Primula (Acaulis Grp) 'Eclipse Blue'

Primula

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Primula 'Eclipse Blue' is een compacte en laagblijvende vaste plant met opvallende diepblauwe bloemen die lijken op knopjes. De bloemen verschijnen in het vroege voorjaar en bloeien rijkelijk. De plant houdt van een standplaats in de halfschaduw tot schaduw en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond. Primula 'Eclipse Blue' is een uitstekende keuze voor rotstuinen, borders of als potplant op het terras. De plant trekt ook bijen en vlinders aan, wat bijdraagt aan een levendige tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Primula's verliezen hun bladeren in de winter en zijn dus niet groenblijvend. Deze planten zijn veelal bladverliezend en komen in het voorjaar opnieuw tot bloei.

  De plant is winterhard tot -15 graden Celsius. Het is een tuinplant die goed bestand is tegen de kou. Het is aan te raden de plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst.

  Ja, Primula's zijn over het algemeen makkelijk in onderhoud. Ze houden van een vochtige grond en een plek in halfschaduw. Regelmatig water geven en dood blad weghalen zal de plant gezond houden.

  De Primula (Acaulis Grp) 'Eclipse Blue' heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Het is belangrijk om voldoende afstand te houden tussen de planten zodat ze zich goed kunnen ontwikkelen. Voor een mooi effect kunnen ze in groepjes geplant worden.

  Ja, Primula's groeien over het algemeen goed in de schaduw en hebben geen direct zonlicht nodig om te gedijen. Ze kunnen zelfs beter presteren in koelere en vochtige omgevingen. Het is daarom ideaal om deze plant in de schaduw te kweken.

  De Primula (Acaulis Grp) 'Eclipse Blue' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Over het algemeen kan de plant om de paar dagen water gebruiken.

  Ja, Primula soorten staan bekend om hun aantrekkelijke bloemen voor vlinders en bijen. Dankzij de heldere kleuren en zoete nectar zijn ze een populaire keuze voor tuinen die deze insecten willen aantrekken. Deze eigenschap geldt ook voor de 'Eclipse Blue' variant.

  Ja, als tuinplant trekt de Primula Acaulis Grp diverse insecten aan zoals bijen en vlinders, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast kan het plantje dienen als voedselbron voor deze insecten. Het is dus een mooie toevoeging voor een biodiverse tuin.

  De Primula bloeit in de maanden maart, april en mei. De bloeiperiode duurt ongeveer 4 tot 6 weken.

  Primula (Acaulis Grp) 'Eclipse Blue' kan beter in de halfschaduw staan en kan niet goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende beschutting te bieden tegen direct zonlicht om verbranding te voorkomen. In de volle zon kunnen de bladeren van de plant snel verkleuren en uitdrogen.

  Nee, de Primula 'Eclipse Blue' is niet eetbaar en wordt niet aanbevolen voor consumptie. Het is een decoratieve plant voor in de tuin.

  Ja, de Primula plant heeft een dicht bladerdek dat geluid kan absorberen en daardoor een geluidsdempend effect kan hebben in de tuin. Het bladerdek van de Primula plant zorgt voor een natuurlijke barrière tegen geluidsoverlast. Planten in het algemeen kunnen helpen bij het verminderen van omgevingsgeluiden.

 • Je kunt de plant na de bloei terugsnoeien om de groei te bevorderen. Verwijder oude of dode bladeren om de plant gezond te houden. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en zich te ontwikkelen.

  Geef regelmatig water aan de plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Vermijd echter dat de wortels in water blijven staan om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft vochtige, goed doorlatende potgrond nodig om gezond te blijven. Gebruik een lichte en humusrijke potgrond voor optimale groei. Het is belangrijk om regelmatig de grondvochtigheid te controleren en de plant indien nodig water te geven.

  De Primula houdt van een vochtige en goed doorlatende bodem. Zorg voor een humusrijke en licht zure grond. Vermijd te droge of te natte grond om wortelrot te voorkomen.

  De Primula (Acaulis Grp) 'Eclipse Blue' houdt van een standplaats in de halfschaduw tot schaduw. Zorg voor een vochtige en goed doorlatende grond. Deze plant kan goed gedijen in borders, onder bomen of in potten.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst en vocht. Dit kan gedaan worden door mulch rond de plant aan te brengen en de plant af te dekken met vliesdoek. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  De Primula (Acaulis Grp) 'Eclipse Blue' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg voor een goed doorlatende grond en geef de plant voeding in het voorjaar. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen.

  Tuinplanten zoals Primula hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en de zomer. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt, maar vermijd overbemesting om wortelverbranding te voorkomen.

  Mulch je Primula in de herfst met een laag organisch materiaal om de wortels te beschermen tegen vorst. Mulch helpt ook om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Verwijder de mulch in het voorjaar om nieuwe groei ruimte te geven.

  De Primula (Acaulis Grp) 'Eclipse Blue' gedijt het beste in een zure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen met bijvoorbeeld tuinturf of bodemverbeteraar. Een te hoge pH-waarde kan leiden tot tekorten aan voedingsstoffen voor de plant.

  . Een effectieve manier om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten is door regelmatig de planten te inspecteren op tekenen van plagen en deze op tijd te verwijderen. Natuurlijke vijanden van ongedierte, zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen, kunnen ook ingezet worden als biologische bestrijdingsmiddelen. Daarnaast kunnen planten ook beschermd worden door het gebruik van natuurlijke middelen zoals knoflookspray of neemolie.

 • Omschrijving

  Primula 'Eclipse Blue' is een compacte en laagblijvende vaste plant met opvallende diepblauwe bloemen die lijken op knopjes. De bloemen verschijnen in het vroege voorjaar en bloeien rijkelijk. De plant houdt van een standplaats in de halfschaduw tot schaduw en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond. Primula 'Eclipse Blue' is een uitstekende keuze voor rotstuinen, borders of als potplant op het terras. De plant trekt ook bijen en vlinders aan, wat bijdraagt aan een levendige tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.