Primula (Acaulis Grp) 'Rosanna Pink Shades'

Primula (Acaulis Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Primula (Acaulis Grp) 'Rosanna Pink Shades' is een vrolijke en kleurrijke vaste plant met roze bloemen in verschillende tinten. De bloemen hebben een opvallende donkere oog en bloeien in het voorjaar. De plant heeft een compacte groeiwijze en bereikt een hoogte van ongeveer 15 centimeter. 'Rosanna Pink Shades' gedijt het beste in vochtige en goed doorlatende grond op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in de tuin. Deze Primula is een populaire keuze voor borders, rotstuinen en als bodembedekker.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Primula's hebben niet al te veel verzorging nodig. Ze gedijen goed in vochtige grond en zijn het gelukkigst op een plek met indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig blijft, maar niet te drassig.

  Primula houdt van helder, indirect licht en kan ook in de buurt van een raam met veel licht groeien. Een plek met wat ochtendzon is ideaal voor deze plant. Zorg ervoor dat de plant niet te veel direct zonlicht krijgt om verbranding te voorkomen.

  De Primula Acaulis Grp plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Geef de plant ongeveer 1-2 keer per week water, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en luchtvochtigheid in de kamer. Te veel water kan leiden tot wortelrot, dus controleer altijd de vochtigheid van de grond voordat je water geeft.

  De Primula (Acaulis Grp) 'Rosanna Pink Shades' houdt niet van de felle zon. Het is beter om hem op een plek te zetten waar hij indirect zonlicht ontvangt. Te veel direct zonlicht kan de bladeren beschadigen.

  De Primula houdt van een koele standplaats en verdraagt geen direct zonlicht. De plant voelt zich prettig bij een gematigde kamertemperatuur tussen de 15 en 20 graden Celsius. In de zomer kunnen hogere temperaturen prima worden verdragen, maar vermijd hittegolven en tocht.

  De Primula (Acaulis Grp) 'Rosanna Pink Shades' bloeit meestal in de maanden maart en april en de bloeiperiode duurt ongeveer 4 tot 6 weken. Deze kamerplant staat bekend om zijn prachtige en kleurrijke bloemen.

  Ja, Primula's zijn luchtzuiverende planten en kunnen helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Het blad absorbeert schadelijke gassen en verontreinigende stoffen en zet deze om in zuurstof. Dit zorgt voor een gezondere leefomgeving.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze temperatuur zorgt voor optimale groei en bloei van de plant. Zorg ook voor voldoende licht en vochtigheid.

 • Je kunt de bloemstelen van de Primula na de bloei terugsnoeien. Verwijder dode bladeren en gele bloemen regelmatig om de plant gezond te houden. Snoei de plant tot aan de basis om nieuwe groei te stimuleren.

  Geef de Primula regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Laat de bovenste laag van de grond licht opdrogen tussen gietbeurten door. Geef bij voorkeur water aan de onderkant van de pot om schimmelvorming te voorkomen.

  De Primula heeft vochtige potgrond nodig. Gebruik een goede kwaliteit potgrond voor kamerplanten. Zorg ervoor dat de potgrond goed doorlatend is.

  De Primula gedijt het beste in goed doorlatende grond die rijk is aan organisch materiaal. Het is belangrijk dat de bodem vochtig blijft, maar niet te drassig. Een lichtzure pH-waarde van de grond wordt ook aanbevolen voor optimale groei.

  Zet de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Houd de grond altijd licht vochtig en geef regelmatig plantenvoeding tijdens de groeiperiode. Verwijder uitgebloeide bloemen om de bloei te verlengen.

  Veeg af en toe stof van de bladeren met een zachte doek om de plant schoon te houden. Gebruik lauwwarm water om eventuele vlekken op de bladeren voorzichtig weg te vegen. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, deze kunnen schade aan de plant veroorzaken.

  Deze plant heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Zet de plant op een plek met helder, indirect licht voor optimale groei en bloei. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de plant voldoende licht krijgt en indien nodig de standplaats aan te passen.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 15-21°C. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of extreme hitte. Houd de plant uit de buurt van verwarmings- of airconditioningsbronnen.

  Houd de luchtvochtigheid in huis tussen de 40-60% voor optimale groei. Zet een luchtbevochtiger in de buurt van de plant of plaats een luchtbevochtigende schaal met water naast de plant. Vermijd te droge lucht om uitdroging van de bladeren te voorkomen.

  De Primula houdt van een neutrale tot licht zure bodem. Een pH-waarde tussen 6.0 en 7.0 is ideaal voor deze plant. Goede drainage is ook belangrijk om wortelrot te voorkomen.

  De Primula Acaulis Grp 'Rosanna Pink Shades' heeft regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor bloeiende planten om een gezonde groei en overvloedige bloei te bevorderen. Pas op dat je de aanbevolen hoeveelheid bemesting niet overschrijdt om schade aan de plant te voorkomen.

 • Omschrijving

  Primula (Acaulis Grp) 'Rosanna Pink Shades' is een vrolijke en kleurrijke vaste plant met roze bloemen in verschillende tinten. De bloemen hebben een opvallende donkere oog en bloeien in het voorjaar. De plant heeft een compacte groeiwijze en bereikt een hoogte van ongeveer 15 centimeter. 'Rosanna Pink Shades' gedijt het beste in vochtige en goed doorlatende grond op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in de tuin. Deze Primula is een populaire keuze voor borders, rotstuinen en als bodembedekker.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.