Iris 'Katharine Hodgkin'

Iris

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Iris 'Katharine Hodgkin' is een bijzondere irissoort met unieke bloemen. De bloemen zijn klein en hebben een opvallende kleurencombinatie van lichtblauw en geel. De iris bloeit in het vroege voorjaar en brengt een vrolijke noot in de tuin. 'Katharine Hodgkin' is een sterke en betrouwbare plant die goed gedijt in zonnige tot halfschaduwrijke plekken. Deze irissoort is geliefd vanwege haar prachtige bloemen en opvallende verschijning.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Iris 'Katharine Hodgkin' is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud. Het vereist regelmatig water geven en een lichte standplaats. Het kan echter gevoelig zijn voor te veel vocht en moet daarom in goed doorlatende grond worden geplant.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats hem daarom het liefst op een plek met veel indirect zonlicht. Pas op dat hij niet te veel direct zonlicht krijgt, dit kan zorgen voor verbranding van de bladeren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, ongeveer één keer per week. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet doorweekt. Het is belangrijk om de plant tussen de gietbeurten door te laten drogen.

  De plant houdt van een lichte standplaats, maar niet van direct zonlicht. Het is het beste om de plant op een plek te zetten waar het helder, maar indirect licht krijgt. Te veel zon kan de bladeren beschadigen.

  De Iris 'Katharine Hodgkin' houdt van warmte en gedijt goed in een omgeving waar de temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius ligt. Het is belangrijk om de plant op een warme plek te zetten waar hij voldoende licht krijgt. In de wintermaanden kan de plant wat extra warmte nodig hebben om gezond te blijven.

  Deze plant bloeit in de maanden maart en april en de bloei duurt ongeveer 2 tot 3 weken. Het is een populaire kamerplant vanwege de opvallende bloemen in pasteltinten.

  Ja, de plant heeft de capaciteit om de lucht te zuiveren door giftige stoffen op te nemen en om te zetten in zuurstof. Het kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis.

  Ja, de plant groeit het beste op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius is. Dit zal zorgen voor optimale groeiomstandigheden en bloei. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan te lage of te hoge temperaturen.

 • De uitgebloeide bloemstengels kunnen na de bloei worden afgeknipt om de plant er netjes uit te laten zien. Snoei ook eventuele beschadigde of dode bladeren weg. Zorg ervoor dat de plant voldoende vocht en voeding krijgt na het snoeien.

  Geef de plant regelmatig water, zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet drassig. Water geven wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt.

  De plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig. Het is belangrijk om de potgrond vochtig te houden, maar niet drassig. Verpot de plant indien nodig in verse potgrond.

  De bodemkwaliteit voor kamerplanten moet goed doorlatend zijn en een lichtvochtige grond hebben. Het is belangrijk dat de potgrond niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Zorg daarnaast voor voldoende voedingsstoffen in de grond door regelmatig bij te mesten.

  Deze plant heeft veel licht nodig, maar moet uit direct zonlicht worden gehouden. Houd de grond vochtig, maar niet te nat. Geef eens in de week wat plantenvoeding tijdens de groeiperiode.

  Je kunt stof van de bladeren van deze plant afvegen met een zachte doek. Gebruik lauwwarm water om de bladeren af en toe schoon te maken. Vermijd het gebruik van chemische reinigingsmiddelen op de bladeren.

  De plant dient op een lichte plek te worden geplaatst met indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant voldoende natuurlijk licht krijgt voor een gezonde groei.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperaturen en tocht. Zorg voor een constante en milde temperatuur voor een optimale groei en bloei.

  Kamerplanten hebben over het algemeen een normale luchtvochtigheid nodig om te gedijen. Het is daarom belangrijk om regelmatig te sproeien en de plant af en toe te voorzien van een vochtige omgeving. Zorg ervoor dat de plant niet te dicht bij een warmtebron staat, omdat dit de luchtvochtigheid kan verminderen.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor kamerplanten ligt tussen de 6,0 en 7,0 op de pH-schaal. Het is belangrijk om een goede drainage te hebben en de pH regelmatig te testen om de gezondheid van de plant te garanderen. Te zure of te basische bodems kunnen de opname van voedingsstoffen belemmeren.

  Het is belangrijk om deze plant regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen om gezonde groei te bevorderen. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor kamerplanten volgens de instructies op de verpakking. Bemest de planten niet in de wintermaanden wanneer de groei vertraagt.

 • Omschrijving

  Iris 'Katharine Hodgkin' is een bijzondere irissoort met unieke bloemen. De bloemen zijn klein en hebben een opvallende kleurencombinatie van lichtblauw en geel. De iris bloeit in het vroege voorjaar en brengt een vrolijke noot in de tuin. 'Katharine Hodgkin' is een sterke en betrouwbare plant die goed gedijt in zonnige tot halfschaduwrijke plekken. Deze irissoort is geliefd vanwege haar prachtige bloemen en opvallende verschijning.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.