Crossandra infundibuliformis 'Fortuna'

Crossandra

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Crossandra infundibuliformis 'Fortuna' is een prachtige plant met donkergroene bladeren en heldere oranje bloemen. De bloemen van deze plant bloeien gedurende een lange periode en hebben een trechtervormige structuur. Het is een tropische plant die goed gedijt in warme en vochtige omstandigheden. De 'Fortuna' variant van de Crossandra infundibuliformis staat bekend om zijn compacte groei en rijke bloei. Deze plant is ideaal voor binnenhuis decoratie of als sfeervolle toevoeging aan een tropische tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • "Deze plant is over het algemeen relatief gemakkelijk te onderhouden. Zorg voor voldoende licht, regelmatig water geven en bij voorkeur een hoge luchtvochtigheid. Vermijd tocht en koude temperaturen."

  Ja, de plant heeft veel licht nodig en kan het beste op een plek staan waar het indirect zonlicht ontvangt. Zet de plant niet in direct zonlicht, omdat dit de bladeren kan verbranden. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien, zodat alle kanten gelijkmatig licht ontvangen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, ongeveer een keer per week. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig aanvoelt, maar niet te nat. In de winter kan de plant iets minder water nodig hebben.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en kan het beste op een plek staan met indirect licht. Te veel zon kan de bladeren beschadigen en verbranden. Het is beter om de plant op een plek te zetten waar het wat schaduw krijgt.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 20 en 25 graden Celsius. Plaats de plant op een warme en lichte plek, uit de tocht. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan koude temperaturen.

  De plant bloeit meestal van april tot en met augustus en de bloei kan enkele weken duren.

  Ja, de plant heeft luchtzuiverende eigenschappen en kan helpen bij het zuiveren van de lucht in jouw huis. Het is een goede keuze als kamerplant om de luchtkwaliteit te verbeteren.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden. Dit zorgt voor ideale groeiomstandigheden en voorkomt schade door te lage of te hoge temperaturen. Houd hier rekening mee bij het plaatsen van de plant in huis.

 • Kamerplant Crossandra infundibuliformis 'Fortuna' hoeft niet regelmatig gesnoeid te worden. Indien nodig kunnen dode of beschadigde bladeren worden verwijderd. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en bloeien.

  De plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet te nat. Geef de plant in de zomermaanden iets meer water dan in de winter. Laat de grond tussen gietbeurten licht opdrogen.

  De Crossandra infundibuliformis 'Fortuna' gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond met een licht zure pH waarde. Het is belangrijk om regelmatig de potgrond te controleren op vochtigheid en de plant pas water te geven als de grond droog aanvoelt. Het gebruik van een voedzame potgrond speciaal voor kamerplanten zal de groei en bloei van de plant stimuleren.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een lichtzure pH-waarde. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te drassig. Het is belangrijk om regelmatig meststoffen toe te voegen om de groei en bloei te bevorderen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode in de lente en zomer. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Plaats de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht.

  Om de plant schoon te maken kun je het beste de bladeren voorzichtig afstoffen met een zachte doek of een plantenspuit met lauw water. Vermijd het gebruik van chemicaliën of schoonmaakmiddelen. Regelmatig afstoffen houdt de bladeren gezond en bevordert de groei van de plant.

  Deze plant heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht in de zomer om bladverbranding te voorkomen. Zet de plant bij een raam op het oosten of westen voor de beste groei. Een gebrek aan licht kan leiden tot een slappe groei en verminderde bloei.

  Deze plant gedijt het beste bij een temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan te lage temperaturen. Het is belangrijk om de plant op een warme en lichte plek te plaatsen.

  De ideale luchtvochtigheid voor deze plant is rond de 60 tot 70%. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid op peil te houden door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitdroging van de bladeren.

  Kamerplanten zoals Crossandra infundibuliformis 'Fortuna' gedijen het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om te zorgen voor een goede afvoer van water om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig testen van de zuurgraad van de bodem kan helpen bij het behouden van een gezonde groei.

  Kamerplanten hebben regelmatige bemesting nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor kamerplanten tijdens het groeiseizoen. Volg de aanbevolen instructies op de verpakking voor de juiste hoeveelheid en frequentie van bemesting.

 • Omschrijving

  De Crossandra infundibuliformis 'Fortuna' is een prachtige plant met donkergroene bladeren en heldere oranje bloemen. De bloemen van deze plant bloeien gedurende een lange periode en hebben een trechtervormige structuur. Het is een tropische plant die goed gedijt in warme en vochtige omstandigheden. De 'Fortuna' variant van de Crossandra infundibuliformis staat bekend om zijn compacte groei en rijke bloei. Deze plant is ideaal voor binnenhuis decoratie of als sfeervolle toevoeging aan een tropische tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.