Hydrangea macrophylla Paris

Hydrangea macrophylla

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hydrangea macrophylla Paris is een compacte hortensia met grote bolvormige bloemen die veranderen van wit naar roze naarmate ze ouder worden. De plant bloeit van de zomer tot de herfst en gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond. Het blad van Hydrangea macrophylla Paris is glanzend en donkergroen van kleur, waardoor het een mooie aanvulling is op de tuin. Deze hortensia is geschikt voor zowel borders als in potten op het terras en trekt ook vlinders en bijen aan. Hydrangea macrophylla Paris kan goed gesnoeid worden om de vorm en grootte te behouden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Hydrangea macrophylla Paris is gemakkelijk in onderhoud, zolang deze voldoende water en licht krijgt. Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten en de uitgebloeide bloemen te verwijderen voor een optimale groei. Over het algemeen is deze plant geschikt voor zowel beginnende als ervaren plantenliefhebbers.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Plaats de plant daarom op een plek met helder, indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, ongeveer 1-2 keer per week. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet te nat. In de winter kan de frequentie van water geven verminderd worden.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en doet het beter op een plek met indirect licht. Felle zon kan de bladeren verbranden en de bloemen doen verwelken. Plaats de plant daarom op een locatie waar het licht gefilterd wordt.

  Deze plant houdt van warme temperaturen, het gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18-25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan tocht of koude temperaturen. Zorg er dus voor dat de plant op een warme plek staat.

  De plant bloeit van juni tot september en de bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 maanden.

  Ja, de Hydrangea macrophylla Paris is luchtzuiverend en kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Het heeft de capaciteit om schadelijke stoffen zoals formaldehyde uit de lucht te filteren. Het is een mooie en nuttige toevoeging aan je binnenruimte.

  Ja, de plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Ze gedijen goed in deze temperatuur en kunnen het beste binnenshuis worden gehouden. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme hitte of kou.

 • Hydrangea macrophylla Paris kan het beste gesnoeid worden na de bloei in de zomer. Verwijder dode bloemen en dun de plant uit door enkele van de oudste takken helemaal bij de basis weg te knippen. Snoei de plant niet te rigoureus, om de bloei voor het volgende jaar niet te belemmeren.

  Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet drassig. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens warme zomerdagen. Laat de bovenste laag van de grond uitdrogen voordat je opnieuw water geeft.

  Hydrangea macrophylla Paris heeft een potgrond nodig die goed doorlatend is en vocht vasthoudt. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de potgrond nog vochtig genoeg is, maar niet te nat. Kies daarom voor een potgrond speciaal voor kamerplanten.

  Deze plant gedijt het best in een vochtige, goed doorlatende bodem. Het is belangrijk dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en een neutrale tot zure pH heeft. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen uit de bodem kan halen voor een gezonde groei.

  De Hydrangea macrophylla Paris heeft regelmatig water nodig en staat het liefst op een plek met indirect zonlicht. Af en toe de plant voeden met plantenvoeding voor bloeiende planten kan helpen om mooie bloemen te behouden. Het is belangrijk om dode bloemen en bladeren regelmatig te verwijderen voor een gezonde groei.

  Voor het schoonmaken van deze plant kun je de bladeren afstoffen met een zachte doek of kwast. Maak de bladeren niet nat, aangezien dit kan leiden tot schimmelvorming. Verwijder regelmatig dode bladeren om de plant gezond te houden.

  Hydrangea macrophylla Paris heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Indirect zonlicht is ideaal voor deze kamerplant.

  Ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 18-22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperaturen lager dan 10 graden Celsius. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet gemiddeld tot hoog zijn. Zorg ervoor dat de omgeving niet te droog is, vooral in de winter wanneer de lucht binnenshuis vaak droger is. Een luchtbevochtiger kan helpen bij het handhaven van de juiste vochtigheidsniveaus voor deze plant.

  Deze plant gedijt het beste in een zure bodem met een pH-waarde tussen 5,0 en 5,5. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig bij te sturen met bijvoorbeeld toevoeging van zure meststoffen. Een te hoge pH-waarde kan leiden tot een slechte opname van voedingsstoffen door de plant.

  Voor kamerplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen, van lente tot herfst. Gebruik een speciale meststof voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking om overbemesting te voorkomen. Geef de plant in de wintermaanden geen extra meststoffen.

 • Omschrijving

  Hydrangea macrophylla Paris is een compacte hortensia met grote bolvormige bloemen die veranderen van wit naar roze naarmate ze ouder worden. De plant bloeit van de zomer tot de herfst en gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond. Het blad van Hydrangea macrophylla Paris is glanzend en donkergroen van kleur, waardoor het een mooie aanvulling is op de tuin. Deze hortensia is geschikt voor zowel borders als in potten op het terras en trekt ook vlinders en bijen aan. Hydrangea macrophylla Paris kan goed gesnoeid worden om de vorm en grootte te behouden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.