Cyclamen Super Serie Verano

Cyclamen overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Cyclamen Super Serie Verano is een plant met prachtige, kleurrijke bloemen die in de zomer bloeien. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en een lange bloeiperiode. De bloemen van de Cyclamen Super Serie Verano zijn variërend van kleur en hebben een opvallende uitstraling. Het is een ideale plant voor op het terras, balkon of in de tuin. De Cyclamen Super Serie Verano is gemakkelijk te verzorgen en vraagt weinig onderhoud.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is vrij makkelijk in onderhoud. Hij heeft niet veel water nodig en doet het goed bij een lichte standplaats. Regelmatig bemesten tijdens de groeiperiode zal de bloei bevorderen.

  De Cyclamen Super Serie Verano heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant op een plek met veel indirect zonlicht voor de beste resultaten. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien, zodat alle kanten gelijkmatig belicht worden.

  De plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en lichtintensiteit. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig, maar niet drassig is. Geef de plant bij voorkeur water op een vast schema om uitdroging of wortelrot te voorkomen.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, maar gedijt goed in helder, indirect licht. Plaats de plant dus niet op een plek waar de zon rechtstreeks op schijnt. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en de grond licht vochtig te houden.

  Ja, de Cyclamen Super Serie Verano houdt van warmte en gedijt goed bij kamertemperatuur. Plaats de plant op een plek met voldoende zonlicht maar vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant regelmatig water krijgt om uitdroging te voorkomen.

  De Cyclamen Super Serie Verano bloeit van september tot en met mei en de bloeiperiode kan tot wel 4 maanden duren.

  Ja, de meeste Kamerplanten hebben luchtzuiverende eigenschappen doordat ze luchtverontreinigende stoffen kunnen opnemen en omzetten in zuurstof. Het is echter aanbevolen om meerdere verschillende plantensoorten in huis te hebben voor een optimaal resultaat.

  Ja, deze plant staat graag op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden ligt. Dit zorgt voor optimale groeiomstandigheden en een gezonde plant. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme temperaturen.

 • Het is niet nodig om de Cyclamen Super Serie Verano te snoeien, omdat de bloemen vanzelf verwelken en de plant zichzelf op natuurlijke wijze onderhoudt. Eventueel verwelkte bloemen kunnen voorzichtig worden verwijderd om de uitstraling van de plant te behouden. Het is belangrijk om regelmatig dode bladeren en bloemen te verwijderen om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  Geef de plant regelmatig water, maar voorkom dat de wortels in water blijven staan. Laat de bovenste laag van de grond licht opdrogen tussen gietbeurten door. Gebruik lauwwarm water en vermijd dat water op de bladeren terechtkomt om schimmel te voorkomen.

  De Cyclamen Super Serie Verano heeft behoefte aan een goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te doorweekt. Kies een potgrond speciaal voor kamerplanten voor de beste groei en bloei.

  De Cyclamen Super Serie Verano gedijt het best in goed doorlatende en vochtige grond. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en een zuur tot neutraal pH-niveau heeft. Vermijd zware en kleiachtige grond, aangezien dit kan leiden tot wateroverlast en wortelrot.

  De Cyclamen Verano vereist regelmatig water geven, vooral tijdens de bloeiperiode. Zet de plant op een lichte plek maar vermijd direct zonlicht. Verwijder regelmatig oude bloemen om nieuwe groei te stimuleren.

  De Cyclamen Super Serie Verano kan stofvrij worden gehouden door voorzichtig af te nemen met een vochtige doek. Het is belangrijk om de bladeren regelmatig te controleren op ongedierte, zoals spint en bladluizen. Verwijder eventuele dode bladeren en bloemen om de plant gezond en mooi te houden.

  De Cyclamen Super Serie Verano heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats de plant daarom op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze kamerplant.

  Deze plant gedijt het best bij een gematigde kamertemperatuur tussen de 16 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan extreme hitte of kou. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en temperatuurschommelingen.

  De Cyclamen Verano profiteert van een gematigde luchtvochtigheid in huis. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te hoog of te laag is, om gezonde groei te bevorderen. Besproei de bladeren regelmatig met water om de luchtvochtigheid te verhogen.

  De ideale zuurgraad voor de bodem van deze plant is tussen de 6,0 en 7,0 pH. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is en niet te nat wordt. Zorg ervoor dat de plant in een pot met drainagegaten staat om te voorkomen dat de wortels te nat worden.

  De Cyclamen Super Serie Verano kan elke twee weken bemest worden met een algemene vloeibare kamerplantenmeststof tijdens de groeiperiode. Zorg ervoor dat de plant goed wordt bewaterd voordat je meststof toedient en volg altijd de aanwijzingen op de verpakking van de meststof. Overbemesting kan schade aan de plant veroorzaken, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid meststof die je gebruikt.

 • Omschrijving

  De Cyclamen Super Serie Verano is een plant met prachtige, kleurrijke bloemen die in de zomer bloeien. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en een lange bloeiperiode. De bloemen van de Cyclamen Super Serie Verano zijn variërend van kleur en hebben een opvallende uitstraling. Het is een ideale plant voor op het terras, balkon of in de tuin. De Cyclamen Super Serie Verano is gemakkelijk te verzorgen en vraagt weinig onderhoud.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.