Rhododendron (Simsii Grp) 'Gitti'

Rhododendron (Simsii Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rhododendron (Simsii Grp) 'Gitti' is een compacte en bossige groenblijvende struik met glanzende donkergroene bladeren. In het voorjaar produceert het prachtige, grote bloemen in een heldere roze kleur. Deze plant bloeit overvloedig en is een echte blikvanger in de tuin. 'Gitti' gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en halfschaduw tot schaduwrijke plekken. Door regelmatig te snoeien, behoudt de plant zijn compacte vorm en blijft het een gezonde uitstraling behouden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Rhododendrons zijn over het algemeen vrij gemakkelijk te onderhouden. Ze hebben regelmatig water en goede lichtomstandigheden nodig. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet te drassig.

  Ja, de Rhododendron (Simsii Grp) 'Gitti' heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats de plant op een plek met veel indirect zonlicht voor optimale groei. Het vermijden van direct zonlicht is belangrijk om verbranding te voorkomen.

  Rhododendron (Simsii Grp) 'Gitti' heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Controleer regelmatig of de plant water nodig heeft door de grond met je vinger te voelen.

  Deze plant houdt niet van felle zon en doet het beter op een plek met indirect licht. Te veel zonlicht kan de bladeren doen verbranden en de plant beschadigen. Het is daarom aan te raden om de plant te plaatsen op een locatie met wat meer schaduw.

  Ja, de Rhododendron houdt van warmte en gedijt goed bij temperaturen tussen de 18-24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan koude tocht of te hoge temperaturen. Zorg voor een constante en warme omgeving voor optimale groei en bloei.

  De Rhododendron bloeit van maart tot mei en de bloei kan tot wel vier weken duren. Tijdens deze maanden toont de plant zijn prachtige bloemen in verschillende kleuren.

  Ja, Rhododendron planten zijn luchtzuiverend en helpen de luchtkwaliteit te verbeteren in de ruimte waar ze geplaatst zijn. Ze absorberen schadelijke stoffen en zetten deze om in zuurstof tijdens het fotosyntheseproces. Het regelmatig verzorgen van de plant, zoals water geven en voldoende licht geven, zal de luchtzuiverende eigenschappen optimaliseren.

  Ja, de Rhododendron (Simsii Grp) 'Gitti' groeit het beste op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk dat de plant in een ruimte staat waar de temperatuur niet te hoog of te laag is. Op deze manier kan de plant optimaal groeien en bloeien.

 • Rhododendrons kunnen na de bloei gesnoeid worden om de vorm te behouden en nieuwe groei te stimuleren. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de bloemstelen terug tot boven een nieuwe knop. Snoei niet te diep en vermijd snoeien in de winter, omdat dit de bloei kan verstoren.

  De Rhododendron heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Het is belangrijk om de plant niet te laten uitdrogen, maar ook niet te veel water te geven om wortelrot te voorkomen. Geef bij voorkeur water op kamertemperatuur en vermijd dat er water in de pot blijft staan.

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Gitti' heeft een potgrond nodig die goed doorlatend is en licht zuur van pH-waarde. Het gebruik van speciale Rhododendron-potgrond kan helpen bij het behouden van een gezonde groei en bloei van de plant. Zorg ervoor dat de potgrond regelmatig vochtig maar niet te nat blijft.

  Een goede bodem voor kamerplanten zoals Rhododendron (Simsii Grp) 'Gitti' moet goed doorlatend zijn en rijk aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat. Een pH-waarde van ongeveer 5,5 tot 6 is ideaal voor deze planten.

  Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet te nat. Geef de plant regelmatig voeding tijdens de groeiperiode. Snoei dode bloemen en takken om de plant gezond te houden.

  Rhododendron 'Gitti' kan regelmatig worden schoongemaakt door het afstoffen van de bladeren met een zachte doek of het besproeien van de bladeren met water om stof te verwijderen. Verwijder ook eventuele dode bladeren of bloemen om de plant gezond te houden. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt om schimmel- en ziektevorming te voorkomen.

  De Rhododendron Simsii Grp 'Gitti' gedijt het beste op een lichte standplaats maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien voor gelijkmatige groei.

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Gitti' gedijt het beste bij een gemiddelde kamertemperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen koude tocht en extreme temperatuurschommelingen. In de zomer kan de plant ook buiten worden geplaatst op een beschutte plek.

  Kamerplanten zoals de Rhododendron houden van een hoge luchtvochtigheid. Dit kan worden behouden door regelmatig te sproeien rondom de plant of een luchtbevochtiger te gebruiken. Vermijd echter dat de bladeren langdurig nat blijven om schimmelvorming te voorkomen.

  Rhododendrons preferen zure bodem met een pH tussen 4.5 en 6.0. Als de bodem te kalkrijk is, kan dit leiden tot chlorose en groeiproblemen bij de plant. Het is daarom belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en zo nodig bij te stellen met speciale meststoffen.

  Rhododendrons hebben behoefte aan een zure grond en kunnen worden bemest met een speciale rhododendronmest. Deze meststof moet in het voorjaar worden toegediend om de groei en bloei te stimuleren. Het is belangrijk om de aanbevolen dosering te volgen om overbemesting te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Gitti' is een compacte en bossige groenblijvende struik met glanzende donkergroene bladeren. In het voorjaar produceert het prachtige, grote bloemen in een heldere roze kleur. Deze plant bloeit overvloedig en is een echte blikvanger in de tuin. 'Gitti' gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en halfschaduw tot schaduwrijke plekken. Door regelmatig te snoeien, behoudt de plant zijn compacte vorm en blijft het een gezonde uitstraling behouden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.