

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en hem op een lichte plek te zetten. Daarnaast is het goed om de uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen voor een langere bloeiperiode.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats hem op een plek met helder, indirect zonlicht voor optimale groei. Pas op met direct zonlicht, dit kan de bladeren beschadigen.

  De Hydrangea macrophylla 'Pink Sensation' heeft behoefte aan regelmatig water geven. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, zonder dat de plant in een laag water staat. Over het algemeen heeft de plant één tot twee keer per week water nodig.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, maar kan wel wat lichte tot matige zon verdragen. Het beste groeit hij op een plek met helder, indirect licht. Te veel zon kan de bladeren verbranden.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij kamertemperatuur. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude lucht te houden. Zorg ervoor dat de plant op een warme en lichte plek staat.

  De plant bloeit van juni tot september en heeft een bloeiperiode van ongeveer 3 maanden.

  Ja, de Hydrangea macrophylla heeft een luchtzuiverende werking en kan helpen om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het is een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar een plant die de lucht kan zuiveren en de gezondheid kan bevorderen.

  Ja, de Hydrangea macrophylla 'Pink Sensation' staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden. Dit is de ideale temperatuur voor deze kamerplant om goed te gedijen en te groeien. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden binnen dit bereik.

 • De Hydrangea macrophylla 'Pink Sensation' kan het beste na de bloei gesnoeid worden, bij voorkeur in de late zomer of vroege herfst. Verwijder dode of beschadigde takken en kruisende scheuten. Knip de takken tot vlak boven een paar gezonde knoppen. Zorg ervoor dat de plant mooi vol en compact blijft.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig blijft, maar niet drassig. Laat de bovenste laag van de grond drogen tussen twee gietbeurten.

  De plant gedijt het best in potgrond die goed vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik een potgrond die rijk is aan voedingsstoffen en zorg voor goede drainage om wortelrot te voorkomen. Ververs de potgrond jaarlijks of voeg voedingsstoffen toe om de plant gezond te houden.

  De bodem moet goed doorlatend zijn en lichtzure tot neutrale pH-waarde hebben. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te verrijken met organische meststoffen. Het is aan te raden om de plant niet te droog of te nat te laten staan.

  De plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt. Plaats de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om nieuwe bloei te stimuleren.

  Het is belangrijk om af en toe de bladeren van stof te ontdoen door voorzichtig af te nemen met een vochtige doek. Verwijder dode of verwelkte bloemen regelmatig om nieuwe groei te stimuleren. Knip indien nodig dood hout weg om de plant gezond te houden.

  Deze plant heeft veel licht nodig en staat het liefst op een plek met indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht in de middag, omdat dit de bladeren kan verbranden. Zorg voor een lichte en luchtige omgeving om de groei en bloei te optimaliseren.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan grote temperatuurschommelingen en plaats hem niet in de buurt van tochtige plekken. Een constante temperatuur zal de gezondheid en bloei van de plant bevorderen.

  Een luchtvochtigheid tussen de 50 en 70% wordt aanbevolen voor deze plant. Zorg ervoor dat de lucht niet te droog wordt, vooral in de wintermaanden. Een luchtbevochtiger kan hierbij helpen.

  De Hydrangea macrophylla 'Pink Sensation' gedijt het beste in zure grond met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld tuinturf of speciale meststoffen voor zuurminnende planten. Planten in te zure of te basische grond kunnen moeite hebben met het opnemen van voedingsstoffen en vertonen mogelijk tekorten.

  Hydrangea macrophylla 'Pink Sensation' heeft regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezonde bloemen te produceren. Gebruik een meststof speciaal ontworpen voor bloeiende planten om de plant te voorzien van de nodige voedingsstoffen. Bemest de plant volgens de instructies op de verpakking om overbemesting te voorkomen.

 • Omschrijving

  Hydrangea macrophylla 'Pink Sensation' is een prachtige hortensia met grote, bolvormige bloemen die een opvallende roze kleur hebben. Deze struik is compact van formaat en bloeit van de zomer tot de herfst. De bloemen kunnen van kleur veranderen afhankelijk van de zuurgraad van de grond, van roze naar blauw. 'Pink Sensation' gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en een plekje in de halfschaduw. Een echte eye-catcher voor in de tuin!

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.