Rosa Mars Optima

Rosa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Rosa Mars Optima is een prachtige rozensoort met dieprode bloemen en een heerlijke bloemengeur. Deze plant groeit als struik en produceert veel bloemen gedurende het bloeiseizoen. De blaadjes van de Rosa Mars Optima zijn donkergroen en glanzend. Deze rozensoort is ideaal voor in de tuin of als snijbloem voor boeketten. Zorg voor voldoende zonlicht en regelmatig water geven om deze plant gezond en bloeiend te houden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale behoeften. Hij gedijt goed binnen en heeft slechts regelmatig water nodig en af en toe wat plantenvoeding. Deze plant kan bloeien met de juiste zorg.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Plaats de plant daarom het liefst op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Een raam op het oosten of westen is ideaal.

  De plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en luchtvochtigheid. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen. Het is aan te raden om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft.

  Deze plant houdt van helder, indirect zonlicht en kan ook gedijen in de halfschaduw. Direct zonlicht kan schadelijk zijn en bladeren kunnen verbranden. Voorkom dus dat de plant te veel blootgesteld wordt aan felle zonnestralen.

  Ja, deze plant houdt van warmte en heeft een kamertemperatuur tussen de 18 en 22 graden Celsius nodig om goed te gedijen. Het is belangrijk om de plant op een warme plek te plaatsen waar hij voldoende licht en warmte krijgt. Het vermijden van tocht en kou zal de groei van de plant bevorderen.

  De "Rosa Mars Optima" bloeit in de maanden juni tot augustus en heeft een bloeiperiode van ongeveer 4 tot 6 weken. De bloemen zijn meestal roze van kleur en hebben een aangename geur.

  Ja, deze plant is luchtzuiverend en kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Het helpt om giftige stoffen uit de lucht te filteren en zorgt zo voor een gezondere leefomgeving. Het is daarom een goede keuze als kamerplant.

  Ja, deze plant staat het liefst op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius ligt. Dit zorgt voor een optimale groei en bloei van de plant. Plaats de plant dus op een locatie waar deze temperaturen worden behouden.

 • Kamerplanten zoals deze kunnen het beste in het voorjaar gesnoeid worden. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de rest van de plant lichtjes terug om de groei te bevorderen. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte houdt voor nieuwe groei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, zodat de grond licht vochtig blijft. Het is belangrijk om de plant niet te laten uitdrogen, maar ook niet te veel water te geven. Geef het water op kamertemperatuur en vermijd dat er water op de bladeren terechtkomt.

  Deze plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig om de wortels gezond te houden. Kies bij voorkeur een potgrond speciaal voor kamerplanten met een luchtige structuur. Zorg dat de potgrond geen grote hoeveelheden meststoffen bevat om overbemesting te voorkomen.

  De bodemkwaliteit voor deze plant dient goed doorlatend en licht zuur te zijn, met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Een potgrond speciaal voor kamerplanten is geschikt voor deze plant.

  De plant moet op een lichte plek staan, maar niet in direct zonlicht. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in water staan. Geef de plant regelmatig voeding tijdens het groeiseizoen.

  Om de plant schoon te maken kun je het beste regelmatig stof afnemen met een vochtige doek en de bladeren voorzichtig afspoelen onder lauwwarm water. Vermijd hierbij te veel water op de bladeren en zorg ervoor dat de plant na het schoonmaken goed kan drogen. Het is ook aan te raden om af en toe dode bladeren en bloemen te verwijderen om de plant gezond te houden.

  De plant heeft veel licht nodig en staat het liefst op een plek met veel zonlicht. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle delen evenveel licht krijgen. Pas op voor te felle zonnestralen, dit kan bladverbranding veroorzaken.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en temperatuurschommelingen. Probeer de plant niet bloot te stellen aan temperaturen onder de 15 graden Celsius.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet gemiddeld tot hoog zijn. Zorg voor een vochtige omgeving door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Een luchtvochtigheid van 60-70% wordt aanbevolen voor optimale groei.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor deze plant ligt tussen de pH 5,5 en 6,5. Een te zure of te basische bodem kan leiden tot voedingsproblemen en groeiproblemen. Het is daarom belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld kalk of zwavel.

  Deze plant heeft regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen, bij voorkeur met een evenwichtige meststof. Bemest de plant ongeveer elke 2 weken met vloeibare meststof, verminderend tot één keer per maand in de herfst en winter. zorg ervoor dat de plant tijdens de rustperiode (herfst en winter) geen extra voeding krijgt.

 • Omschrijving

  Rosa Mars Optima is een prachtige rozensoort met dieprode bloemen en een heerlijke bloemengeur. Deze plant groeit als struik en produceert veel bloemen gedurende het bloeiseizoen. De blaadjes van de Rosa Mars Optima zijn donkergroen en glanzend. Deze rozensoort is ideaal voor in de tuin of als snijbloem voor boeketten. Zorg voor voldoende zonlicht en regelmatig water geven om deze plant gezond en bloeiend te houden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.