Hydrangea macrophylla 'Flanders Pink'

Hydrangea macrophylla

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Hydrangea macrophylla 'Flanders Pink' is een compacte hortensia met grote, ronde bloemschermen die in de zomer bloeien. De bloemen hebben een zachte, roze kleur en kunnen veranderen naar lichtroze of blauw, afhankelijk van de zuurgraad van de grond. De plant gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en een plekje in de halfschaduw. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die regelmatig water en voeding nodig heeft om gezond te blijven. De 'Flanders Pink' is een prachtige toevoeging aan elke tuin of border en trekt vlinders en bijen aan.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de "Hydrangea macrophylla 'Flanders Pink'" is over het algemeen vrij gemakkelijk in onderhoud. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende licht. Snoeien is ook aan te raden om de plant gezond te houden.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats hem daarom op een plek waar hij voldoende zonlicht krijgt. Het liefst staat hij op een plek met indirect zonlicht.

  Deze plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en luchtvochtigheid. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet doorweekt. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op droogte om uitdroging te voorkomen.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en doet het beter op een plek met indirect licht. Te veel zon kan schade veroorzaken aan de bladeren en bloemen. Het is aan te raden om de plant op een plek te zetten waar het licht gefilterd wordt.

  Ja, de Hydrangea macrophylla 'Flanders Pink' houdt van warmte en doet het het beste op een warme locatie met veel licht. Het is belangrijk dat de plant niet te veel direct zonlicht krijgt om verbranding te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant regelmatig water krijgt om uitdroging te voorkomen.

  Deze plant bloeit meestal van juni tot en met september en heeft een lange bloeiperiode van ongeveer 4 maanden.

  Ja, de Hydrangea macrophylla 'Flanders Pink' staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Deze plant kan helpen om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren door schadelijke stoffen uit de lucht op te nemen. Het is een nuttige toevoeging aan elke kamer.

  Ja, de plant staat graag op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden ligt. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme warmte of kou. Zorg voor een constante en gematigde temperatuur.

 • De beste tijd om de plant te snoeien is na de bloei in de late zomer of vroege herfst. Snoei dode of beschadigde takken tot op het gezonde hout. Verwijder ook dunne takken om de plant te helpen bij het behouden van een goede vorm en gezonde groei.

  De Hydrangea macrophylla 'Flanders Pink' heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Geef water aan de plant aan de basis, vermijd het besproeien van de bladeren om schimmelgroei te voorkomen. Geef minder water in de winter wanneer de plant in rust is.

  Potgrond met een goede drainage is essentieel voor de gezondheid van deze plant. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Een mengsel van turf, zand en compost is ideaal voor deze kamerplant.

  De bodemkwaliteit voor deze plant dient goed doorlatend te zijn en bij voorkeur licht zuur tot neutraal. Het is belangrijk dat de grond voldoende vochtig blijft, maar niet te nat wordt. Het gebruik van compost kan de bodemstructuur verbeteren en voedingsstoffen toevoegen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is. Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen. Snoei de plant na de bloei om de vorm en grootte te behouden.

  Het is belangrijk om de bladeren van deze plant regelmatig af te stoffen met een vochtige doek om stof te verwijderen. Daarnaast kan het ook nuttig zijn om dode bladeren en bloemen te verwijderen om de plant gezond te houden. Gebruik bij het schoonmaken van de bladeren bij voorkeur lauw water om eventuele schade te voorkomen.

  De Hydrangea macrophylla 'Flanders Pink' heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een plek met helder, indirect zonlicht. Vermijd directe blootstelling aan felle zonnestralen om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan temperatuurschommelingen en tocht. Als de temperatuur te laag is, kan dit leiden tot bladval en verminderde bloei.

  Een hoge luchtvochtigheid is gunstig voor kamerplanten zoals deze. Zorg voor een vochtige omgeving door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Vermijd droge lucht om uitdroging van de bladeren te voorkomen.

  Kamerplanten zoals deze Hydrangea houden van een licht zure tot neutrale bodem. Het is belangrijk om regelmatig de pH-waarde van de bodem te controleren en deze indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld speciale meststoffen. Een pH-waarde tussen 5,5 en 7 is ideaal voor een gezonde groei en bloei.

  Deze plant heeft regelmatige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een meststof met een hoger fosforgehalte om de bloei te stimuleren. Vermijd overbemesting om schade aan de wortels te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Hydrangea macrophylla 'Flanders Pink' is een compacte hortensia met grote, ronde bloemschermen die in de zomer bloeien. De bloemen hebben een zachte, roze kleur en kunnen veranderen naar lichtroze of blauw, afhankelijk van de zuurgraad van de grond. De plant gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en een plekje in de halfschaduw. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die regelmatig water en voeding nodig heeft om gezond te blijven. De 'Flanders Pink' is een prachtige toevoeging aan elke tuin of border en trekt vlinders en bijen aan.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.