Rosa Shiny Optima

Rosa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Rosa Shiny Optima is een prachtige rozenplant met glanzende, dieprode bloemen. De bloemen hebben een volle en rijke uitstraling en bloeien in grote trossen. Deze rozen hebben een sterke geur en kunnen goed bloeien in zowel de volle zon als halfschaduw. Rosa Shiny Optima is een gezonde en winterharde plant die weinig onderhoud nodig heeft. Deze rozen zijn ideaal voor het creëren van kleurrijke bloembedden of borders in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft niet veel verzorging nodig. Zorg voor voldoende licht en water, en de plant zal goed gedijen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten en de dode bladeren te verwijderen voor optimale groei.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te groeien. Zet de plant het liefst op een plek met veel indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen.

  De plant heeft wekelijks gemiddeld één tot twee keer water nodig, afhankelijk van de specifieke omstandigheden zoals temperatuur en luchtvochtigheid in de ruimte. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten uitdrogen of te laten verdrinken. Een goede vuistregel is om te controleren of de bovenste laag van de grond droog aanvoelt voordat je opnieuw water geeft.

  De plant houdt van een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant dus op een plek met indirect zonlicht. Te veel fel zonlicht kan de bladeren beschadigen.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18-24 graden Celsius. Het is belangrijk om deze plant uit de buurt van tocht en koude plekken te houden om optimale groei te stimuleren. Het is aan te raden om de plant op een zonnige plek te zetten waar hij voldoende licht en warmte krijgt.

  De plant bloeit meestal in de lente en zomermaanden. De bloeiperiode kan enkele weken tot enkele maanden duren, afhankelijk van de omstandigheden.

  Ja, kamerplanten hebben over het algemeen een luchtzuiverende werking omdat ze giftige stoffen uit de lucht kunnen absorberen en omzetten in zuurstof. Het regelmatig verzorgen en schoonhouden van de plant is wel belangrijk voor een optimale luchtzuivering.

  Ja, deze plant houdt van een plek met temperaturen tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om deze temperatuurzone te behouden voor optimale groei en bloei. Zorg voor voldoende licht en vermijd tochtige plekken.

 • De Rosa Shiny Optima plant moet regelmatig gesnoeid worden om zijn vorm te behouden en nieuwe groei te stimuleren. Snoei dode, beschadigde of zieke takken in het voorjaar en verwijder uitgebloeide bloemen om de bloei te verlengen. Houd de plant compact door jaarlijks een derde van de takken terug te snoeien.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond constant nat is. Laat de bovenste laag van de grond drogen voordat je opnieuw water geeft. Geef bij voorkeur water op kamertemperatuur en vermijd water op de bladeren.

  De plant heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Gebruik een mengsel dat bestaat uit turf, compost, en wat zand voor een optimale groei. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat.

  De Rosa Shiny Optima heeft een voorkeur voor goed doorlatende, vochtige grond. Het is belangrijk dat de bodem rijk is aan voedingsstoffen en humus voor een gezonde groei. Zorg ervoor dat de plant niet in een te vochtige of te droge bodem staat.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Geef de plant af en toe wat plantenvoeding en verwijder regelmatig dode bladeren. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht.

  De bladeren van deze plant kunnen regelmatig worden afgenomen met een vochtige doek om stof te verwijderen. Gebruik geen schoonmaakmiddelen, aangezien dit schadelijk kan zijn voor de plant. Verwijder dode bladeren en bloemen voor een verzorgd uiterlijk.

  Kamerplanten zoals de Rosa Shiny Optima hebben behoefte aan helder, indirect zonlicht. Zet de plant op een plek waar hij dagelijks wat zonlicht kan ontvangen, maar vermijd directe blootstelling aan fel zonlicht om verbranding te voorkomen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle bladeren gelijkmatig belicht worden.

  De optimale temperatuur voor deze kamerplant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperaturen of tocht, wat schade aan de bladeren kan veroorzaken. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden voor een gezonde groei.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten moet rond de 60-70% liggen om een ​​optimale groei te bevorderen. Het regelmatig sproeien van de bladeren met water kan helpen om de luchtvochtigheid te verhogen. Een luchtbevochtiger kan ook worden gebruikt om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  De optimale zuurgraad van de bodem voor de Rosa Shiny Optima zou rond de pH 6,5 tot 7 liggen. Het is belangrijk dat de bodem niet te zuur is, omdat dit de groei en bloei van de plant kan beïnvloeden. Het is aan te raden om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en eventueel bij te stellen indien nodig.

  Kamerplanten hebben regelmatig voeding nodig om gezond te blijven. Gebruik een speciale meststof voor kamerplanten en pas de dosering aan volgens de instructies op de verpakking. Bemest de plant tijdens het groeiseizoen, meestal vanaf het voorjaar tot en met de herfst.

 • Omschrijving

  Rosa Shiny Optima is een prachtige rozenplant met glanzende, dieprode bloemen. De bloemen hebben een volle en rijke uitstraling en bloeien in grote trossen. Deze rozen hebben een sterke geur en kunnen goed bloeien in zowel de volle zon als halfschaduw. Rosa Shiny Optima is een gezonde en winterharde plant die weinig onderhoud nodig heeft. Deze rozen zijn ideaal voor het creëren van kleurrijke bloembedden of borders in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.